Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
3310 replies to this topic

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
És persze az is feltétel, hogy mikor átteszed a másik bringára, akkor _mindig_ megmondod neki, hogy melyik bringán van :)

Amúgy meg a Polar vs Sigma dilemmához egy érv a Sigma javára: a Polar jeladójában nem lehet elemet cserélni, a Sigmáéban viszont igen.

--Trifo

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

használ valaki Polart két kerékpárral? Lenne pár kérdésem, hogyan lehet távolságot, stb. külön listázni a két kerékpárnál.

szia,

nekem a CS200cad órám van. abban a "settings" menüben, van a "bike settings". itt meg tudod adni mind2 bringa kerékméretét (bike1 & bike 2). a "totals" menüben van az odometer. ezt a CS200 úgy kezeli (látszólag), hogy összeadja az odometer1-et és odometer2-õt. az a total odo. lásd itt most nincs elöttem az óra, de gondolom, hogy a totals-ban az odometer-nél nyomsz egy "next-et" akkor adja meg a odo1-et és utána odo2-õt. gondolom ennek meg feltétele, hogy a bike settingsben elötte megadod mind2 kerékméretet...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
igen, sajnos én is így látom, csak reménykedtem hogy valaki rájött valami titokra :)
eddig jó volt, mert csak a montin volt, így az odo-ból tudtam mennyit mentem vele (karbantartás, stb). Most lett egy outi (majd teszek képet róla holnap talán ;) ), és azon is szeretném használni egy másik szenzorral, de összefog kavarni mindent. :(

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Én nem olvastam ilyet a leírásukban, lehet, hogy összesítve számolják?

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
használ valaki Polart két kerékpárral? Lenne pár kérdésem, hogyan lehet távolságot, stb. külön listázni a két kerékpárnál.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Naná, hogy elálítódnak. Légnyomást mérnek, ami erõsen változik az idõjárással. :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ilyen eltolódásal nekem megfelel-komolyan
a sárga pontot a második lépcsõn találtam-valóban ott volt-kössz

off
ja az pont úgy volt, hogy kezdték mérni a területet a lidli építése elõtt, ott voltak a földmérõk, gyorsan "letámadtam" a srácot, és akkor mondta hogy az a sárga pont ott annyi....
on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
ilyen eltolódásal nekem megfelel-komolyan
a sárga pontot a második lépcsõn találtam-valóban ott volt-kössz

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ma is volt egy tesztes utam/utolsó vélemény-nem untatlak benneteket/
a Tigger által mondott magasságnál nekem kétszer is egyforma eredményt mutatott a vissza úton/136/-dobogókõnél állítottam be 700-ra
a mai egy 142-es kör volt amihez egy 1472-es szint tartozik/zugló-dömör-királykút-p.Marót,balos-dobogókõ-vissza marót/malom völgy/-visegrád-pap rét-p.sztL.-dömör-zugló
tehát lett volna ideje kihagyni,de nem volt ilyen
eddig bevált,természetese,hogy pontos-e....
majd ehez az órához igazodom
tény nem polár,de az ára is az x %-a

namost hajszál pontos egyik sem lesz....de öszintén 1700 méter szintnél 10-15 m ide-oda nem mindegy ? :)

nekem a cateye is meg a vdo is használaton kívûl a garázsban áltlában elállítódnak soxor nem is keveset, rendszerint elfeljtem indulásnál beállítani....
de a megtett szintet akkor is jól méri....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

meg tudod nézni google earth-on is......de ha nem vagy sokkal magassabban mint a duna akkor veheted 103 -105m -nek...de ha túrázol egyet szentendre felé, a kerékpárút mellett van egy lidl , annak a szomszédságában van egy motorkereskedés, annak a lépcsõjén van egy sárga folt...az 104,5 m....:) (komolyan)

de ha jártodban keltedben a környéketeken vam útfelújítás, és éppen vannak földmérõk, megkérdezed Õket megmondják....

ma is volt egy tesztes utam/utolsó vélemény-nem untatlak benneteket/
a Tigger által mondott magasságnál nekem kétszer is egyforma eredményt mutatott a vissza úton/136/-dobogókõnél állítottam be 700-ra
a mai egy 142-es kör volt amihez egy 1472-es szint tartozik/zugló-dömör-királykút-p.Marót,balos-dobogókõ-vissza marót/malom völgy/-visegrád-pap rét-p.sztL.-dömör-zugló
tehát lett volna ideje kihagyni,de nem volt ilyen
eddig bevált,természetese,hogy pontos-e....
majd ehez az órához igazodom
tény nem polár,de az ára is az x %-a

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Köszi a válaszokat, menek rakatok bele elemet, aztán meglátjuk. Kár lenne érte, mert igaz hogy kevesebbet tud mint egy polar, de nekem egyenlõre ez is megteszi. De lehet, a következõ téli alapozásra már veszek egy polart.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A Pc7-es elemcserés, de ne csak a jeladóba vegyél elemet, hanem vidd el az órát is egy jobb óráshoz, aki rendesen visszateszi a tömítést is.
Ha ezek után is elõfordul - sajnos nem egy ilyen sigmáról hallottam, az enyém is ilyen - akkor így jártál. Néha elveszti a jelet, és nem tudni, hogy miért. Ezért féltem/félek kicsit az új magasságmérõstõl is.

Persze annyi pénzért rohadtul megéri! Ez az esetleges hiba igazából nem túl bosszantó.

Mike76

Mike76

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
SanDiablo, oldbike: Kösz mindkettõtöknek! Azt hiszem döntöttem, már csak találnom kell egy helyet, ahol be tudom szerezni...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ma volt az elsõ próbája a Sigma 2006 órának
vezetéknél/vasút/megmaradtak a funkciók

gondolom akkor az uvh-n jöttél át, ha ott nem "bolondult meg" akkor kb mindent kibír....egyébként érdekes nekem egy szutyok alap sigma pulzmérõm van, az sem hülyült meg se a 20KV-os gyûjtõsín alatt mászkálva se a 120-a távvezeték alatt.....

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Látom neked is bejött!
Jó, hogy a magasság és a pulzus állandóan a szemem elõtt van. Sokat segít a mászásban. Ha térképen megnézem mire számíthatok, a magasság alapján már be tudom lõni, hogy hol járok a hegyen, míg a pulzus abban segít, hogy ne hajtsam túl magam. Egy élmény így a mászás...
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Szia! Tudnál majd pár szót írni a tapasztalataidról? Én is erõsen gondolkozom egy ilyen óra vásárlásán.

ma volt az elsõ próbája a Sigma 2006 órának
vezetéknél/vasút/megmaradtak a funkciók
prédikálón beállítva a magasság és dobogókõnél 1m-t tévedett
kapott esõt de eddig nem mutat beázást
az össz km-t pontosan mérte a másikkal ellenõrizve
pulzusmérõt elõször használtam így elõször láttam a teljesítményemet
tetszik a mûködése csak félek,hogy a gumigyûrû egyszer kihagy és elvesztem az egész "kütyüt"
az össz km és a szint remélem jó /zugló-dömör-prédikáló-tekla villa-dömös-rám alatt királykút-K dobogókõ-S tölgyikrek-sikáros-zugló/
1266 szint és össz 108 km
nem versenyszellemben tekerek csak a magam szórakozására de ez a szintû óra nekem megfelel,fõleg így 40 után és ad egy kis + élményt
csak ajánlani tudom eddig a sigmát

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

A windes-et elvileg nem zavarja be a vonat, nagyfesz vezeték, etc. A régit meg igen.

Van már valakinek ilyen Windes cucca?
Kiváncsi lennék milyen a gyakorlatban. (Bezavarja-e a WI-fi,stb.)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

A PC15 esetén a HR-limiteket manuálisan adhatom meg

Úgy van hogy beállítod az órában a korod meg a súlyod, és õ ez alapján kicsámolja a maxodat, meg a zónahatárokat. Így aki nem tudja mi a max pulzusa, annak ad egy beállítást. De ezeket az értékeket át tudod állítani. Szóval mindent megadhatsz ahogy szeretnéd. Gondolom a többi is ilyen.

Pontossághoz: Mióta van pulzusmérõm rájöttem hogy nem számít a pontosság, ha téved 1-2 netán 3 szívverést, akkor sincs semmi. De egyébként valószínûleg mindegyik viszonylag pontos.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Hopp, elírtam; a CS300-tól felfelé van ez a HRmax funkció.

Teljesen mindegy, ez a nagy HRmax számítás abból áll, hogy kivonja az életkorodat 220-bõl. Szerinte ez a maxod.
Amúgy maxot úgy lehet jól megmérni, hogy elõtte nap lefexel este 8kor, tésztával a hasadban, felkelsz, kajálsz mint egy verseny elõtt, melegítesz 30 percet, aztán nekivágsz egy legalább15-20 perces emelkedõnek úgy, hogy fokozatosan növeled a teljesítményt, majd amikor már le akar szakadni a lábad, és ki akar esni a tüdõd, akkor nyomsz egy 30 másodperces max spintet.
Amit ekkor mutat, az a maxod.
/vagy elmész terheléses vizsgálatra, csak az meg drága :S/
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
hát ha nyomod mint "állat" és lefelé esik a plzusod akkor te vagy a jövõ sportolója :) talán próbálj meg egy elemcserét!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító