Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem

Szerintetek egy jól beállított régi 94-es LX canti fék hatásfoka mennyivel
gyengébb egy új Deore V fékhez képest? Kb hány % lehet?

Megéri-e lecserélni a retro bicajom LX canti fékjét - V fékre?
Elõny lenne: Jobb hatásfok
Hátrány : Váltókarokat is cserélni kellene, pénzbe, idõbe kerül, nem marad meg az eredeti rero full LX állapot.

A Canti fék lehet, hogy új fékpofákkal, jól beállítva tuti lenne. Nem tom.

köszi: ködmön

NEHOGY MEG MERD BONTANI!!! ;)
Elõre bocsátom, elfogult vagyok a canti fékekkel, de:
1. összképet megbontani merénylet a bicajod ellen
2. az LX canti nagtyon jó fék, ha fékhatást akarsz növelni más utat keress: fasza bowden, fasza bowdenház, és mondjuk piros Ritchey pofák ("fasza" alatt értsd: hosszanti szálas ház és mondjuk köszörült Jagwire bowdenek)
3. az LX nagyon szépen adagolható fékecske én mindenképpen többre nézem mint a nem túl szépen kidolgozott Deorét

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az XT nekem már hazaúton sivított, s reszelt - nem is vártam meg, hogy bekopjon. Régen már volt kevésbé jó tapasztalatom Shimano fékpofákkal, s úgy döntöttem nem kockáztatok. De a kék Ritchey-t annyira ne istenítsétek, az egy igazi felniölõ. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Nálunk van (legalábbis volt még nemrég) ricsi 1500ért, de lehet hogy annyi sem volt. Cserélhetõ, fekete meg kék, én is vettem egy garnitúrát a feketébõl (addigra már csak abból volt). De pont jókor olvastam bele a topikba, a héten érkezik meg az új xt fékszettem, akkor a lentiek tükrében, lehet hogy egybõl teszem is át a jó öreg Tom termékét az új fékbe... :)
Jah és kúlsztop nálunk van általában... - Salgótarján. ugyhogy szerintem megtudod hozatni bárhova...

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
akkor asszem gyári xt pofákat rögvest cserélem még mielött elkezdeném használni!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát gondolom, mivel az van. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
2500 és a duplája a Ritcheynek... nem nagyon látni 1500ért sem ricsit. Na, majd szétnézek. Ebbõl van cserélhetõs is?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
mennyi - nem emlékszem, de "sok" - olyan emlékeim vannak, hogy 2500, ha nem 3000 körül, azaz a teljes fékrendszerre egy 5ezres körül számolj rá. (azt tudom, hogy a ritchey árának duplája - mondjuk ez igaz a fékerõre és élettartamra is)

hol - sok helyen kapható, boltot itt nem reklámozok (bp-n is sok helyen láttam), ha érdekel, dobj egy privit

xt - jah, én el sem kezdtem használni, mert visított, s ette a felnit (azóta is itt hever a polcon a zsír új pofa)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
az engem is érdekelne, hogy olyat hollehet beszerezni?
2004-es XT fékpofával kapcsolatbban van v.kinek tapasztalata?
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Az a koolstop mennyi volt, és hol?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Vörös Ritchey kábé az elsõ 5000 km-en, majd utána (és azóta) KoolStop narancs-fekete. És tökre hanyagul tisztogatom (sokszor a maratonok sara hetekig még ott rohad).

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Milyen pofát nyúzol?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát az elég gáz. Az enyémen (pont ilyen felnim van) 15.000 km és 20 verseny után is van még bordázat. Pont ma néztem a felni fékkopását, s még élettartama felénél sem jár.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én ma dobtam el egy pár Avid RW2-es pofát, mert tele volt aludarabkákkal, meg "kitükrösödött". Egyszer már megreszeltem, de megint tele lett. Az XC717-es felnimen 100km után már nincs bordázás emiatt :( !
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

a kék Ritchey ádázul fogott, de nagyon ette a felnit; állandóan az alumínium darabkákat szedtem ki belõle.

Az aluminium darabkák leginkább akkor kerülnek bele a pofába, ha vmi genny van a felnin. Kis kõmorzsa, kavics, akármi. Az harapja ki a darabokat. Szóval inkább a tizstításon, karbantartáson van a lényeg. Ennyire konkrétan nem fogod látni a felnievõ tulajdonságuk jeleit.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Vak vagyok, nem látom a billentyûzetet sem :D
White Horse

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Mivel az van odaírva, igen.:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ugye ez az ár egy párra (jobb+bal) vonatkozik?

http://ebike.hu/term...mech-tarcsa/853
White Horse

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
nekem most a 9.0 gyári pofája van; régen azt hiszem Koolstop-pal adták, most az van rája írva, hogy SRAM. eleinte nagyon szuper volt, de most...persze, lehet hogy nem ártana megcsiszolni.

a kék Ritchey ádázul fogott, de nagyon ette a felnit; állandóan az alumínium darabkákat szedtem ki belõle.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

ha gyorsan kopik az azt jelenti, hogy legalább nem eszi a felnit...

Koolstop még drágább :-)

Mint rendszeres külföldön is maratonozó, csak annyit mondhatok, hogy a Koolstop volt eddig az egyetlen pofa, ami egyetlen ujjal megfogja a 75+ kilómat havasesõben lefelé 70-el tépve. Drága, de tartóóóóós és jól fog, s a felnit sem eszi. Nekem Ritchey Superlogic (piros) volt elõtte, ahhoz képest ég és föld.

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem

Szerintetek egy jól beállított régi 94-es LX canti fék hatásfoka mennyivel
gyengébb egy új Deore V fékhez képest? Kb hány % lehet?

Megéri-e lecserélni a retro bicajom LX canti fékjét - V fékre?
Elõny lenne: Jobb hatásfok
Hátrány : Váltókarokat is cserélni kellene, pénzbe, idõbe kerül, nem marad meg az eredeti rero full LX állapot.

A Canti fék lehet, hogy új fékpofákkal, jól beállítva tuti lenne. Nem tom.

köszi: ködmön