Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Nekem az rémlik, mintha régebben a köszörültet jobban ajánlották volna, mint a teflonosat.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
És bowdenbõl milyet érdemes használni? Pl.: teflonos Jagwire-t ~8000 Huf-ért raknának fel komplette a bringámra (szerelés nélkül: 4800 Ft). De mondtak olyat, hogy a teflonos bowden-t nem szeretik, mert elõfordul, hogy összeakad a bowdenházzal meg ilyenek. Szóval megéri, vagy nem?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Kimaradtam a kedvenc vitámból ;) A párhuzamosított xt-m szanaszét kotyogva is fog rendesen. Amúgy nem csak cc-sek használnak vét, nekem pl hátul a tárcsa (ha egyáltalán lehetne) valszeg összeszakadna az ellentétes terheléstõl. (kiállás)

Ride everywhere.

.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Amelyikre pénzed van.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Csak súlyban és asszem fékpofában van különbség. Az SD7 cartrige-s rendszerû. Nagy különbség nincs köztük. Az SD7 szebb, de drágább. Vedd azt amelyik jobban tetszik!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Avid SD7 vagy megteszi egy SD5 is Xc/maratonra?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
En ket honap utan tarcsara valtottam, igy nemtom kesobb mi lesz vele. Addig nem kotyogott. :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
alapból az enyém se..
de hamar elkezdett kikotyogósodni..

mondjuk annyira nem gáz. (ez legyen vele a legnagyobb gond)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Enyem nem lotyogott. :) Es nem vettem tamadasnak :)

Ha már fékkar.Lx jó csak lötyög kicsit alapból.Xt egyáltalán, szép, jófogású.Viszont:sztem az lx áttételezõ mechanikája jobban mûködik mint az lxnek.Az xt-nél fékezés közben csúszik a bowdenvégtartó, míg lx-nél rögzítve van.Xt-nél ezért néha kicsit darabos a fékérzés.Legalábbis szerintem.

Enyim Paripa

Let the people speak

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Ja, igen. Kösz. Csak gyorsan el kellett hagynom a gépet.:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Viszont:sztem az lx áttételezõ mechanikája jobban mûködik mint az Xtnek.

ezt nem így akartad véletlenül? :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Ha már fékkar.Lx jó csak lötyög kicsit alapból.Xt egyáltalán, szép, jófogású.Viszont:sztem az lx áttételezõ mechanikája jobban mûködik mint az lxnek.Az xt-nél fékezés közben csúszik a bowdenvégtartó, míg lx-nél rögzítve van.Xt-nél ezért néha kicsit darabos a fékérzés.Legalábbis szerintem.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Szoltal volna mikor a fekemet csereltem, 10e-ert kaptal volna egy 2 honapos LX szettet, szerelve.

Háát, ezt besz*ptam.. :) Mennyi is lenne újonnan? Egy 20-as?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
lx fékkar tényleg nagyon eltalált darab,elõzõ bringámon az volt, isteni...
most is csak azért nem az van, mert nem akartam megbontani a teljes komplett 9.0 szettet

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tigger: de nem pont azt írtad, hogy nyúlik? Vagy ez a valaki így szereti, valaki úgy? Jja, most hogy kicsit felébredve újraolvastam, már értem.. Próbáljam meg, és eldöntöm.. Oké. Köszönöm a felajánlást. Egyébként azért tartod meg, mert te így szereted?

Al
: ebbõl még azt hiszem lesz gondolkodás, de ha nem jön be a Tigger által írt nyúlás, akkor a fékkar lx lesz. A többibe meg azt hiszem marad az ár.. Vagy nem.. :) Kellene még tavaszzal pár dolgot venni..

azért nem olyan vészes....csak érted ha már akkor, .......de nem biztos hogy Te is úgy téped a féket, lehet meg sem érzed...amúgy meg aszfaltos bringára lesz, oda teljesen jó, azért tartom meg....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Raycoon

Ha ram hallgatsz azt veszel, amit akarsz. :) Szoltal volna mikor a fekemet csereltem, 10e-ert kaptal volna egy 2 honapos LX szettet, szerelve. Csak fel kellett volna dobni a gepedre es annal olcsobban kompletten feket, jo bovdenezest es fekkarok nem kaptal volna az fix. :)

Enyim Paripa

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Tigger: de nem pont azt írtad, hogy nyúlik? Vagy ez a valaki így szereti, valaki úgy? Jja, most hogy kicsit felébredve újraolvastam, már értem.. Próbáljam meg, és eldöntöm.. Oké. Köszönöm a felajánlást. Egyébként azért tartod meg, mert te így szereted?

Al
: ebbõl még azt hiszem lesz gondolkodás, de ha nem jön be a Tigger által írt nyúlás, akkor a fékkar lx lesz. A többibe meg azt hiszem marad az ár.. Vagy nem.. :) Kellene még tavaszzal pár dolgot venni..

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Pont annyira, mint egy LX parhuzamositott LX fek karokkal. Es ha abban pofat cserelsz, akkor semmivel nem lesz jobb az avid. Es az LX kesobb fog kotyogni, mint az avid. Ez viszont teny.

Akkor egy avid sd7 fék mondjuk lx fékkarral jó választás?

Enyim Paripa

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
majd kipróbálod legközelebb a full sd7-et, (ha eladom is a specko vázat a fékeket +tartom a sárgakonára) és eldöntöd, hogy Neked is az e az érzésed...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

ezt aláírom...az sd7 kar nyúlik mint a takony (vagy hajlik mint a kalbász)......ettõl független azonos bringán, azonos felnin, gyári betéttel próbálva az avid érezhetõen jobban fog....

Akkor egy avid sd7 fék mondjuk lx fékkarral jó választás?