Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
loctite-ból melyiket érdemes monoblokkrögzítéshez használni acél váznál?

"Loctite 243
Alkalmas az összes fém menetes rögzítéshez. Megakadályozza a vibrációnak kitett csavarok lazulását, pl. motoroknál, hajtómûveknél, stb. Enyhén olajjal szennyezett felületeken is alkalmazható. Szerelés kéziszerszámokkal lehetséges."

"Loctite 2701
Alkalmas az összes fém menetes rögzítéshez, beleértve a passzív felületû, például az erõsen ötvözött fémeket is. Kiválóan alkalmas erõs vibrációnak és rázkódásnak kitett csavarok, csapok rögzítésére motorokon, szivattyúkon."

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
retizotyo: satud van? Ha igen, akkor fogsz egy küllõt, levágod a fejét, félbehajtod és a satuban derékszögben elhajlítod a két végét egyformára. Kész a szerszám. Ha bonyolítani akarod, akkor vehetsz 3-as köracélt valami bótban. Ezzel a szerszámmal nagy erõt úgyse kell kifejteni.

--Trifo

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Megnéztem, nekem egy 115mm-es sarokcsiszolóm (flex) van, ennek a kulcsa túl széles a középcsapihoz, ha reszelek is belõle, egyszerûen túl széles. A csapágy lukai 30mm átmérõjû körön vannak.
Ezek szerint több fajta ilyen kulcs létezik?

Amúgy több szerszámgyártó is árul ilyen spec. célszerszámot (LIFU, Icetoolz is!), csak a derék magyar forgalmazók b@**nak hozni belõle... pedig nem is lenne drága

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

tekintve, hogy középrészhez való biztos hogy nem racsnileszedõ :)

venni én sem tudtam sehol, thez azt ajánlotta menjek a városmajor utcában lévõ bicószervízbe, nekik van ilyen.
aztán végülis nem volt nyitva és türelmetlen voltam szóval csipesz,kalapács, rongy, csõfogó comboval megoldottam.
de tényleg jó lenne egy ilyen. lehet csinálni egyszerûbb lenne.

körmöskulcsból szerintem olyat vegyél ami több likba kapaszkodik bele.

edit: "pin spanner"-re rákeresve olyan cuccokat dobott ki amivel pl flexkorongot lehet lelazítani. és létezik ilyenbõl állítható is. szal lehet barkácsboltban esélyes.

Én is flexhez való szerszámot alakítottam át, kicsit kellett belõle reszelni.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
tekintve, hogy középrészhez való biztos hogy nem racsnileszedõ :)

venni én sem tudtam sehol, thez azt ajánlotta menjek a városmajor utcában lévõ bicószervízbe, nekik van ilyen.
aztán végülis nem volt nyitva és türelmetlen voltam szóval csipesz,kalapács, rongy, csõfogó comboval megoldottam.
de tényleg jó lenne egy ilyen. lehet csinálni egyszerûbb lenne.

körmöskulcsból szerintem olyat vegyél ami több likba kapaszkodik bele.

edit: "pin spanner"-re rákeresve olyan cuccokat dobott ki amivel pl flexkorongot lehet lelazítani. és létezik ilyenbõl állítható is. szal lehet barkácsboltban esélyes.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Zotyo, kétkörmös racsnileszedõ nem?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Pilisi Szittya

Pilisi Szittya

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

ha emberunk mindenaron WD40-nel akarja fujkalni [mert az am csodaszer es meg a fogfajasra is jo :mybad:] akkor fujkalja csak. en mast mar nem tudok mondani

Miért te tudsz jobbat? Valamivel ki kell tisztítanom, és a WD-40 szerintem elég rendesen kiszedi a koszt. És kárt sem tesz benne, ha utána jól bezsírozom. Amúgy vagy 10 dolog tényleg fel van rá tüntetve amire jó, mondjuk a fogfájást még nem láttam rajta.:D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Feltöltött kép
Ennek a "kulcsnak" mi a böcsületes magyar neve, ill. hol juthatnék hozzá (nem webshopban, bp-en)? Nem kell feltétlenül Park Tool.

Valamint: BBB körmöskülcsot használ valaki? Megéri az árát? Más alternatíva?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha emberunk mindenaron WD40-nel akarja fujkalni [mert az am csodaszer es meg a fogfajasra is jo :mybad:] akkor fujkalja csak. en mast mar nem tudok mondani
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
hát úgy, hogy belefújod miután leszedted a gumi tömítést a 2 oldaláról. csak utána alaposan meg kell törölgetni és bezsírozni

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A pedálnak semmi baja, egy hete vettem, bár a 4. napon már az is elkezdett recsegni, de megcsináltuk, és most már megint hangtalanul mûködik.
Biztos hogy a középcsapágy recseg. Már 3 hete kattog, és csak tegnap derítettem ki, hogy ez a hibás. Már mindent lecseréltem a biciklimrõl ezen kívül (persze csak másik bicóról raktam át a dolgokat), de akkor is csinálta. Szóval biztos, hogy ez a hibás. És mikor szétszedtem, és csak ujjal forgattam benne a csapágyat, akkor éreztem, hogy van egy hely benne ami picit megugrik, és kattan. Tehát tuti ez a hibája. Remélem csak valami kosz lesz az. Márcsak WD-40-et kell szereznem...

Áruld már el, a WD-40 hogyan szedi ki a retket a csapágyból?!

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Sziasztok!

Van egy integrált tengelyes LX hajtómûvem, és a bal oldali csapágya elkezdett kattogni. ....

Simán ki lehet szedni a csapágyakat a helyükrõl.
Kell hozzá egy kézi gázlámpa, amivel lehet forrasztani, azzal szépen körbemelegíted az alu házat és a csapágy könnyen kijön a helyérõl, akár ki is esik.
Ha nem sokat pöcsölsz vele, akkor mehet egybõl az új a helyére amíg az alu ki van tágulva. Ha kell vmi fadarabbal a helyére is ütheted, csak min. akkora legyen az átmérõje, mint a külsõ gyûrûé. Ennyi.
A lángtól nem kell félni, nekem a festés is a helyén maradt, az 1db csapágy meg vmi 1500Ft körül volt.
Persze ha ez túl macerás, meg kókány akkor lehet venni új középrészt 12ért.

Pilisi Szittya

Pilisi Szittya

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

a kattogás a pedálból is jöhet akár.
ha wd40-nel kifújod, attól baja nem lehet, csak aztán jól meg kell zsírozni. ez csak használhat neki, de azért a pedált is nézd meg.

A pedálnak semmi baja, egy hete vettem, bár a 4. napon már az is elkezdett recsegni, de megcsináltuk, és most már megint hangtalanul mûködik.
Biztos hogy a középcsapágy recseg. Már 3 hete kattog, és csak tegnap derítettem ki, hogy ez a hibás. Már mindent lecseréltem a biciklimrõl ezen kívül (persze csak másik bicóról raktam át a dolgokat), de akkor is csinálta. Szóval biztos, hogy ez a hibás. És mikor szétszedtem, és csak ujjal forgattam benne a csapágyat, akkor éreztem, hogy van egy hely benne ami picit megugrik, és kattan. Tehát tuti ez a hibája. Remélem csak valami kosz lesz az. Márcsak WD-40-et kell szereznem...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Hát ez nem hangzik túl jól.:( És, ha így félig szétszedve (kupakok lepattintva) belefújok WD-40-et, akkor szerintetek az kipucolja? Mert pontosan nem tudom mi a baja. Lehet, hogy csak belement valami kosz, de lehet (és ez a valószínûbb) eldeformálódott az egyik golyó. És ez utóbbi -10.000Ft-ot jelent...:(
Méghogy az LX strapabíró, és dirtre is használják, érdekes akkor a sima XC-tõl miért kezd el kattogni!?

a kattogás a pedálból is jöhet akár.
ha wd40-nel kifújod, attól baja nem lehet, csak aztán jól meg kell zsírozni. ez csak használhat neki, de azért a pedált is nézd meg.

Pilisi Szittya

Pilisi Szittya

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

elvileg nem bonthato az a csapagy, szal ha kiszeded akkor max ujat rakhatsz bele, az mar vissza [ugy hogy mukodjon is] nem fog menni

Hát ez nem hangzik túl jól.:( És, ha így félig szétszedve (kupakok lepattintva) belefújok WD-40-et, akkor szerintetek az kipucolja? Mert pontosan nem tudom mi a baja. Lehet, hogy csak belement valami kosz, de lehet (és ez a valószínûbb) eldeformálódott az egyik golyó. És ez utóbbi -10.000Ft-ot jelent...:(
Méghogy az LX strapabíró, és dirtre is használják, érdekes akkor a sima XC-tõl miért kezd el kattogni!?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elvileg nem bonthato az a csapagy, szal ha kiszeded akkor max ujat rakhatsz bele, az mar vissza [ugy hogy mukodjon is] nem fog menni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pilisi Szittya

Pilisi Szittya

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

Van egy integrált tengelyes LX hajtómûvem, és a bal oldali csapágya elkezdett kattogni. Leszereltem a karokat, utána pedig kipattintottam a két mûanyag (a második lehet, hogy alu, de ez most mindegy) kupakot. Így már látszottak a csapágygolyók, kenni lehetett õket, de mást nemigazán tudtam velük csinálni, ahhoz valahogy ki kellene szednem abból a csészébõl (amiben ez az egész rendszer van, és amit be kell tekerni a bicóba). Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet ezt megtenni? Hogy a francba tudom a csapágyat a csészébõl kihúzni? Van hozzá valami spéci szerszám, vagy fújhatom az egészet? Az igazság az, hogy így tisztítani sem nagyon lehet a golyókat.
Válaszotokat elõre is köszönöm!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Még egy kérdés: azt vettem észre tegnap a városi bringám láncán, hogy egyes szakaszokon a láncnyúlásmérõ minden második szemnél beesik - ott csereérettnek mutatja a láncot. A köztes szemeknél viszont nem. És nem is a lánc teljes hosszában tapasztalható mindez. Mi a ráktól lehet ilyen?

Cserélni mindenesetre kell lassan, de akkor is fura.

--Trifo

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

E! Lett egy görbe csavarom. Kisvésõvel ütögetve a szélét kicsit jobb lett, de kellene még két kéz, hogy segítsen tartani, ne a villa rugózásán keresztül kelljen ütni.
--Trifo

diót én mindig akkor szoktam beütni amikor még nincs beépítve a teló, vállat satupad sarkára rakom (rongyot téve közéjük) és beütöm. nekem mindig így ment a legkönnyebben.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
E! Lett egy görbe csavarom. Kisvésõvel ütögetve a szélét kicsit jobb lett, de kellene még két kéz, hogy segítsen tartani, ne a villa rugózásán keresztül kelljen ütni.

Ja, és jut eszembe, kellene egy 400-as nyeregcsõ is, mert mint kiderült, ez a váz ugyanannyira kicsi, mint az elõzõ.

--Trifo