Régi LX agyaim vannak, a hátsón a kezettatest elég fémes hangot hallat.
Próbáltam már szétszedni, de nem adta meg magát, így jobbnak láttam nem bántani, nehogy szétbarmoljam. Sheldon utasításai szerint akartam szétszedni, de a kazetta ezt nem akarta...
Kérdés:
valakinek van ötlete, hogy lehetne kenni?
Nekem motorolaj jutott eszembe, az viszonylag sûrû, de bele tudom juttatni (fecskendõvel pl.)
Más alternatíva?
Köszi elõre is
Szedd szét és cseréld ki a golyókat. Gondolom már kicsit lötyög is a kazettatest. Nekem volt már hogy egész betonkeverõ hangig fajult a történet. A tán 3,05mm-es golyók lekoptak 2,9-re...
2×25-30db golyó fog kelleni, de ha sikerül szétszedni akkor úgyis kiderül minden.
Szétszedéshez meg tengely ki, golyók ki és a jobb oldali futófelület peremén van két bevágás, oda legyártod a megfelelõ méretû laposvasat, befogod satuba, rányomod az agyat és letekered, a kerék azért csak elég nagy erõkar hozzá. Ja, és a legfontosabb, a csésze fordított menetes.
Ha így próbáltad és mégsem ment, akkor nem tudom mi a megoldás. Csavarlazító talán segíthet.
Én is próbáltam, hogy olajjal "itattam" az agyat a csésze és a bordástest közti hézagon keresztül, de nem lett jobb a hangja.