Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2009. június 26. - 21:34
Létezik megvásárolható vagy házilag könnyen elkészíthetõ szerszám a kazettatest (racsni) szétszedéséhez? Tudom, tudom... cserélni kell agygyal együtt mert fogyasztói társadalom meg éhenhalnak a kínaiak, de én azért szeretném szétszedni és újrazsírozni hogy megnöveljem az élettartamát. Lehetséges ez?
Köszi
Írta 2009. június 25. - 15:02
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2009. június 25. - 14:42
Ennyi a feladat:DA villát szeretném kiszerelni a bringámból, szervízeltetés céljából. Olvasgattam vissza a topikban, így körülbelül látom, hogy viszonylag egyszerû a mûveletsor:
Ez tényleg "csak" ennyi? Bár az esetlegesen összeszereléskor felmerülhõ problémáktól jobban tartok; látom a hozzászólásokból, azzal több volt gond.
- stucni csavarok ki és stucni levesz
- ha van plusz rögzítés, azt meglazít
- Gumikalapáccsal/fadarabbal/telefonkönyvvel:) villanyak felülrõl kiüt
Hátha fontos lehet még: a váz Merida (2008-as AM-3000-D), a villa meg Fox (Talas 32 RL).
Köszi elõre is!
Írta 2009. június 25. - 13:39
- stucni csavarok ki és stucni levesz
- ha van plusz rögzítés, azt meglazít
- Gumikalapáccsal/fadarabbal/telefonkönyvvel:) villanyak felülrõl kiüt
Hátha fontos lehet még: a váz Merida (2008-as AM-3000-D), a villa meg Fox (Talas 32 RL).
Köszi elõre is!
Írta 2009. június 23. - 17:48
Üdv mindenkinek.
Az van hogy a minap szereltem a bringámat váltó és fékkart cseréltem rajta és nagyon jól jött volna egy ilyen szerkezet.
Ezért gondoltam kinézek magamnak egyet az e-bike-on Tacx T3000 CycleStand néven van,de láttam hogy elégé elkérik az árát és gondoltam megpróbálok magamnak összerakni egy hasonlót.
Most ott tartok hogy tervezgetem,de gondolom hogy a héten már el is készülök vele és dobok fel róla pár fotót is.
Az Ezermester honlapján én is találtam egy házilag megvalósíthatót.
http://www.ezermeste...getarticle=1088
Írta 2009. június 23. - 17:36
Az van hogy a minap szereltem a bringámat váltó és fékkart cseréltem rajta és nagyon jól jött volna egy ilyen szerkezet.
Ezért gondoltam kinézek magamnak egyet az e-bike-on Tacx T3000 CycleStand néven van,de láttam hogy elégé elkérik az árát és gondoltam megpróbálok magamnak összerakni egy hasonlót.
Most ott tartok hogy tervezgetem,de gondolom hogy a héten már el is készülök vele és dobok fel róla pár fotót is.
Írta 2009. június 08. - 21:03
http://forum.bikemag...read.php?t=2999
A 7522-es hozzászólásban érdeklõdtem fogaskeréksor, és lánc felõl. Hátha van tapasztalatotok....
Írta 2009. június 08. - 18:28
Írta 2009. június 08. - 18:18
Írta 2009. június 08. - 17:48
Írta 2009. június 08. - 17:47
Én meg valahova elkavartam a gumileszedõmet (lenne amúgy másik), és ezért kézzel szedem le, és teszem fel a gumikatNem gondolom, hogy valami géniusz lennék, de nekem valahogy 15 év alatt nem ment tönkre az egyetlen pár mûanyag gumileszedõm se, pedig pakolásztam vele már pár gázos külsõt fel-le.
Mondjuk felrakáshoz már évek óta nem használok gumileszedõt...
És azt azért hozzátenném, hogy nem beletaposom, meg nem kitépem a gumit, hanem többször középre igazítom, és pikk-pakk lent és fent van
Írta 2009. június 08. - 17:09
utana mindenkeppen lesz egy kis pereme kivul is belul is, altalaban megkuldtem a koszorun picit hogy a kulso perem lejojjon, meg ha nem lett egyenes a vagas akkor azt is ki lehetett vele szintezni faszan, belul meg egy ujjnyi vastag henger alaku reszelovel takaritottam ki a sallangot.
gyonyoruen rament a stucni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. június 08. - 13:05
Persze akinek van elég pénze/sznobériája, az vegye meg a drága szerszámot, mert azzal tényleg jobb érzés a munka. A profiknak meg tényleg kell is. De aki csak magának szerelget, annak szüksége nem igazán van drága szerszámra.
Még egy apróság: vettem villanyak vágáshoz fasza csõvágót. Persze puszta szerszámbuzériából, de a birtoklás öröme sem utolsó. Viszont azt tapasztaltam, hogy a villa alu nyakának vágásakor kicsit kiperemezte a csövet, úgyhogy a stucnit csak reszelgetés után lehetett felhúzni rá. A profiknál ez hogy megy?
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2009. június 02. - 09:47
A csapágyakat is kiszedtem, kitakarítottam. Érdekes tömítést használ a shimano. Ha vennék bele egy 2rs csapágyat az jobban bírná, mint gyári?
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. június 02. - 09:37
Írta 2009. június 01. - 19:40
nekem egy ilyen gagyi hatszögacélbl leszúrt sz@r van, kb. 5 éve,
egszer gyártottam bele s.k. egy tüskét, amig az öreg szerszámossal kontaktoltam, azóta kopsnyom sincs rajta...minimal dizajn, erdõbe is ezt hordom, mindenféle nyél nélkül
Írta 2009. május 31. - 21:36
Egyik kormánycsapágy sem olyan, hogy kotyog. Rendesen kell öszeraki vagy meg kell szerelni vagy ki kell cserélni. A mûanyag gyûrûn ha egy hasíték van az normális. A stucnit meg nem lejjebb nyomni kell, hanem a villába beütött rózsa+kupak segítségével összehúzni.
Tárcsaféknél az az ideális, ha nem toligálja a tárcsát a fék.
köszi, sikerült
Írta 2009. május 31. - 20:05
orok elet +2 nap
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 31. - 19:33
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960