Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

yoshiie

yoshiie

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Szóval igy jártam. Vagy túra vagy hátsó fék :)
köszi mindkettõtöknek.

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Szia !
A Merida Matts TFS vázakra lehet csomagtartót tenni, de csak Matts TFS 500 vázaktól lefelé ! Szóval ha szeretnél csomagtartót, akkor csak Matts TFS 500/300/100 - ban tudsz gondolkodni !
...vagy vannak mobilcsomagtartók , de azokra max 10 kg-ot tehetsz ! pl www.topeak.com

Üdv T

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Sziasztok

Van egy TFS900 vázam, amire szerettem volna csomagtartót szerelni, h tudjak többnapos túrára menni.Viszont hátul bb5-ös tárcsafék van.És a kereskedö azt mondta h nem lehet emiatt felszerelni csomagtartót.
A csak nyeregcsöre röghíthetö példányokban nem bízok, tul gyengék.
De NEM hiszem el h ne létezne megfelelö csomagtartó.
Ha van csomagtartós Merida TFS-ed, légyszi segíts!!
köszönöm

Háttt a TFS 900 nem egy csomagtartós bringa, Crosswayt kellett volna venni :) , bocsi.
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

yoshiie

yoshiie

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok

Van egy TFS900 vázam, amire szerettem volna csomagtartót szerelni, h tudjak többnapos túrára menni.Viszont hátul bb5-ös tárcsafék van.És a kereskedö azt mondta h nem lehet emiatt felszerelni csomagtartót.
A csak nyeregcsöre röghíthetö példányokban nem bízok, tul gyengék.
De NEM hiszem el h ne létezne megfelelö csomagtartó.
Ha van csomagtartós Merida TFS-ed, légyszi segíts!!
köszönöm

templar79

templar79

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Üdv! Ma megvettem a bicajom.Köszönöm mindenkinek a segítséget! Egy Merida sub-10 piros lett 18-as vázzal. A bikelandben kaptam rá 18% engedményt így 72900 helyett 59900-ba került.Mégegyszer köszi a segítséget a gépezet tökéletes,imádom! :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Üdv! 167 cm vagyok cipõben :-) Láttam hogy le van árazva a sub-20-as merida! Kérdésem: 16-os vagy 18-as vázzal vegyem? Válaszokat elõre is köszi és Üdv

Speedbike-ról valami tapasztalat valakinek?Megbízható webshop?

16-os
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

templar79

templar79

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Üdv! 167 cm vagyok cipõben :-) Láttam hogy le van árazva a sub-20-as merida! Kérdésem: 16-os vagy 18-as vázzal vegyem? Válaszokat elõre is köszi és Üdv

Speedbike-ról valami tapasztalat valakinek?Megbízható webshop?

lugosi830228

lugosi830228

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Érdeklõdnék hogy az alábbi felszereltséget mennyire tartjátok jónak, mondjuk 1-5 ig.
CYCLE CROSS vázak

Termék adatokAgy elsõ/hátsóShimano TiagraFék elsõ/hátsóShimano BR-R550FelniAlex DA-22 Black/NCFogaskoszorúShimano CS-HG50-9 12-27HajtómûFSA Omega 50-34 MegaKormányX-Mission Comp Road 31.8KormányszárX-Mission Comp OS 7Külso elsõ/hátsóMaxxis Larsen mimo CX 35LáncShimano CN-HG53MarkolatMerida WhiteMéretekS-M-L-XL-XXLMonoblokkFSA IntegráltNyeregMerida X-Mission CompNyeregszárX-Mission Comp SB20 27.2Váltó elsõFSA FD-RO-C400 31.8Váltó hátsóShimano Tiagra SSVáltókarokShimano Tiagra Dual ControlVázCyclo Cross ProLite66Vázgeometria.. Feltöltött kép VillaCyclo Alloy
Mindenki kedves válaszát elõre is köszönöm!

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Szia Osiris555

Ha 168 cm magas vagy akkor egyértelmûen a 16-os a Te méreted !
Persze menj be egy Meridás üzletbe, és tégy méretpróbát. De 100% hogy 16-os ! Üdvözlettel : Merida

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Hát ha így alakult én is bele szólok..:) A spechez és a GT-hez képest a Merida felsõcsöve rövid, ha azt szoktad meg akkor a Meridából a 18-s váz kellene. Elsõsorban nézd az átlépési mag.-t, ha az jó akkor semmi gond ...
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A HFS például elég hosszú felsõcsõvel rendelkezik, gondolom akkor a TFS is.
16-osra egy szavazat!

De próbáld meg kipróbálni!

Edit: DaveRider hozzászólása miatt: ahhoz a vázhoz képest, ami neki van, +1,5cm effektív felsõcsõhossza van ezeknek a vázaknak.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
171 vagyok, 16os merida kalahari vázzal megyek jópár éve, 400as nyeregcsõ kb 360-ra kihúzva, illetve 100as 5 fokos stucni negatívba. (így kényelmes nekem, igaz, így lehúzza kicsi a váltókar a vázat, ha átfordul a kormány egy esésnél)

168 centihez pont jó lesz a 16os váz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

168cm vagyok, eddig 17-es vázak használtam (speci, elõtte gt), 60-as stucnival, de 80-assal kényelmesebb lett volna. a felsõcsõhosszokat nem mértem még.

a 18-as nagyon nagy lenne. 16-os Neked van kitálalva.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Hát nemtudom :chin: , 168-hoz esélyesebb szerintem a 16-os de biztosat nem tudok mondani, várj itt esetleg valaki használ 16ost és az õ testméretéhez tudsz viszonyitani. Bár a legjobb megoldás egy bringaboltban méretpróba lenne.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Milyen magas vagy?
Szerintem inkább a felsõcsõhosszt nézd, hasonlitsd a régi bevált méretû vázadhoz.
Nekem 178cm hez 100-as stucnival teljesen megfelel a 18"as HFS.

168cm vagyok, eddig 17-es vázak használtam (speci, elõtte gt), 60-as stucnival, de 80-assal kényelmesebb lett volna. a felsõcsõhosszokat nem mértem még.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

háj!

valszeg vázcserém lesz, ezért nézegettem a merida vázakat.
amit ki néztem magamnak(tfs 900 vagy 500 V), mind a kettõbõl 16-os és 18-as méretek vannak. viszont eddig 17-es vázakat használtam. jobban járok egy 16-ossal, mint a 18-assal? és mondjuk hosszabb stucnit teszek rá?
valami segitséget irhatnátok!
köszi!

Milyen magas vagy?
Szerintem inkább a felsõcsõhosszt nézd, hasonlitsd a régi bevált méretû vázadhoz.
Nekem 178cm hez 100-as stucnival teljesen megfelel a 18"as HFS.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
háj!

valszeg vázcserém lesz, ezért nézegettem a merida vázakat.
amit ki néztem magamnak(tfs 900 vagy 500 V), mind a kettõbõl 16-os és 18-as méretek vannak. viszont eddig 17-es vázakat használtam. jobban járok egy 16-ossal, mint a 18-assal? és mondjuk hosszabb stucnit teszek rá?
valami segitséget irhatnátok!
köszi!

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hellósztok
Biztos volt már róla szó de lusta vagyok visszakeresgélni az egész topicban :D
Egy UMF Freddy 1-ben (fekete) gondolkodok.... repedt már valakinél ilyen váz? mennyit is mozog pontosan? általában 170-et látok de valaki 178 -at ír .hmm ..esetleg egy használt megvételekor melyik pontokat kell a legjobban átvizsgálni..melyikek a legsérülékenyebb pontjai? ahogy nézegettem erõsebbnek látszik mint egy coiler (bár én szeretem az összes konát :D) de ahogy néztem a piacon ez tûnik a legjobb ár-érték arányú bicónak és jános hegyre vagy esetleg néha ausztriába szerintem elég lesz ennyi mozgás...(egyenlõre)...még nem volt szerencsém rajta ülni de a 4 forgáspont biztosan puhán végzi a dolgát...jah és még egy kérdés :) mennyire rövid/hosszú a bicó? denebet próbáltam de még a térdem se fért el rajta :D
elõre is THX..

RIDE OR DIE! :scared:

fakopeti

fakopeti

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Kedves Fórumozók!

Üdvözöllek Benneteket legfrisebb fórumtagként. Két hete vásároltam egy Merida Crossway 20V-t. Nagyon tetszik, élmény vele menni. Azt vettem észre azonban, hogy letapad a bal elsõ fékpofa és csak manuálisan lehet kiigazítani. Mesélte egy ismerõsöm, hogy ez talán tipikus "Merida-betegség", mert neki is, meg a férjének is hasonló gondjai voltak az elején, míg végül fékcsere lett belõle. Kérdésem (sajnos nem igazán értek a biciklikhez): valóban cserére szorul majd az elsõ szervízkor, vagy csak beállítás kérdése? Fõként azért kérdem, mert a hely ahonnan vettem szervízt is fenntart és szeretnék velük jó viszonyban lenni, mert az elsõ benyomásom pozitív róluk.

Várom válaszotokat lehetõleg a fakopeti@yahoo.com email címre, mert nem vagyok egy "fórum-betyár" :-) és szerintem ritkán fogok ide benézni.

Elõre is köszönöm szépen.

Üdvözlettel,
Peti

jogász

jogász

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Naná, hamarabb vettem meg a zárat, mint a bringát:)