Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6031 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Itt van egy pár minta fejezet, kedvcsinálónak:

http://www.bbinstitu...d Demo Chapters

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Ha tudsz angolul, akkor szerintem a legjobb a parktool.com-on található szerelési útmutató. Ha elég kitartóan keresgélsz, akkor ráakadhatsz még a Barnett's Manual-ra, pdf formátumban, ami Amerikában több, mint 100 $-ba kerül, de szerintem abban már túlzásba viszik a részleteket.

Szuper és köszönöm, ez a parktool.com egészen jó és úgy látom nekem bõven elég. Barnett's-féle manualt feljegyeztem, próbálom majd keresni, hátha ráakadok egy "free" verzióra.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ha tudsz angolul, akkor szerintem a legjobb a parktool.com-on található szerelési útmutató. Ha elég kitartóan keresgélsz, akkor ráakadhatsz még a Barnett's Manual-ra, pdf formátumban, ami Amerikában több, mint 100 $-ba kerül, de szerintem abban már túlzásba viszik a részleteket.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Karbantartással kapcsolatban van pár dolog, ami kérdéses számomra. Írtátok már korábban itt is és más topikokban egyaránt, hogy milyen gyakran érdemes és/vagy ajánlott szétszedni és újrazsírozni az agyakat, levenni és ellenõrizni a hajtókart, váltóbowdeneket ellenõrizni, váltót hangolni stb., és úgy egyáltalán, hogy hol mire kell figyelni.
Létezik vajon olyan könyv vagy dokumentáció, amit bátran ajánlanátok, relative modern és érvényes a mai mountain bike-okra és az abban leírtak szerint akár otthon is elvégezhetõ a legtöbb karbantartási mûvelet? (Természetesen megfelelõ szerszámokkal, anyagokkal.)

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Köszönöm még egyszer! 5-6 évig szokta bírni nálam a váz+villa párosítás, azért mentek felejtésbe ezek a dolgok nálam. Remélem a mostani XTC+Recon Race párosítás is gond nélkül kibírja ezt az idõt, fõleg mostanság a munkahelyem minden szabadidõmet felõrli.

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás

ja, olyan 20 centi korul erdemes meghagyni, eladasnal is jol johet meg

Köszönöm a válaszokat! Akkor berakom a 18,5cm-hez a két 1cm-es hézagolót, így megmarad 20,5cm-es nyak. Remélem 18"-os vázakhoz már ez bõven elég.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

...(Még egy kérdés, a stucni tetejétõl, hány mm-re kell lefelé elvágni a villanyakat már nem emlékszem rá régen raktam össze új vázat új villával.)

2-4mm a hivatalos ajánlás.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja, olyan 20 centi korul erdemes meghagyni, eladasnal is jol johet meg
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Üdv. mindenkinek! Érdeklõdni szeretnék, hogy az új teleszkóp nyakát hány centinél érdemes elvágni? A bicajom fejcsöve 130mm-es, össze szerelve (kormánycsapágy+fejcsõ+stucni) 185mm-ert vesz fel a villanyakból. Vágjam el itt a stucninél, vagy érdemes még 1-2 hézagolót berakni a a stucni alá vagy felé, hogy több maradjon a villanyakból késõbbiekben jól jöhet pl. vázcserénél lehet, hogy hosszabb nyakcsõ kell (normál kormánycsapágyas vázaknál). A mostani vázam egy félig integrált XTC. Van itthon 2db 10mm-es hézagolóm. (Még egy kérdés, a stucni tetejétõl, hány mm-re kell lefelé elvágni a villanyakat már nem emlékszem rá régen raktam össze új vázat új villával.)

Szia!

Én mindenképp betennék egy hézagolót hogy maradjon hossz "tartalékba" -ahogy említetted is: vázcsere, stucnicsere, stb- és annyit vágnék le hogy a maradék minél inkább megközelítse a stucni felsõ szélét ( -1, -2 mm).

üdv

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Üdv. mindenkinek! Érdeklõdni szeretnék, hogy az új teleszkóp nyakát hány centinél érdemes elvágni? A bicajom fejcsöve 130mm-es, össze szerelve (kormánycsapágy+fejcsõ+stucni) 185mm-ert vesz fel a villanyakból. Vágjam el itt a stucninél, vagy érdemes még 1-2 hézagolót berakni a a stucni alá vagy felé, hogy több maradjon a villanyakból késõbbiekben jól jöhet pl. vázcserénél lehet, hogy hosszabb nyakcsõ kell (normál kormánycsapágyas vázaknál). A mostani vázam egy félig integrált XTC. Van itthon 2db 10mm-es hézagolóm. (Még egy kérdés, a stucni tetejétõl, hány mm-re kell lefelé elvágni a villanyakat már nem emlékszem rá régen raktam össze új vázat új villával.)

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
De elég, a végeredmény ugyanaz. Csak lehúzóval kultúráltabb...

lehúzó szerszám??
nem elég ha kalapáccsal leütöm? :D

daveed

daveed

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
lehúzó szerszám??
nem elég ha kalapáccsal leütöm? :D

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Én nagyon csodálkoznék ha a így meg tudnád húzni rendesen...
Miért akkora probléma levenni a hajtókart? (persze ha van lehúzó szerszámod.)

ok, akkor érdeklõdök pár szomszédnál..
ha nincs akkor marad a levétel :)

daveed

daveed

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
ok, akkor érdeklõdök pár szomszédnál..
ha nincs akkor marad a levétel :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hát, ez olyan klasszikus ezer éves biciklikulcs, ami minden magyar háztartásban megtalálható.

daveed

daveed

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Most jut eszembe, nekem van itthon egy olyan szerszámom, amiben van két 90 fokos hajlítás, valószínû, pont arra való, hogy a hajtókar leszedése nélkül is meg lehessen húzni.

nem tudod véletlenül hol lehet olyat kapni?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Most jut eszembe, nekem van itthon egy olyan szerszámom, amiben van két 90 fokos hajlítás, valószínû, pont arra való, hogy a hajtókar leszedése nélkül is meg lehessen húzni.

daveed

daveed

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
rendben, köszönöm!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Hogyan/ mivel tudnám meghúzni ezt a csavart:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
mert kilazult és mozog miatta az egész hajtókar

Le kell szedni a hajtókart, utána bármilyen megfelelõ méretû kulcs jó hozzá.

daveed

daveed

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Hogyan/ mivel tudnám meghúzni ezt a csavart:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
mert kilazult és mozog miatta az egész hajtókar