Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Ez a legízlésesebb megoldás, külföldi fórumok alapján kiválóan mûködik és nem is drága:
http://www.gvtc.com/~ngear/whatis.html

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
miert nem raksz fel egy regi elsovaltot inkabb?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

1×8as aszfaltgépemhez bütyköltem láncleesésgátlót, mert hirtelen váltva néha lepotyogott a lánc az egyszem tányérról.
Hátha más is kedvet kap a kókányoláshoz, én a garázsban talált "szemétbõl" gyártottam le.
Íme: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Kicsit a fölsõ sarkakat le kéne kerekíteni, mert az beleakadhat mindenbe. Meg az önzáró anya helyett lehet jobb lenne egy olyan gömbölyû végû. Telenyomni loctite-tal, aztán az se fog elmozdulni. Aztán az a kapupánt csavar mire fekszik fel? A domború fejet megdolgoztad legalább, hogy rásimuljon a nyeregcsõre?
Mondjuk ha beleakad a lánc a kis lemezekbe, akkor szerintem simán kitöri a csavart a bilincsbõl. Amúgy poénnak nem rossz...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

1×8as aszfaltgépemhez bütyköltem láncleesésgátlót, mert hirtelen váltva néha lepotyogott a lánc az egyszem tányérról.
Hátha más is kedvet kap a kókányoláshoz, én a garázsban talált "szemétbõl" gyártottam le.

Nagyon izleses darab!! :D:D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Anno apámmal (tizen x éve) egy gépi fûrészlapból köszörültünk ilyet. Sajnos azóta ez az acéldarab azóta eltûnt, pedig nemrég kellett volna nekem is.

--Trifo

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Az szerintem nem fog menni, a laposvasas-villáskulcsos a nyerõ.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Ha Haaa, mi is elõször abból csináltuk, de az a nyomorult rá volt gépelve és így szétkapta . A spec szerszámot meg törött kulcsból készítettük :).

Sziasztok!

Örülök hogy mást is foglalkoztatott ez a kérdés, és nem csak én vagyok ilyen bogaras :)
Nekem is a laposvasas megoldás ugrott be elsõre, de azt simán elcsavarta, utána írtam be Nektek. De ezekszerint ez járható út, csak keresnem kell vmi keményebbet, erõsebbet... plusz kap majd elõkezelésnek egy kis csavarlazítót.

plan "b": ez most ugrott be: két szabvány csavarhúzófejet (egyenes bit) befogok a satuba a megfelelõ távolságra... no majd meglátjuk. :)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Nem kell ahhoz villáskulcsokat szétbarmolni Matti! :)

Egy laposvas bõven megteszi, és általában fordított menetesek ezek.
35mm szélességû kell hozzá, de nem tudom hirtelen fejbõl.

Ha Haaa, mi is elõször abból csináltuk, de az a nyomorult rá volt gépelve és így szétkapta . A spec szerszámot meg törött kulcsból készítettük :).
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Agytól függ, hogy pontosan mekkora kell hozzá, de tényleg bõven jó egy laposvas. Én méretre szoktam reszelni, hogy pontosan illeszkedjen, az új XT agyamhoz kisebb kell mint a többihez pl. És tényleg fordított a menet.
Ha lötyög, akkor veszel bele egy marék új golyót és megszûnik a probléma.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Üdv!

Létezik megvásárolható vagy házilag könnyen elkészíthetõ szerszám a kazettatest (racsni) szétszedéséhez? Tudom, tudom... cserélni kell agygyal együtt mert fogyasztói társadalom meg éhenhalnak a kínaiak, de én azért szeretném szétszedni és újrazsírozni hogy megnöveljem az élettartamát. Lehetséges ez?

Köszi

Házilag igen, legalább is mi csináltunk hozzá épp tegnap...32 villáskulcs fejét levágod és láss csodát ,pont méretes. Kitekered, szétkapod, letisztítod , ha kotyog akkor kiveszed a vékonyabbik alátétet , bezsíroz, összerak... egy kicsit szorulni fog, de bekopik :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Alu nincs, de mûanyagot vágnak hozzád a boltban párat.

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Elnézést ha kicsit oftopic, de talán ide passzol a legjobban.

Szóval elrepedt a nyeregrögzítõ fémdarabom alsó része (amiben a nyeregpálca csúszkál elõre hátra) és sehol sem tudok találni, mindenütt csak komplett nyeregcsövet akarnak adni, de arra meg nincs keret.
Ha van neked ilyen kis fémdarabod valahol, valami régen elfeledett dobozban, nincs szükséged rá és elküldenéd, hatalmas örömet szereznél nekem magadnak meg sört :)
errõl lenne szó:
Feltöltött kép
Esetleg házilagosan meg lehet szépen javítani?

Ezenkívül keresek még hajtómû bedugó alumínium csavart is, ha erre is az elõbbíek állnak
ilyen ni:
Feltöltött kép

Még 1* bocs az off-ért.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

van egy problémám a villa a korm.csapikon túl szoros vagy kotyog akárhogy játszadozom a fesszességgel.a kormány csapi a vázban biztosan nem kotyog most vettem, szakszervíz tette be a vázba.headlock ot használok azzal húzom össze de vagy tul szoros vagy kotyog ha rászoritom a stucnit.jha és ha a head lock ot meghuzom a stucni fixálása után akkor még jobban szorul és még inkább nem forog simán a kormány.valaki valami tipp?mit kellene cserélni?lehet a villanyakal van a gebasz?:S

golyócsapis a csapágy de iparissal is jelentkezett a probláma

Lehet, hogy valami nincs tökéletesen síkban, fejcsõ, csésze, valami. Ilyenkor szokott elõfordulni, hogy kotyog és/vagy szorul.

A sebesség mindent megold.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

http://www.sheldonbr...ls.html#shimano

Szia!

Köszönöm, megpróbálom kivitelezni valahogy... szerencsére van agyhalott kerekem is a kísérletezéshez.

Üdv

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

na ezert nem szerettem a headlockot sosem :P

itt szórakozom vele 2 órája és most ugy néz ki pöpec lett egyáltalán nem kotyog szépen forog azért van egy kis ellenállás de igy is jó lesz és a head lock a stucni fiyálás után sem baszta el a mozgást:Dde ha tényleg a head lock teszi akkor csak törelmeseknek ejánlom.én más soha szét nem szedem:D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Üdv!

Létezik megvásárolható vagy házilag könnyen elkészíthetõ szerszám a kazettatest (racsni) szétszedéséhez? Tudom, tudom... cserélni kell agygyal együtt mert fogyasztói társadalom meg éhenhalnak a kínaiak, de én azért szeretném szétszedni és újrazsírozni hogy megnöveljem az élettartamát. Lehetséges ez?

Köszi

http://www.sheldonbr...ls.html#shimano

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na ezert nem szerettem a headlockot sosem :P
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
van egy problémám a villa a korm.csapikon túl szoros vagy kotyog akárhogy játszadozom a fesszességgel.a kormány csapi a vázban biztosan nem kotyog most vettem, szakszervíz tette be a vázba.headlock ot használok azzal húzom össze de vagy tul szoros vagy kotyog ha rászoritom a stucnit.jha és ha a head lock ot meghuzom a stucni fixálása után akkor még jobban szorul és még inkább nem forog simán a kormány.valaki valami tipp?mit kellene cserélni?lehet a villanyakal van a gebasz?:S

golyócsapis a csapágy de iparissal is jelentkezett a probláma