Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
apróban hirdetnek egyet 17ért ha jól láttam!

ha még elnem vitték!!!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Már sehol, mert 3 éve nem gyártják (sajna). Ebay-en akadtam rá óccsóért zsír újonnan.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Csak úgy érdeklõdés képpen írom, hogy hol a bánatba lehet ilyen narancsszínû Avid SD MAG fékeket kapni, mert én se katalógusba, se boltba nem láttam és azt se tom mennyi lehet én már vettem BB7-et de elõtte ilyet akartam, csak nem leltem. Mondom csak érdeklõdésképp írom, senki ne haragudjon meg.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
A fékpofa-féktest dilemára visszatérve, én azt tapasztaltam hogy igenis nagyon sok múlik a féktesten is. Tapasztalatból mondom, próbáltam. Eddig Ritchey Logic fékeket használtam XTR kerámiás pofával Mavic Crossmax SL kerékkel, Nokon bowdenezéssel. A fékhatás nagyon jó volt. Most szert tettem egy zsírúj Avid SD MAG fékszettre. Egybõl kicseréltem a gyári fékpofát az addig használt kerámiás XTR-re, ua a kerék, váz, villa, bowdenek, fékkar és láss csodát, jobban fog mint egy átlag tárcsafék, a régi fékemnél meg fényévekkel jobb. Pedig azt lehet mondani, csak a fékpillangó változott!

A párhuzamosító mechanika meg jó dolog, de nincs nagy jelentõsége, ráadásul rohadt nehéz is, SD Mag és az XTR V-fék között, majdnem 100g a különbség /pár. Csak a féken. A pofaállítgatás meg egy Cartridge-os rendszerûnél elhanyagolható, mert a vékony pofa nem tud vészesen félrekopni, (persze ha jól van beállítva új korában), ha meg félrekopik, legalább nõ a fékfelülete, így még jobban fog.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát, én is csak azért szoktam egy nagyon vékony filmmel bevonni, h a fémet picit "ápolja" - lecsapódó pára stb ne is zargassa már a rozsdamentes acélt (se).

Na egyébként Endroonak igaza van, húzzunk innen ezzel.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
max a két végére egy egy pötty, hogy ne menjen be a dzsúz. azon belül olaj. teflonosba az se.

és van ám bowden topik is :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A bowden mondjuk télleg átkenhetõ valami fincsi teflonzsírral (pl Sonax), de semmiképpen sem igaz a "jó vastagon" megoldás...Nekem a Nokon házban a kis mûanyag teflonos csõben gyakorlatilag natúr fut a bowden, csak hajszálvékonyan van lekenve.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Nem hiszem, a wd40 kicsit sem zsírszerû. Attól meg úgy beáll, hogy fél év alatt sem jön vissza a fékkar.
Max vmi sûrûbb olaj, amit lehet használni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerintem olajra vagy WD40-re gondolt.
Speciel sztem tökre nem változtat semmit az érzésen.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

fékápoláshoz továbbá ajánlom: a bowdent vastagon zsírozzuk vagy viaszozzuk be összearakás elött, bowdenház alatt,

És kinek ajánlod? Mert ha ezt így megcsinálod akkor semmire nem fogod tudni használni a fékecskédet. Legalább a fórumba ne írd be. De tudod mit, próbáld ki...utána pedig a saját tapsztalataidat írd ide be...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ebben igazad van:)Csak olyan fura látni azt a disznó támvillát mozogni...ez olyan,mint a pedálra taposva középrész merevséget nézni:)Vagy a teló üres szárait kétujjal összenyomni:)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha olyan erõvel fékezel, hogy a támvillák elindulnak kifelé, a kerék már rég blokkolt, utána meg minek feszegetni. Álló helyzetben azt vizsgálni, hogy ha húzogatom a féket, mozog-e a támvilla, felesleges, de legalábbis nem életszerû.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Pl az én Avid V-fékem,meg az SS váz esete:)))azt is,ha csak kicsit is,de nyitogatja...bár az Avid fék nem egy acera...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ellenben ha van mondjuk 1 PX-ed akkor szinte tök mind1, h milyen a féked, az nem fogja meghatni a vázat,nem lesz nyúlós fékérzés
azért szinte mert láttam már olyan felniféket, ami a PXet is nyitogatta :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
naszóval volt egy Highlander vázam, valami Altus/alivio fék a saját pofájával.
ha fékeztem, rendesen mozogtak a támvillák (támvilla?).
aztán jött egy Ritchey kék pofával. kar, bowden maradt.
nem mozgott a támvilla.
miért is nem?
nem azért, mert a Ritchey-vel nem tudtam volna akkora erõt kifejteni, hanem mert nem volt szükség akkora erõre a fékezéshez.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ugyanígy lehet a támvillák túlzott rugalmasságának is a sara!
..
itthon még tényleg az anyagi szempontok dominálnak
no meg sokan rosszul lesznek, ha 1 versenyen elered az esõ, vagy kis sarat tartalmaz a pálya

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
nekem még mindíg az a véleményem, hogy ha egy féket annyira tépni kell, hogy látványosan feszegeti a vázat/telót, akkor az a fék, ill. (egyetértve Dante-vel) POFA+FELNI párosítás sz@r.
és nem annyira a kar meg a bowden.
próbáltam.

más. most mondta a helyi egyesület vezetõje, hogy itthon meg egyre többen (az élmezõnyben) válnak meg a tárcsától, és teszik vissza a V-t...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

->szerintem nem.
10% fék
25% fékpofa
45% bowdenezés és kenés
20% fékmerevitõ, és itt már csk
5% fékkar, és
5% a saját kezed ereje, de ha megvan a bowdenezés rendesen, 1 újjas féked van.

Jajjmár, ne szívózzunk a pontos "matematikai" képlettel, nyilvánvaló, hogy hasraütésszerûen mondtam két számot, annak illusztrálására, hogy nem (fõleg nem) a fék(test) konstrukciója számít. Mindjárt jön valaki, hogy szerinte 26,87 % fékpofa. :D

Fékmerevítõt meg annak, akinek szétnyomja. Nekem nincs ilyen gondom. :P Szóval nem lenne nagy elõny, hogy a mostani egyujjas helyett 0,7 ujjas lenne...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

egy külhoni versenyen már nem látni igazán V-féket

Hát nem, de ez pénz kérdés. Könnyû és jó tárcsa sokba kerül, meg szétcsavarja a könnyû telót - nem beszélve arról, hogy kereket is kellene fûzetni rá...ehh...majd egyszer.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a bovdent vastagon zsírozzuk be? :confused: akkor minek az olaj a bovdenházba? és miért jó ha a bovden zsíros?