Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

II. Mátra Maraton

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
568 hozzászólás a témában

#41
adamm

adamm

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 438 hozzászólás
Tyito, azért nem kell aggódnod, Janimaci viszi a prímet a "ki vágja a leghülyébb képet" versenyben, na meg Para is nagyon ott van.

Tényleg, Para! Ha ez a cikkecske megy a magbe, akkor szerintem ezt: "A tavalyról már ismert, mátraházi sportpálya idénre kissé kinõni látszott a rendezvényt" javítani kellene. A sportpályák ugyanis nehezen kezdenek spontán növésbe, inkább a rendezvény nõtte ki a sportpályát :-)
Képeket hogyan, mikor?

#42
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
;D MASTERS néven fut... ;)

#43
jenõ

jenõ

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 303 hozzászólás
No, akkor nagyon hü 'jenõ mai utolsó kérdése:

és ez egy külön kategória a Mátra Maraton eredménylistájában? ::) ::) ::)

#44
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
;D senior of senior ;)

bocs Tyito koma ;)

#45
jenõ

jenõ

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 303 hozzászólás

Yeahhh!

9edik lettem asszem szép vagyok ::) ;D


Íme egy szép és ügyes ember! ;D
forró gratula mindkettõhöz! ;)

ez a 9. hely amúgy melyik kategóriában esett meg?

oktondi-jenõ 8)

#46
obsidian

obsidian

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.038 hozzászólás
Asszem én akkor leszek nyugodt, ha egyszer végre Tyito mellett (netán elõtt... ::) ) érek be... ;) Tiszamarcin még volt vagy 60 hely köztünk, most már csak 15... Mondjuk a korcsoport nem egy, de akkor is... Célnak nem rossz! ;D U23-ban 18. hely jónak számít ??? :-[ ::)

Most jutott eszembe még egy-két dolog...
Annál az ominózus "kiérünkazaszfaltra" parádi elágazásnál én is majd' rossz irányba fordultam, de a kolléga - akivel megbeszéltük, hogy én ballra õ jobbra, aki jelölést talál rikolt - szólt, hogy inkább vele menjek... Köszönet érte, és remélem nem haragszik, amiért az emelkedõn nem maradtam ott vele... ::)
Volt egy jó kis bakim, amikor kijöttünk az uccsó CC részrõl az erdõbõl... A végén megelõztem pár srácot, és amikor felnyomtam magam az aszfaltra, az egyik látom, hogy rápörget... Na mondom nem ezért hajtottam végig meszes módjára az uccsó 15km-t! Rakéta begyújt, balra kalimpáló zöldruhás ember meglát, de nem tudtam, hogy akkor most parkolóba kell menni, vagy a "szûkutcán" a pálya felé... Satufék, farolás, rosszirány, állat módjára indulás, rámpa, cél, sikerült... 8) Végülis felfogható úgy, hogy hosszabbítottam a pályán pár métert... És még a szurkoló tömeggel is közelebbi kapcsolatba kerültem... ::)

A képek állati jók... Langferi! Ritkán röhögök olyan jót a saját fejemen, mint itt: http://langferi.uw.hu/09060003.JPG
Amar meg állva alvást mutat be... ;)
Mondjuk a Tyito képet nem übereli, az biztos! ;D ;)

#47
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
húúúú... grat Tyito koma! 8)

#48
kissfish

kissfish

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 454 hozzászólás
Tyito: Még a végén tényleg MASTER leszel ;D ;D ;D

#49
Tyito

Tyito

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Yeahhh!

9edik lettem úgy, hogy "ha" 3percel hamarabb bejövök (nem tudom mikor elõzött meg zöld rajtszámos :-\ már mint körülöttem kellett volna, hogy legyenek, de csak 1et láttam amikor lelassítottam,) 5 helyel jobb vagyok, és "csak" 17percel maradtam le az elsõ helytõl. :D 8) 8) 8)

Képek: igen..... asszem szép vagyok ::) ;D

#50
jenõ

jenõ

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 303 hozzászólás

Lehet, hogy én fényképeztem (de bringával), itt a link ha vki lemaradt volna róla: http://exseven.freeweb.hu


Pixel! Mondtam már hogy egy fényképezõ istencsászár vagy? 8) ;D

:-* a klassz képekért! , ja, és a képcímekrõl már nem is mondok inkább semmit... ;D :P ;D

Tityo képén kifeküdtem ;D



#51
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Para, köszönjük a beszámolót, ez igazán szép volt! És gratula a helyért! :D

#52
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Mmmátra Mmmaraton, avagy a nagy esések és kövek napja...

ÉLMÉNY:
Magyarország talán legkeményebb montis vidékére invitálták a szervezõk szeptember 7-én a legelszántabbaktól a maratonokba csak most kóstolgatóakat egyaránt. A tavalyról már ismert, mátraházi sportpálya idénre kissé kinõni látszott a rendezvényt, de azért jól meg voltunk egymás mellett 700 körülien. Érkezésünkkor, fél8kor már több rendezõ kinn állt az út szélén, és irányított minket, ami a késõbbiekben, az igen csak megtelt parkolóhelyeknél jól jött. A BikeMagFórumTeam ismét csak óriási létszámmal jelent meg, utólagos fejszámolásnál 20-25fõ jött ki.
A nevezéseket illetve nevezetteket több sátorba szétosztva várták, és nem látszott fennakadás. Az egység csomag föbb alkotói voltak a két csoki, a Powerade, a hímzett baseball sapi, és persze a rajtszám.
A rajt elõtt futtában látni lehett Oláh Énokot, Tordai Csabit a tavalyi gyõztest, és Bogár Gabit is, amint halálidegesen várják a starpisztolyt. :) . A felvezetõ kocsi után, a kiírás szerinti idõpontban megindulva, elsõ feladat mindenki számára az volt, hogy egyben jusson ki az ennyi biciglisnek szûknek bizonyuló kapun. A lassúrajt szinte hihetetlen, de lassú volt. A beígért nullkilóméteres, a sípálya aljánál mindenki bevárása viszont felemásra sikerült. Valamennyit várhattak ugyan, mert a sípályára befordulva még láttam egy nyári melegben az élettõl nyüzsgõ lepényként szétterülõ bringásokból álló bolyt, de már láncrecsegés zenéjével kisérve õrült mászásba kezdtek hazánk csúcsára.
Elhatároztam, hogy a lehetõ leghosszabb ideig megpróbálok nyeregben maradni, mert már tavaly is kiderült, hiába a lavinaszerû lejtmenet, ha itt, rögtön az elején rengetegen ott hagynak. A 2hetes kihagyásom ellenére meglepõen jól ment. Amikor meg az egyik meredekebb részen körülöttem mindenki leszállt, csak én karistoltam felfele, igaz -5el, hirtelen megijedtem, valami baj van :)
Megfoghatatlan, de ebben a mászásban is tudott vki defektet összeszedni. Már majd nem a csúcson jártunk, amikor frissítõpontot pillantottam meg, ahonnan Zerge! nyújtotta kezembe a vizet... Ohhh Istenem!!! Én meg eldobtam azt a poharat! Ááá... Erõt merítve a találkozásból, és persze a tudatból, hogy innentõl buldózerként fogom letolni az embereket, letapostam a párméter hátra levõ kapaszkodót, majd tettem is fel nagytányérra a láncot. A betonos minimálfékút-tanulmány bemutatása után aztán jött a nyáltenger... Jiiihááá! :))
Az elsõ részére a köves szó nem elég... Talán az óceánban levõ vízmolekulák mennyisége közelíti az úton heverészõ kövek számát… Aztán ez is "kisimult" :)) Beálltam a jobb oldalra, és rekedésig kiabáltam elõre... Néhol az út mellett téptem, kiváltva sok leelõzött versenytársamból a bazzeg és hasonló jelzõket. :)
Nincs más olyan maraton széphazánkban, ahol ennyi defektes embert lehet látni az útszélén. Sajnos idén több balesetest is lehetett látni. Igaz, fõleg csak verseny után, és hál'istennek elég szerencséseket. Kéztörés, horzsolások, kisebb emlékezet kiesés a napi menü elején, leszakadt váltóval, kettébe görnyedt elsõ kerékkel folytatva…
Az adrenalinszintem a felhõket súrolta, nem maradt más számomra, csak az út, és a mozgóbóják, amiket kerülgetnem kellett :) A kopasz hegyre idén is szép sorban sétáltunk, azért megint akadtak türelmetlen egyének, akik a többieken átmászva próbáltak sietni. Aztán jött még mászás, hídon átkeléssel kombinálva, majd megint mászás. A pályához visszaérve, azt megkerülve egy kis banán és kéklötyimötyi szervezetbe juttatása után neki vágtunk, a pálya mûúthoz képest másik oldalának. Ez volt az a rész, amit egybehangzóan mindenki a legfinomabb résznek tüntetett ki vita nélkül. Egy egynyomvonalas, kacskaringós, hullámvasút, fákkal, jól tekerhetõ (mit jól tekerhetõ?? ugyan teljes setétségben élt a kmórám, de hozzávetõlegesen itt kellemes 40es tempót lehetett csapatni...) Furcsa mód ezen a szakaszon is több emberrel találkoztam szembejövet, többsége pillantásra ép gépet tolt maga mellett.
A pálya kijelölésén érezhetõ, és tapasztalható volt, hogy a szervezõk tavalyi igencsak aszfaltosra sikeredett nyomvonala után idénre a lehetõ legkevesebbre próbálták leszorítani ezen részeket, így frissen dózerolt köves-földes utakon kaptattunk felfele ott, ahol tavaly monoton aszfaltos mászás volt. Sajnos ezt a betonkoptatást így sem tudták teljes egészében kiiktatni, így a két etappe, a classic és extreme távok szétválása elõtt, 3-4kmt másztunk még beton és erdõ illat keverékében. Az itató nagyon szuperül volt megoldva: 3 asztalra kipakolva pogácsák, kéklötyimötyik, csokik, banánok... no meg a csini csajok.. :))
A galyatetõi mûútra, érkezés elõtt a tavalyi megoldást idén is szuperált: az 50es tempóról egy muszáj-lassítón keresztül már csak 20as tempóval fordultunk rá. A parádsasvári meseszép kilátást ittam magamba, aztán engedtem a lejtõzés hivogatásának… A földútra letérõnél többen is fékeztek elõttem, no persze ezt nem hagyhattam csak úgy, így még messzebb helyeztem a fékkaroktól az ujjaim... :) az eredmény egybõl két hellyel jobb pozíció, köztük Mellon pajtás, aki még a sasvári kilátó elõtti mászásban ott hagyott. Ezen a szakaszon beépítettem szervezetembe a második erõzselém, és az ebbõl ismét erõre kapott lábaim egy pillanatnyi pihenõt sem hagyva pedáljaimnak küldtek elõre. Elhagytam a még5kmes táblát, és se eléhezés, se görcssss... ki kellett nyitnom a pof*m... Ahogy egy beért 5fõs társasággal ráfordulok az idén is PÁLYABÍRÓ NÉLKÜL HAGYOTT mûútra (fekete pont), jobb combom belsõ felérõl egy tûhegynyi fény hasít agyam hátsó fertályába, mely szinte ketté hasítja azt. :( félre állok táncolni, és hát szomorúságtól és a tarkómban forgó késtõl guvadt szemmel vigyorgok, ahogy elõször Csubee, majd GyóniGabi havercsavinyák is elhagy. Fogvicsorítva ülök vissza és kezdek tempózni. A zselének köszönhetõen talán, de pár csapással késõbb a szúrás kezd csillapodni, majd elmúlni. Az utolsó terepszakaszon még egy kicsit tolom a lovat, amikor Mellon is beér... hahh... beér és lehagy! na neee...! Meg érzem a vérszagát :) Nincs egy km a cél, és Mellon, a mászógép itt van elõttem! Vörösfények kezdenek táncolni elõttem, és valahonnan a támadás! támadás! hangok csilingelnek...
A buszmegállóba kiérve egy-életem-nagy-tányérom, vagy vmi ilyesmin kezdem meg eddigi rövid maratonista pályafutásom legkeményebb, legszorosabb befutóját produkálni. A mûútról lefordulva Mellon már csak 10méterre... Beugrik a pallón... de emiatt széles ívben kanyarodik a célkapu felé... Én kicsit belefékezve, szûkre veszem azt, és életemért küzdve csak a két kék rakétát és a köztük húzódó vonalat látva taposok, ezzel lehajrázva Mellont és egy másik srácot is!!! Jiiihááá! (Kövi héten derült ki, hogy életem legjobb eredményét értem el: felnõtt kategóriában 83. hely...)
A vonalon áthaladva azonnal beáll a gépezet, lábaim egy centit nem mozdulnak, így a megállás is elég érdekesre sikeredett... C-t formázva Macimon 10percig próbáltam benntartani a fogaimat a helyükön, a lábaimat meg behajlítani.

PÁLYA:
Nagyon köves, de élvezhetõ, jó szakaszokkal tûzdelt, meseszép kilátásokat nyújtó területen, egy megfelelõen kijelölt pálya volt. Talán egy-két hely volt olyan, ahol kicsit figyelmetlenebb versenyzõk elkavarhattak. Sajnos idén sem volt senki a parádi mûtnál, ami igen baleset veszélyes így. Óriási piros pont viszont, hogy ELÕSZÖR TALÁLKOZTAM OLYAN PÁLYABÍRÓVAL, AKI TUDTA HOL ÉS MERRE ÁLL a pályán, mi és mennyire következik. Az itatók a kellemes idõben nem lettek leterhelve igazán, így bõven kínáltak inni és ennivalót egyaránt. Azt is jó volt látni, hogy szinte mindenhol találkozni lehetett szurkolókkal, kíváncsiskodókkal.

RENDEZVÉNY:
A befutókig majd nem minden rendben volt. Pontos rajtolás, szinte mindenhol pályabírók, a célterületen gyúrósátor… Aztán…
Vhogy Bogárt nem vették észre a CLASSIC befutónál, majd eredmény hirdetéskor az U23ban szerepeltették, már mint a 4re kiírt, de végül több baki, és bocsánatkérés után fél6kor megtartott eredményhirdetésen... Sajnos a két mókamiki vmi nem-patikában-kapható por fogyasztása, vagy a keveset látott nap hatására elvesztették a realitás földjét, és hirtelenjében karaoké partit, illetve Legyenönismilliomos kvízt nyomattak, gyér fogadtatás mellett. Csak másnap, a honlapról tudtam meg, hogy OLIMPIAI PONTGYÛJTÕ versenynek kvalifikálták, sajnos ezt Én nem hallottam a helyszínen, bár mások tán igen…

Összeségében a záráskori bakisorozatot leszámítva, amiket könnyen ki lehet javítani jövõre, azért egy nagyon jó kis versenyt kaptunk.

Paraferee

#53
Paraferee

Paraferee

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
EMBEREK! MEGÉRTÜK EZT IS!!!!
BASSZUS!

PARAFERENC CLASSIC-FELNÕTT KATEGÓRIÁBAN 83!!! HELYEZÉST ÉRT EL!

8) 8) 8) 8) ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
benne a 100ban...mit benne?? 1/5ét majd nem a100nak le is nyomtam!!!

JIIIIIIIIHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! ;D

ohhhh... pörgök most mint zállat! :) ó de király!

8)

wow...

na... beszámoló következik... ;D

#54
langferi

langferi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 348 hozzászólás
Pár képet én is tettem fel :) :
http://langferi.uw.hu/page_01.htm

#55
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás


.... a 1. frissítés szar helyen volt és kész... megy a halál vissza vízér! ....


A szénégetõk elõtti itatónál került ez szóba, és ott mondta egy powerade-s polós csávó, hogy az 1. itató azért van lejebb, mert tavaly sokan pohárral a kezükben kezdtek el gurulni lefelé az aszfalton és firkáztak sokan. (amúgy jól láttam, a Zerge is osztotta a vizet az elsõnél, vagy elnéztem?)



De, valóban a Zerge volt ott! És tök aranyosan segédkezett.

Prefi: az extrém táv semmiben sem különbözött a classictól, csak tovább tartott. Egyébként a kilátás ugyanolyan szép volt, ugyanúgy ráztak a kövek, és voltak ösvények, melyeken valakik röviditettek.

Miután az extrém levált balra egy ideig fölfele nyomultunk egy beton úton, majd erdei dh következett. Aztán megkezdtük a hosszú mászást Galyatetõ felé: hosszú és technikás volt helyenként. Itt sokan kifulladtak. Galyatetõrõl egy szuper dh következett, ahol aki ügyes volt, a nyeregben maradt, de volt olyan, aki elvágódott. Kis beton dh, majd jött egy több km-es, széles murvás út, amin 30-40-nel lehetett döngetni.Ez kivezetett a Mátraházára vezetõ aszfaltra, amirõl aztán jobbra bekanyarodtunk az erdõbe, de itt már újra együtt volt a két táv.

Hát nagyjából igy nézett ki a dolog.

#56
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
kergeegér:
A honlapjukon is ugyanez a "levél" olvasható.
Valamint nekem sosem volt gondom azzal az 5%al, mást kifogásoltam.

#57
kergeeger

kergeeger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
cewasztok! ;o)

Érdeklõdésemre Eisenkrammer Károly a következõ válaszlevelet küldte:

"Kedves Imre,

A 95%-os eredménylista a www.matramaraton.hu oldalon az EREDMÉNYEK menüpont
alatt megtalálható, kategóriánkénti és korosztályonkénti bontásban egyaránt.

A maradék 5% azért nincs még fent, mert a helyszíni nevezok közül 60-70
nevezési lap nem, vagy nehezen értelmezheto. A videóra felvett befutók
újbóli megtekintése után (várhatóan e hét végére) lesz végleges az
eredménylista.

Gratulálok a táv teljesítéséhez.

Eisi

----------------------------------------------
Eisenkrammer Károly
foszervezo
Mátra Mountain Bike Maraton
-----------------------------------------------"

Azthiszem ez elnézhetõ. Lényeg az ,hogy tudjuk kb. milyen helyezést értünk el.

Gratulálok Mindenkinek aki ezt a napot végigcsinálta!

bye: kergeegér

#58
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
no igen,h mennyire 1szerre értek be a csapatok,azt ne firtassuk... ::)
most látom,mi még mindig a nem elfogadott nevezések között vagyunk ;D
help; ki volt az a srác,aki egy piros Simplonnal ment? Sajnos többet nem sikerült megjegyeznem,de hátha ennyi alapján kiderül... :-\

#59
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Jé, ilyen télleg volt :) (igaz, én nem emlékszem rád ::))

A szervezõkhöz (bár ez a párbeszéd eléggé egyoldalú):
Az eredménylistát értem, hogy nem egész, és mindenképpen dicséretes, hogy 2 nap után itt az eredménylista*, viszont: "Igyekszünk egyrészt a még hiányzókat is rögzíteni az eredmények között, másrészt pedig videoról visszanézzük a teljes befutót. " Szóval még kukkoljátok sokat azt a befutót mert igen érdekes eredmények jöttek ki! Hogyan jöttünk volna századra pontosan vagy 6an be egyszerre, amikor a célnál 3an voltunk egy azon idõpontban? Apróság, de engem zavar, és ez bennem azt a kérdést veti fel, hogy máshol is lehetnek ilyen pontatlanságok, vagy akár nagyobbak is.

Kérlek az idõmérésen és a sorrendfelállításon próbáljátok meg jövõre sokat-sokat javítani!


*2 nap... ha úgy nézem, akkor ez milyen klassz, mert mégis van és nem kell heteket várni, de egyébként sztem legfrankóbb az lenne, hogy hazajövök a marciról, bekapcs a gépet és már itt kukkolom a sorrendet

#60
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jaaa, akkor nem:) ok, cask félreolvashattam a névtáblát ;D bots ;D