Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szlovákiai Túra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
373 hozzászólás a témában

Odysseus

Odysseus

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Most vagy kovetkezo hetvegen megmasznank ismet a Kralova Hola -t. Reszletek itt:

http://peter.risko76...kralovahola2008

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
no, megint nekivágsz?
Mi is tervezzük cimbivel megint idén, bár, már mi is egyészakás kinnalvósra...Tavaly kicsit szétestünk, amikor putnok-králová horá-putnok etapról éjfél körül hazaértünk. :-)
Kár, hogy az idõpont nekem nem ok. :-L

Odysseus

Odysseus

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok,

Itt a részletes terv:

http://peter.risko.hu/kh2007/

Odysseus

Odysseus

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Valamelyik hetvegen szeretnek feljutni vegre erre a hegyre Sumiac felol.

Turaterv, 1. nap:

Vonattal Bp Keleti->Somoskoujfalu, majd bringan Somoskoujfalu -> Fulek -> Buzitka -> Ozdany -> Hnusta -> Tisovec -> Muran -> Cervana Skala -> Sumiac -> KH. A hegyen naplemente megtekintese, majd legurulas es valamelyik faluban szallas.

2. nap: haza ugyanerre, vagy maskepp.

Somoskoujfalutol Telgart kb 100km, es kb 1000m szint (ket hago van utkozben). Atlagos kondicioval is belefer egy napba. Jo kondicioval el lehet erni Cervana Skala-t 17h ig (10:00es indulassal Somoskoujfalutol), es 19:30 ig kenyelmesen (khm) fel lehet tekerni a tetore.

Ha valakinek van kedve csatlakozni, irjon!

http://en.wikipedia....ki/Kralova_hola
http://peter.risko.h...ola_034half.jpg
http://peter.risko.h...060514_kh/day1/

Odysseus

Odysseus

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Udv!

Maj. 13-14-en masodik nekifutasra majdnem sikerult megmaszni a hegyet. Az utolso 1000m-en nem toltak meg le a havat -> megvan a casus belli a kovetkezo uthoz ;-)

Ha valakinek lenne kedve csatlakozni hetvegi 2-3 napos hasonlo turahoz, jelentkezzen!

Kepek kedvcsinalonak:

http://www.peter.ris...ns/20060514_kh/

Odysseus

Odysseus

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Kiraly volt, bar a Kiraly-hegy bevetele elmaradt. 1160m-rol vissza
kellett fordulnom.

Amit saccoltam, az szerintem tarthato: aki 16h-ig ater az utolso legnagyobb hagon, az fennt lehet a csucson is. Csakhogy en eltokoltem az idot es 18h-ra voltam a hagon. Ha van meg ket plusz oram akkor szerintem osszejott volna a csucshoditas.

A majus1-ike hosszu hetvege valamelyik ket napjan lehet hogy ujra
nekifutok, akinek lenne kedve jonni, szoljon! A KH kihagyasaval laza,
azzal viszont meredek, szoval akarki megtalalhatja a szamitasat!

Kepek kedvcsinalonak:

http://peter.risko.h...roons/20060409/

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
no, mien vót?

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
sztem király !
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

perecelek

perecelek

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Mi nyáron voltunk Chopokon...hát mit mondjak? Ott is van "libegõ"...gondolhatjátok... :-)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jó utat, sajna, dolgozom mindkét nap...
majd legközeleb.
ugy néz ki, húsvétkor mi is kanyarintunk egyet Meleg hegy felé...

Odysseus

Odysseus

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

A jo ido meg van rendelve szombat-vasarnapra. Somoskoujfalutol Telgartig nagyjabol egyenletesen csokken majd a homerseklet 10 fokig. Kiralyhegyen ho lesz valoszinu, ott tobb kevesebb tolasra szamitok.

Eso nem varhato.

Meg mindig be lehet szallni a buliba!

Vasarnap 6-ra Mo.-n leszunk, ugyhogy szavazasban nem akadalyoz a tura! En peldaul pesti leven Somoskoujfaluban vagy Salgotarjanban fogok szavazni (http://www.valasztas...17_laktaj.html).

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
oks, max. telgártban találkozunk, én mindenképpen bánrévérõl indulnék.
Ha tok aktuális hûhóhelyzetet cimbitõl, jelzek. Ja, outival mennék, ha nem gond. De elsõ nap mehetünk picit többet is, szvsz..~200 körül, ha nagy lesz a rötyi még Királyhegyen.

ja:
mi a bánat eza IMHO??

Odysseus

Odysseus

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Hello!

Kosz mindenkinek (aki privatban irt annak is) az eszreveteleket! Elsore valoban ijesztonek tunhet a tura, DE:

Ugy nez ki hogy Somoskoujfalubol indulunk vagy Banrevetol. A minimal cel Telgartban a szallo elerese sotetedesig. Ha 10:00 kor indulunk Somoskoujfalutol, akkor 9 orank lesz kb 110 Km lekuzdesere. Somoskoujfalu kb 300m-en van, utkozben lesz egy kis hullamzas, de az egyetlen igazi kaptato a 942m en fekvo "Javorinka" hagora vezeto ut. Onnan minimalis hullamzassal erunk Telgartba, ami 881m-en van.

Aki meg tudja csinalni mondjuk a Pomaz->Ket Bukkfa->Esztergom->Visegrad->Pap ret->Szentendre kanyart 9 ora alatt 5-10 fokban az minden valoszinuseg szerint ide is fel tud majd jonni.

* * *

Egy baratom Muran-ban lakik, o azt irta hogy per pill. nagy ho van, a Muran->Telgart uton is. Aprilisra ezen az uton altalaban mar nincs ho. A K.H.-ra vivo utrol pedig altalaban majus elejere olvad el a ho (van rajta jarmuforgalom a turistaszallo, az erdeszet meg az adoallomas miatt, ugyhogy a jarmuvek lejarjak valoszinu a havat elegge).

Szoval a tura valoszinu Marcius vegen (oraatallitas utan) vagy Aprilis elejen lesz, a hohelyzettol/idojarastol fuggoen. A K.H.-ra vivo ut akkor meg minden valoszinuseg szerint havas/jeges lesz, de ez mar opcionalis kitero.

Aki meg akarja a csucsot hoditani annak kb. 16h-ig at kell jutnia a hagon, es utana meg 1200m extra emelkedot le kell gyurnie.

* * *

IMHO hegyvideki bicajos turazashoz szokott embernek a Telgartig eljutas nem jelent majd problemat.

Kalandra fel, meg lehet jelentkezni :-)

RideSTRONG

RideSTRONG

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Bocsánat, hogy belepampogok a témába, de azt vegyétek figyelembe, hogy a tátrai túrautak jelentôs részét csak május közepén nyilvánítják "megnyitottnak". Tavaly és tavalyelôtt is májusban voltam kint, a Magistrale nagy része még zárva volt, nem egy helyen embermagas hótorlaszok voltak, a Poprádi-tónál a tó felszíne még jeges volt, és a napsütést ötpercenként hózáporok zavarták meg, +3 fok hômérséklet mellett...
Szóval az idôpont tényleg megfontolandó, ha az ember nem csak a fôutak betonjával akar ismerkedni...
"Minden fejben dõl el..." LIVESTRONG, THINKSTRONG, RIDESTRONG!

transmeta

transmeta

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Itt az én nyári túratervem.:
kevés cuccal, panzióbanalvással (szállást délutánonként szándékozom keresni az éppen adott helyen).

0. nap
este indulás Gyõrbõl vonattal - érkezés hajnalban Putnokra,

1. nap
Putnok - Aggtelek - Rozsnyó (Roznava) - Gemerska Poloma - Sulova-hágó - Hnilec - Dedinky

2. nap
Dedinky - Sztratenai szurdok - Kopanec hágó - Betlanovce - Poprád - Stary Smokovec (Ótátrafüred)

3. nap
Ótátrafüred - Tátrapolianka - Sziléziai-ház (~1700m) - Tátrapolianka - Vysné Hágy - Poprádi-tó (~1500m) - vissza Ótátrafüredre.

4. nap
Ótátrafüred - Csorba-tó - Podbanske - Liptovsky Hrádok - Liptovsky Mikulás (Liptószentmiklós) - Zelezné - Liptovska Luzna - Liptovska Osada - Donovaly

5. nap
Donovaly - Liptovska Osada - Liptovske Revuce - Sedlo Velky Sturec - Motycky - Donovaly

6. nap
Donovaly - Stare Hory - Harmanec - Sedlo Maly Sturec - Turciankse Teplice (Túróctapolca) - Kremnica (Körmöcbánya) - Banska Stiavnica (Selmecbánya)

7. nap
Selmecbánya - Levice (Léva) - Komárno - Gyõr

Szóval nem lesz egy bélkitekerõs túra, azt akarom, hogy jusson idõ bõven mindent megnézni, egyelõre egyedül megyek.

Na ez a túra engem is érdekelne. Toborozni kéne bajtársakat hozzá!

AgentOrange

AgentOrange

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Itt az én nyári túratervem.:
kevés cuccal, panzióbanalvással (szállást délutánonként szándékozom keresni az éppen adott helyen).

0. nap
este indulás Gyõrbõl vonattal - érkezés hajnalban Putnokra,

1. nap
Putnok - Aggtelek - Rozsnyó (Roznava) - Gemerska Poloma - Sulova-hágó - Hnilec - Dedinky

2. nap
Dedinky - Sztratenai szurdok - Kopanec hágó - Betlanovce - Poprád - Stary Smokovec (Ótátrafüred)

3. nap
Ótátrafüred - Tátrapolianka - Sziléziai-ház (~1700m) - Tátrapolianka - Vysné Hágy - Poprádi-tó (~1500m) - vissza Ótátrafüredre.

4. nap
Ótátrafüred - Csorba-tó - Podbanske - Liptovsky Hrádok - Liptovsky Mikulás (Liptószentmiklós) - Zelezné - Liptovska Luzna - Liptovska Osada - Donovaly

5. nap
Donovaly - Liptovska Osada - Liptovske Revuce - Sedlo Velky Sturec - Motycky - Donovaly

6. nap
Donovaly - Stare Hory - Harmanec - Sedlo Maly Sturec - Turciankse Teplice (Túróctapolca) - Kremnica (Körmöcbánya) - Banska Stiavnica (Selmecbánya)

7. nap
Selmecbánya - Levice (Léva) - Komárno - Gyõr

Szóval nem lesz egy bélkitekerõs túra, azt akarom, hogy jusson idõ bõven mindent megnézni, egyelõre egyedül megyek.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
baráttya' az idõt kicsit told el szvsz! Haver heti rendszerességgel jár oda sítúrázni a nyugalom miatt, s arrafelé igen komoly hó szokik lenni akár még április elején is...
De ha bánréve a kilépõ hely, sztivesen veletek tartanék Putnoktól, fõleg ha ilyen házbanalvós, sokcuccnemvivõs a túra.

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Odysseus,

az már igen szép, ha márciusban !! ilyen állapotban vagy, hiszen a salgótarjáni határtól telgárt assezm 100 km; mi is arra mentünk.
Telgárt elõtt van két komoly emelekdõ.
Králova Holán még hideg lehet, vigyázz !
Nekünk jún-ban hideg jött, mikor ott voltunk, és fönt úgy kellett a sapka, meleg ruha.
Még akár hó is lehet akkor ott fent.

Viszont ha ilyen kondiban vagy, nem lehet gond a nyári Alpok túrán; írtam mailt :-)

Odysseus

Odysseus

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Marcius valamelyik hetvegen szeretnek egy ketnapos Szlovakia turat osszehozni, bemelegites gyanant :-). Utvonalterv:
szombat.: Bp -> Kralova Hola (1948m)-> Telgart, alvas szallodaban (filleres, reszletek itt: http://www.limba.sk/...el-telgart/2259)
vasarnap: Telgart -> Bp.

Az indulas/erkezes Bp. helyett lehet vmelyik vasutvonal vege (Szob, Balassagyarmat, Somoskoujfalu, Banreve), es a pontos utvonal az idojarasnak megfeleloen modosithato (nem tudom mekkora lesz a ho vajon?)

Banreve-tol egesz rovid uton is fel lehet hajtani, de ha az ido es az eronlet engedi tetszoleges szamu hegy utkozben beiktathato!

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Itt vagyok; a frissebb linkem: http://www.gyorgyigabor.hu

Henger, egyébként idén vmivel rövidebb túrára megyek (idõben), ha érdekel.
Alpok természetesen.
11-16 nap valszeg.

De lehet, h azon kívül még 5 napra átruccanunk Innsbruck környékére tekenri vmikor.
Még alig-alig körvonalazódik a programom nyárra (nem csak rajtam múlik).

GyG

Ahoj!

Engem is érdekelne egy ilyen csomagos túra a nyáron. Pakkot háznál letéve, csillagtúrákat tenni. Ha szabad javasolnom, Stary Smokovec igen szép környék.
Györgyi Gábor is nagy Szlovákia-fanatikus:
http://www.angelfire...abor/index.html