Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

tudod tán nem véletlen hogy a régi alu kona dawg (amire vhogy eléggé hasonlit a merida :) ) majd fél kilóval nehezebb, de még a szkandium is vagy 20 dekával. :)

Jó látod ezt a tömegcsökkentõs dolgot (és a konás hasonlóságot is), egyetértek. Speciel örülnék, ha nem ~13.3kg lenne az enyém (L-es), hanem lehetne felõlem 15kg, csak mûködjön rendesen minden és ne kelljen attól tartanom, megreccsen nekem valahol alattam! (Remélem, ettõl így sem kell...) A tömegcsökkentés amúgy sem érdekel különösebben, mert elõször magamról kéne ledobnom azt a 3-4 kg felesleget. ;) Ehhez jön még az, hogy a hátamon mindig ott a hátizsák, amiben ott figyel az esõkabát, egy pumpa, gumijavító készlet gumiköpeny-leszedõkkel és a foltokkal, 1-1.5 liter ásványvíz és/vagy kóla, a bringán meg elõl-hátul a világítás. Amit nappal is használok, mindig. Plusz a könyökemen könyökvédõ, fejemen a sisak - igen, az, amit sajnos sokan nem hordanak, olyan helyeken sem, hogy a hajam az égnek áll, amikor látom õket. Na mindegy.
Sebaj, ez van, ez a bringa ilyen, ezt kell szeretni. Mert egyébként lehet, még így is. :)
Ha összegezni akarom eddigi tapasztalataimat: lassan közelítem már a 2000. (azaz kettõezer) megtett kilométert (javarészt közepesen vagy egészem AM-esen kemény terepen) és összességében nagyon jó szolgált. Telóban volt már olajcsere (lassan ismét + rugóstag szervíz is lesz), láncot is cseréltem közben (lassan ismét cserélem ezt is), elvásott 1-1 garnitúra fékpofa, de a fékrezonancián kívül más, a használatból adódó kopáson/elhasználódáson kívül végül is nem volt vele semmi gondom.
Sajnos anyagilag nem vagyok abban a helyzetben, hogy cserén gondolkodjak, meg nem is leszek még egy darabig; de legközelebb az agyára megyek minden boltosnak, amikor ennek az utódját keresem, az tuti! :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Á
Ha a saját példámból indulok ki, nekem az sokkal többet adna a bicajom használati értékéhez, ha nem állíódna el folyton a fék a hátsó villa nem megfelelõ merevsége miatt, ami a fékfelfogatási pontnál gyönyörûen csavarodik.

tudod tán nem véletlen hogy a régi alu kona dawg (amire vhogy eléggé hasonlit a merida :) ) majd fél kilóval nehezebb, de még a szkandium is vagy 20 dekával. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

szerintem soha
azzal az erõvel lehetne horst linkes is

Á, abszolút marketinges szemmel közelítettem a dolgot; mert ugye mindig kell valami nagy újdonság, amit úgy harangoznak be, az most a legjobb és mennyire zseniális fejlesztés. Persze ettõl még lehet jó mindegyik (inkább csak azt nem értem, kell-e ilyen felfüggesztés a 130-as és a 140-es rugóutakhoz, de ez most mindegy:)).
Ha a saját példámból indulok ki, nekem az sokkal többet adna a bicajom használati értékéhez, ha nem állíódna el folyton a fék a hátsó villa nem megfelelõ merevsége miatt, ami a fékfelfogatási pontnál gyönyörûen csavarodik. Ilyenkor még a kormány is berezonál, és a fék vagy nem fog (és egyáltalán nem adagolható), vagy erõsen meghúzom és blokkol a kerék. Azért írom ezt, mert nekem ez az EGYETLEN problémám a Meridámmal, viszont elég ez is ahhoz, hogy akár nézelõdjek más típusok, más márkák felé, mondjuk 1 vagy 2 év múlva.
(Pedig régi közgázos közhely, hogy megtartani egy már meglévõ vásárlót mindig hatodannyiba kerül, mint megnyerni egy újat... Igen, és ez egy bújtatott utalás valamire.:))
Viszont jó látni, hogy a 2010-es modelleknél valószínûleg már nincs meg ez a probléma, erõsnek és robosztusnak tûník a hátsó fék környéke.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

. (Plusz a Talas RLC villát QR15-ösnek írják és a fotót kinagyítva látszik, hogy gyorszáras verzió.)

katalogfotó soha nem mérvadó
az bármi lehet még mûanyag makett is. ha vmi épp nincs még pl, akkor helyettesítik hasonlóval. -konánál is rendszeresen pl nem azzal a gumival van a fotó mint a setup.

(Arra is kíváncsi leszek, mikor váltja fel a floating discet például a Trek és a Gary Fischer bringákon látott Active Braking Pivot + floatingos rendszer.)

szerintem soha
azzal az erõvel lehetne horst linkes is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

fent vannak a 2010-esek

http://www2.merida-b...m/en_INT/INT_en

Na igen, elsõ dolgom volt a full-suspension bicajokat megnézni. :)
Csak pár komment, még ha félig-meddig laikus is vagyok a témában. Jó ötlet volt, hogy õk is csatlakoztak a 120 mm-t mozgó bringákat gyártók világába, a One-Twenty sorozattal. Úgy tapasztalom, hogy ide a budai hegyekbe is bõven elég a 120 mm, a legtöbb helyen nem kell a több. A fotókat nézegetve látom, a HFS 1000-D esetén a 180-as tárcsa + Magura Louise ide is felkerült, de itt már ránézésre egy betonmerev hátsó traktusra - nem mint az én 3000-D-m esetén, szóval ez jó dolog. Viszont a mostani Trans-Mission 3000-D-nek kb. utódjának tekinthetõ Trans-Mission 1000-D cuccainál mintha jelentõsen el-elspóroltak volna dolgokat. Felnik már nem a korábbi DT-k, elõl XT helyett SLX hajtókar stb. (Plusz a Talas RLC villát QR15-ösnek írják és a fotót kinagyítva látszik, hogy gyorszáras verzió.) Ja, és elmaratt a floating disc - helyette a régi 3000-D-hez hasonló hátsó fék dolgozik. Sebaj, nekem nem hiányozna! :) Megjegyzem, nem mintha nem fogadnám el így, ahogy van! :) Sõt, még a 800-D is jó vételnek tûnik - kíváncsian várom a magyar árakat!
(Arra is kíváncsi leszek, mikor váltja fel a floating discet például a Trek és a Gary Fischer bringákon látott Active Braking Pivot + floatingos rendszer.)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
fent vannak a 2010-esek

http://www2.merida-b...m/en_INT/INT_en

Chrystian

Chrystian

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok
Nem tudja valaki véletlenül hogy hol lehetne még hozzá jutni a Hardy 1-es ('08 v _'07 nem tudom pontosan) fényes fekete vázhoz? Nem a csúszó papucsos, hanem a másik verzió érdekelne. Vagy használt jó állapotú, min 16" méretben, mert bár ilyen váz van a bringámon csak 14"-os, és elég kicsi :(

Ha valakinek infója esetleg ilyen váza akadna, azt megköszönném.

mafe

mafe

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
hát ha van, lesz hozzá:)
addig is mit találtam?

http://www.stkildacy...e&category_id=2

2010es merida bringák, majdnem az összes fotókkal
(persze értelemszerûen ki kell választani fajták szerint a márkát és voálá)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

hali, nekem meg speedet 500-d váz kéne, m-es vagy L-es (195cm vagyok). Meg ha nincs akkor jó lenne tudni, hogy mi vár ránk 2010ben ezügyben:) mert már most befoglalóznám a megfelelõ méretet ha látnék belõle színhû fotót:)

szvsz ahoz a magassághoz az M-est gyorsan felejtsd el, de inkább XL ben gondolkodnék.

mafe

mafe

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
hali, nekem meg speedet 500-d váz kéne, m-es vagy L-es (195cm vagyok). Meg ha nincs akkor jó lenne tudni, hogy mi vár ránk 2010ben ezügyben:) mert már most befoglalóznám a megfelelõ méretet ha látnék belõle színhû fotót:)

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Hy

Nem tudja valaki, nincs valamelyik kereskedõnél egy elfekvõ SPEEDER T1 48-50-es méretben?
Nagykerben állítólag már sajnos elfogyott.

Kösz.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

hali ugynézki belenyultam a tutiba.merida féláron...
Matts HFS TRAIL 1000-D 160000forintért a 320000helyett:D:D:D:D:D:D:D

Gratulálok, jó tekerést és használd örömmel! :)
Tényleg jó vétel, ha merevfarút keresnék ide a Budai hegyekbe, nem gondolkoznék rajta sokat. Ár/érték-aránya még a meglehetõsen borsos 320e Ft-tal (ami inkább 333e Ft) is egészen jónak mondható, szerintem.
"Testbike" volt? ;)

dvd9

dvd9

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
hali ugynézki belenyultam a tutiba.merida féláron...
Matts HFS TRAIL 1000-D 160000forintért a 320000helyett:D:D:D:D:D:D:D

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy a 2009-es Merida TFS XC 300 D (tárcsfékes) elsõ SR Suntour teleszkópja, használható-e v-fékkel?
Igazából nekem ilyen bringám van kb 3 hónapja, és a barátnõmnek szeretném átpakolni a villát, de egy ideig nem leszek a bringám közelében és én nem tudom megnézni.

Köszi a választ!

Szerintem nincs rajta v-fék tüske , de egyszerübb ha kerekestõl-tárcsafékestõl együtt kicseréled.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy a 2009-es Merida TFS XC 300 D (tárcsfékes) elsõ SR Suntour teleszkópja, használható-e v-fékkel?
Igazából nekem ilyen bringám van kb 3 hónapja, és a barátnõmnek szeretném átpakolni a villát, de egy ideig nem leszek a bringám közelében és én nem tudom megnézni.

Köszi a választ!

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Tapasztalat:

• Az útmutatója szerinti beüléssel (bármilyen beüléssel) puhán hintázik, és az elsõ 10 méteren felütném. Nekem a beülés = 0.
  • 78-80 kg vagyok és 80 psi körül használom. Normál xc (hegyi) terepezés közben az út bõ felét mozogja ki. Az még ehhez tartozik, hogy én lejtõzéskor a nyeregbõl mindig kiülök hátra - ellentétben némely össztelós használóval. Kisebb "letörésugrásoknál" (szimpla elsõkerék kiemelés) kimozogja a teljes útját. Nekem ez megfelel, mert a lényeg, hogy mászás közben ne pogózzon. A falavelet nem mozogja ki, de nem is igénylem. Egyébként a bikkmakk tesztelõje is valami ilyesmire jutott (a DT taggal!).
  • Minden túra elõtt a porlehúzóhoz cseppentek telóolajat. Amikor ez a kenés elfogy, a megindulás finomsága érezhetõen csökken.
  • A csillapítást néhány fordolaton belül széles tartományban lehet állítani.
  • A lock karral fokozatmentesen lehet a megindulást keményíteni a teljes zárásig. Zárni nem szoktam.
Merevferúról azért váltottam, mert az egész napos túrák már rendesen megviselték a derekamat-fenekemet (40+). Szeretem kihajtani magam, szeretem ha mennek a mászások (Vértes-Gerecse). A lefelé zúzás már nem annyira fontos. Ezért váltottam a 96-ra, amivel X-fusionostul meg vagyok elégedve eddig. Használom ezt a tagot, aztán ha egyszer megadja magát feltehetõen Manituora váltok.

A szemtávolság szabvány 19 centi:
ModelSPECIFICATIONeye to eye (mm)Travel(mm)F.width(mm)R.width(mm)
2009 NINETY-SIX HFS 1000-DX-Fusion 09 22-SSS02RC-190-90 3 F:8D*22.2W R:8D*22.2W A:190L T:50L W/LOCKOUT& NINETY-SIX LOGO1905022,222,22009 NINETY-SIX HFS 3000-DX-Fusion 09 22-SSS02RC-190-90 3 F:8D*22.2W R:8D*22.2W A:190L T:50L W/LOCKOUT& NINETY-SIX LOGO1905022,222,2

Na ez a táblázat szar lett, de a BikeFun.hu Letöltések menüpontban megtalálható
http://www.bikefun.hu/downloads/list

Köszönöm válaszod, nézegettem egy 96 1000 D-t; így már kerekebb a történet.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Üdv!

Merida 69 3000 D, 1000D-nél az X fusion tagot mivel lehetne helyettesíteni. Van vkinek tapasztalata különben ezzel a taggal?

Tapasztalat:
  • Az útmutatója szerinti beüléssel (bármilyen beüléssel) puhán hintázik, és az elsõ 10 méteren felütném. Nekem a beülés = 0.
  • 78-80 kg vagyok és 80 psi körül használom. Normál xc (hegyi) terepezés közben az út bõ felét mozogja ki. Az még ehhez tartozik, hogy én lejtõzéskor a nyeregbõl mindig kiülök hátra - ellentétben némely össztelós használóval. Kisebb "letörésugrásoknál" (szimpla elsõkerék kiemelés) kimozogja a teljes útját. Nekem ez megfelel, mert a lényeg, hogy mászás közben ne pogózzon. A falavelet nem mozogja ki, de nem is igénylem. Egyébként a bikkmakk tesztelõje is valami ilyesmire jutott (a DT taggal!).
  • Minden túra elõtt a porlehúzóhoz cseppentek telóolajat. Amikor ez a kenés elfogy, a megindulás finomsága érezhetõen csökken.
  • A csillapítást néhány fordolaton belül széles tartományban lehet állítani.
  • A lock karral fokozatmentesen lehet a megindulást keményíteni a teljes zárásig. Zárni nem szoktam.
Merevferúról azért váltottam, mert az egész napos túrák már rendesen megviselték a derekamat-fenekemet (40+). Szeretem kihajtani magam, szeretem ha mennek a mászások (Vértes-Gerecse). A lefelé zúzás már nem annyira fontos. Ezért váltottam a 96-ra, amivel X-fusionostul meg vagyok elégedve eddig. Használom ezt a tagot, aztán ha egyszer megadja magát feltehetõen Manituora váltok.

A szemtávolság szabvány 19 centi:
ModelSPECIFICATIONeye to eye (mm)Travel(mm)F.width(mm)R.width(mm)
2009 NINETY-SIX HFS 1000-DX-Fusion 09 22-SSS02RC-190-90 3 F:8D*22.2W R:8D*22.2W A:190L T:50L W/LOCKOUT& NINETY-SIX LOGO1905022,222,22009 NINETY-SIX HFS 3000-DX-Fusion 09 22-SSS02RC-190-90 3 F:8D*22.2W R:8D*22.2W A:190L T:50L W/LOCKOUT& NINETY-SIX LOGO1905022,222,2

Na ez a táblázat szar lett, de a BikeFun.hu Letöltések menüpontban megtalálható
http://www.bikefun.hu/downloads/list

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Üdv!

Merida 69 3000 D, 1000D-nél az X fusion tagot mivel lehetne helyettesíteni. Van vkinek tapasztalata különben ezzel a taggal?

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Mikor lessz a 2010 modelleknek ára és mikortól lehet kapni ? Köszi.

szia CSABA
pár model már most is kapható :
http://www.bikefun.h...zallitmany.html

szeptember elején már érkezik egy nagyobb szállítmány, benne az új One-Twenty is ...meg az O.Nine...

üdv, Jó bringázást

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok

Némi Merida 2010 MTB ízelítõ :

http://www.bikefun.h...k_mtb_2010.html

üdv
Jó BringázásT !

Mikor lessz a 2010 modelleknek ára és mikortól lehet kapni ? Köszi.