Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Üdv!

Létezik megvásárolható vagy házilag könnyen elkészíthetõ szerszám a kazettatest (racsni) szétszedéséhez? Tudom, tudom... cserélni kell agygyal együtt mert fogyasztói társadalom meg éhenhalnak a kínaiak, de én azért szeretném szétszedni és újrazsírozni hogy megnöveljem az élettartamát. Lehetséges ez?

Köszi

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Még sokszor ütni se kell, inkább elkapni, hogy ne koppanjon a földön :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A villát szeretném kiszerelni a bringámból, szervízeltetés céljából. Olvasgattam vissza a topikban, így körülbelül látom, hogy viszonylag egyszerû a mûveletsor:

• stucni csavarok ki és stucni levesz
  • ha van plusz rögzítés, azt meglazít
  • Gumikalapáccsal/fadarabbal/telefonkönyvvel:) villanyak felülrõl kiüt
Ez tényleg "csak" ennyi? Bár az esetlegesen összeszereléskor felmerülhõ problémáktól jobban tartok; látom a hozzászólásokból, azzal több volt gond.

Hátha fontos lehet még: a váz Merida (2008-as AM-3000-D), a villa meg Fox (Talas 32 RL).

Köszi elõre is!

Ennyi a feladat:D

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
A villát szeretném kiszerelni a bringámból, szervízeltetés céljából. Olvasgattam vissza a topikban, így körülbelül látom, hogy viszonylag egyszerû a mûveletsor:
  • stucni csavarok ki és stucni levesz
  • ha van plusz rögzítés, azt meglazít
  • Gumikalapáccsal/fadarabbal/telefonkönyvvel:) villanyak felülrõl kiüt
Ez tényleg "csak" ennyi? Bár az esetlegesen összeszereléskor felmerülhõ problémáktól jobban tartok; látom a hozzászólásokból, azzal több volt gond.

Hátha fontos lehet még: a váz Merida (2008-as AM-3000-D), a villa meg Fox (Talas 32 RL).

Köszi elõre is!

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Üdv mindenkinek.

Az van hogy a minap szereltem a bringámat váltó és fékkart cseréltem rajta és nagyon jól jött volna egy ilyen szerkezet.

Ezért gondoltam kinézek magamnak egyet az e-bike-on Tacx T3000 CycleStand néven van,de láttam hogy elégé elkérik az árát és gondoltam megpróbálok magamnak összerakni egy hasonlót.

Most ott tartok hogy tervezgetem,de gondolom hogy a héten már el is készülök vele és dobok fel róla pár fotót is.

Az Ezermester honlapján én is találtam egy házilag megvalósíthatót.
http://www.ezermeste...getarticle=1088

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

Az van hogy a minap szereltem a bringámat váltó és fékkart cseréltem rajta és nagyon jól jött volna egy ilyen szerkezet.

Ezért gondoltam kinézek magamnak egyet az e-bike-on Tacx T3000 CycleStand néven van,de láttam hogy elégé elkérik az árát és gondoltam megpróbálok magamnak összerakni egy hasonlót.

Most ott tartok hogy tervezgetem,de gondolom hogy a héten már el is készülök vele és dobok fel róla pár fotót is.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

yager01

yager01

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Köszönöm a tanácsokat! Ki fogom próbálni, ha megrendelem végre a cuccokat! Tényleg! Nem néztek át ide?

http://forum.bikemag...read.php?t=2999

A 7522-es hozzászólásban érdeklõdtem fogaskeréksor, és lánc felõl. Hátha van tapasztalatotok....

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
láncostor helyett én egy régi láncot használok: rárakom a legnagyobb fogaskerékre, a lánc végeit pedig befogom a satuba úgy, hogy a gumi nekifeszüljön a satunak.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
kiveszed a kereket, leveszed a tengelyrõl az anyát vagy kihúzod a gyorszárat, beledugod a leszedõt a rögzítõkupakba és óramutató járásával ellenkezõleg lelazítod. de szükséged lesz egy láncostorra http://ebike.hu/term...a-leszedo/2247/ is amivel ellentartasz a lánckeréksornak, mivel ugye ugyanebbe az irányba szabadonfutós az agy.

yager01

yager01

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok! Sikerült szereznem egy célszerszámot amivel a kazettás hátsó fogaskerekeket lehet leszedni. Sajna nem tudom használni, és nagyon nem akarok kontárkodni. Tud valaki tanácsot adni?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Nem gondolom, hogy valami géniusz lennék, de nekem valahogy 15 év alatt nem ment tönkre az egyetlen pár mûanyag gumileszedõm se, pedig pakolásztam vele már pár gázos külsõt fel-le.

Én meg valahova elkavartam a gumileszedõmet (lenne amúgy másik), és ezért kézzel szedem le, és teszem fel a gumikat :D
Mondjuk felrakáshoz már évek óta nem használok gumileszedõt...
És azt azért hozzátenném, hogy nem beletaposom, meg nem kitépem a gumit, hanem többször középre igazítom, és pikk-pakk lent és fent van ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en olyan csovago nelkul vagtam a villanyakat a muhelyben anno. satu picit kinyit, rongy ratesz, rafektet villa aztan szemmertek rulez.

utana mindenkeppen lesz egy kis pereme kivul is belul is, altalaban megkuldtem a koszorun picit hogy a kulso perem lejojjon, meg ha nem lett egyenes a vagas akkor azt is ki lehetett vele szintezni faszan, belul meg egy ujjnyi vastag henger alaku reszelovel takaritottam ki a sallangot.

gyonyoruen rament a stucni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Láncbontógyilkosok, az a gyanúm, hogy valamit nem jól csináltok. Valahogy nekem 20 lánc után se akart tönkremenni az 500Ft-os noname se. Rendesen kell behelyezni a láncot és érzéssel tolni a tüskét, vagymi. Nem gondolom, hogy valami géniusz lennék, de nekem valahogy 15 év alatt nem ment tönkre az egyetlen pár mûanyag gumileszedõm se, pedig pakolásztam vele már pár gázos külsõt fel-le.

Persze akinek van elég pénze/sznobériája, az vegye meg a drága szerszámot, mert azzal tényleg jobb érzés a munka. A profiknak meg tényleg kell is. De aki csak magának szerelget, annak szüksége nem igazán van drága szerszámra.

Még egy apróság: vettem villanyak vágáshoz fasza csõvágót. Persze puszta szerszámbuzériából, de a birtoklás öröme sem utolsó. Viszont azt tapasztaltam, hogy a villa alu nyakának vágásakor kicsit kiperemezte a csövet, úgyhogy a stucnit csak reszelgetés után lehetett felhúzni rá. A profiknál ez hogy megy?

--Trifo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szétkaptam az xt középcsapágyát, szilvás után kicsit beázott :) .
A csapágyakat is kiszedtem, kitakarítottam. Érdekes tömítést használ a shimano. Ha vennék bele egy 2rs csapágyat az jobban bírná, mint gyári?

A sebesség mindent megold.

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Köszönöm a segítséget ez patentszem+drót megoldás jónak tûnik hamarosan ki is próbálom. A pedros valóban megfelelõ alternatívának látszik, de egyenlõre csak külföldön láttam kaphatóságot. Lehet ezt valahol itthon is szerezni?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hát
nekem egy ilyen gagyi hatszögacélbl leszúrt sz@r van, kb. 5 éve,
egszer gyártottam bele s.k. egy tüskét, amig az öreg szerszámossal kontaktoltam, azóta kopsnyom sincs rajta...minimal dizajn, erdõbe is ezt hordom, mindenféle nyél nélkül

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

Egyik kormánycsapágy sem olyan, hogy kotyog. Rendesen kell öszeraki vagy meg kell szerelni vagy ki kell cserélni. A mûanyag gyûrûn ha egy hasíték van az normális. A stucnit meg nem lejjebb nyomni kell, hanem a villába beütött rózsa+kupak segítségével összehúzni.
Tárcsaféknél az az ideális, ha nem toligálja a tárcsát a fék.

köszi, sikerült :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha mar minden "gagyi" lancbonto elfogyott, akkor esetleg erdemes lehet egy ilyenbe beruhazni

Feltöltött kép

orok elet +2 nap
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ezt én nem tudtam, elnézést.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Halkan megsúgom, hogy az "Icetoolz" a LIFU saját márkája.;)