Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

srev

srev

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Muchas gracias a todos/köszi mindenkinek, és bocsi ha már volt az enyémhez hasonló kérdés! Ja,és most bocsáss meg,mert holnap már lehet hogy nem lesz bûntudatom..:-)
Az RW2-es pofákkal meg csak a nyikorgásuk idegesít..Sárban még nem volt bajom velük.
+mivel egyetemistaként nem vet fel a pénz.., szerintem az sd7 a megoldás.
Üdv

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Elõfordulhat, h. kicsúszott, mert egy pár csavart nem húztak meg a szervíz után :(
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Én a 3.-ra tippelek.:) Nem húzztad meg rendesen a rögzítõ csavart és kicsúszott szép lassan..... már volt ilyen nekem is.

Én meghúztam rendesen mindent, de nekem is egy kicsit utána kellett állítani a dolgoknak. Simán lehet, hogy a bowden nyúlt egy picurit.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

A fékgumi is megkeményedik hidegben, (az én kerámiás XTR-em el is repedt), valszeg ez lehetett a problem.

Elõször nekem is ez tûnt logikusnak, de itt mondták, hogy nem valószínû. Érdekes, hogy az elsõ felni egyáltalán nem kopott. Még. (Az incidens a hátsóval történt. :( )
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

dánhill

dánhill

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Én a 3.-ra tippelek.:) Nem húzztad meg rendesen a rögzítõ csavart és kicsúszott szép lassan..... már volt ilyen nekem is.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
A fékgumi is megkeményedik hidegben, (az én kerámiás XTR-em el is repedt), valszeg ez lehetett a problem.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ha új a bowden, akkor természetesen egy kicsit nyúlhat. De utána pont. Onnantól más kopik. De nézd meg a fékpofát, hogy mennyit kopott. De nem valószínû...
White Horse

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Az lehet, hogy a Vfék bowdenje 2 óra használat után megnyúlik, vagy a vizes felnin a 6 ropis kellysem fékpofája elkopott??????? szerintetek melyik a valószinûbb????

Én nem értem pontosan a kérdést.
de vízes felnin ne várj komoly fékerõt.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Az lehet, hogy a Vfék bowdenje 2 óra használat után megnyúlik, vagy a vizes felnin a 6 ropis kellysem fékpofája elkopott??????? szerintetek melyik a valószinûbb????

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Mavic XC717. Szerintem nem a felni a gond. A másik alternatíva (már egyszer itt felvetettem): miután nagyon hidegben mentem bicózni, azóta ette (100 km és a CNC tûnik el..). Lecseréltem, most úgyahogy, de tartok tõle.
White Horse

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Milyen felnivel próbáltad, mert nem hinném hogy mindegyiket zabálná. Valszeg ahoz a felnihez nem volt ideális és ezért volt szar a sárban is!

Tüzes Paripám

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A baj csak annyi, hogy az RW2 eszi a felnit és nem fog sarasan. Ammennyit sarasan fog az a fékillangók íszonyatnagy merevségébõl adódik.
White Horse

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
SREV !
Sd7 és SL közt 15g különbség van és kb. 3,5-4ezer Ft páronként.
Szerinted megéri ???
Marci

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
már volt errõl szó jópárszor itt a fórumon. V-fékek terén az avid a legjobb, az RW2-es pofákat meg eszedbe ne jusson lecserélni, mert nincs jobb náluk, (talán a KoolStop, de az RW2 is az). SL és az SD7 között némi titán alkatrész a különbség, nameg a súly és az ár. Ha van elég zséd akkor SL, de az SD7 is ugyanazt tudja. Kompromisszumként SD7-et ajánlom

Tüzes Paripám

srev

srev

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Üdv Mindenkienek!

Az a helyzet, hogy (mint minden valamire való kerékpáros így a tavasz közeledtével) már iszonyatosan biciklizõs, hegyrejárós, túrázós kedvem van, azonban úgy vélem a fékrendszerem (bõ 3év után..) megérett egy cserére. Fõlegg CC-re és maratonra nyúzom a vasat. Eddig egy viszonylag alap Shimano fékszettem volt, de most inkább az Avid felé kacsingatok. .
Mi a véleményetek az SD7-rõl, illetve az SL-rõl? Megéri a pénzét? Létezik más alternatíva ebben az árkategóriában? Érdemes az RW2-es pofákat vmi másra cserélni?
Ja,és a fékkar cseréje indokolt, vagy az nem számít olyan rengteget? (bár ez inkább amolyan költõi kérdés is lehetne...:)
Köszi szépen,
Srev

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Probike. www.thebikeshop.hu oldalon legalábbis szerepel. Egy telefont mindenképpen megér szerintem.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Biker forgalmazza és van is a Bike magazin mellékletben de a honlapon meg nemvan...............sajna
Várom a további tippeket:))

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

X-Fucktor-nál ?? Õk a forgalmazók, nem ?

nem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
X-Fucktor-nál ?? Õk a forgalmazók, nem ? Én ott keresném !
Marci

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Sziasztok:)

Van-e kicsi országunkban olyan hely ahol kapok Speed Dial Ultimate fékkarokat??? Szerintetek...............
Ha bárkinek lenne infója ossza már meg velem:))

Rim brakes forever!!!