Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok! Le szeretném szedni a kazettát a kerékrõl, mert eléggé érdekes hangot hallat (szerintem tisztításnál sikerült belemosnom a koszt). A kérdésem az lenne, hogy a képen található szerszámokkal kell-e egyáltalán leszedni, vagy mit csinálok rosszul, mert sehogy sem akar lejönni? A legkisebb fogaskerék egy néhány mm.-t mozdul el, de amúgy meg se moccan.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

A láncos fogóval próbálta már a nagy és a kis fogaskereket is befogni, de semmi. Az óramutatóval ellentétesen persze.

Jó szerszámokkal próbálkozol.
Azt a szerszámot, amin a bordák vannak és bele kell dugni a fogaskoszorú zárógyûrûjébe, az óra járásával ellentétesen kell hajtani. A láncoskulccsal pedig az óra járásával megegyezõen kell ellentartani. Innentõl már csak erõ kérdése. Miután kitekerted a zárógyûrût csak le kell húzni a fogaskoszorút. Ha eddig fordítva csináltad akkor jó ráhúztad a zárógyûrût.
Egyébként nem hiszem, a fogaskoszorúval lenne gond. Inkább a szabadonfutóba ment bele a kosz. Ahhoz pedig szét kell szedni az agyat és az annyira nem egyszerû.

A sebesség mindent megold.

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Sziasztok! Le szeretném szedni a kazettát a kerékrõl, mert eléggé érdekes hangot hallat (szerintem tisztításnál sikerült belemosnom a koszt). A kérdésem az lenne, hogy a képen található szerszámokkal kell-e egyáltalán leszedni, vagy mit csinálok rosszul, mert sehogy sem akar lejönni? A legkisebb fogaskerék egy néhány mm.-t mozdul el, de amúgy meg se moccan.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

A láncos fogóval próbálta már a nagy és a kis fogaskereket is befogni, de semmi. Az óramutatóval ellentétesen persze.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
kókány? Nem szeretem ezt a szót.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
:D Jaja!

És persze erre mondják hogy kókány....De legalább mûködik!Amúgy nekem a Trance ugyanezt produkálta, lemértem a csapágyat, és mínuszos,(0,025) csak hogy nehogy egy szabványos belemenjen.....Persze belement kis kókány után.
Gari: én mindig tettem rá, van-e vagy nincs, ha valami gallyra ment, sose vittem vissza, mert szeretek kerózni, és útálom a bürökráciát, meg a mutogatást, hogy ez és ez miatt van, és hozzá menjek, mert az aktuálisan zaklatott ember nem tehet semmit....nem éri meg az idegeskedést.(persze nekem.)Amit tudok javítok, eddig megoldottam mindent.Ha majd olyan lesz, amire nincs lehetõségem, majd megyek csapkodni.Addig marad a "kókány".Az nagyon megy......volt miért tanulni legalább!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Az anthem mozgásán egyáltalán nem lehet észrevenni, hogy szarok a csapágyak. Amikor be voltak állva a csapágyak akkor is ugyanúgy mozgott.

nem erre szokta mondani a muvelt norveg hogy "if it aint broken, dont fix it" ?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ezeket a tapasztalatokat megosztjatok a gyartoval, vagy csak durrogtok magatokban csendben varva a csodaszeru megvaltast?

Az anthem mozgásán egyáltalán nem lehet észrevenni, hogy szarok a csapágyak. Amikor be voltak állva a csapágyak akkor is ugyanúgy mozgott.
Meg jó dolog kijavítani egy alkatrész hibáit. Neked lesz egy egyedi mûködõ alkatrészed. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en nemtom ha egy felmillas vaz ilyeneket produkalna en vernem az asztalt, ugyveddel, fogyasztovedelemmel fenyegetnek amig vissza nem adjak a penzemet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Élettartamgari... Én a Trek-re tippelnék, mivel a Demokba elvileg nem ver bele...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
miert nem lehet mondani hogy ez melyik gyarto?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Nem mondom melyik gyártó félmillás dh váza, élettartamgarival:5x volt hegyen,rider kb 70 kiló.Megy mint az állat, de ez egy versenyváz, erre való.A vele adott gyári tag túlfolyója belevert a vázba, a támvilla a tárcsakonzolnál megrepedt, a himbakar szintén....fotó, személyes megmutatás a gyártó meetingjén, videó, stb.És? Eltelt fél év, sehol semmi.A 2010 es vázon semmi változás.A forgalmazó nem tud mit tenni, a gyártó nem kis cég, de eddig semmi reakció.Persze, egy versenyzõ megvan bicaj nélkük fél évig, vagy tovább, nem?Ennyit a gyártóknak jelzésrõl.

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

durrogunk, és dörzsárazunk :-)

a monyákolás a magyarokban genetikailag kódolva van...:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
durrogunk, és dörzsárazunk :-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezeket a tapasztalatokat megosztjatok a gyartoval, vagy csak durrogtok magatokban csendben varva a csodaszeru megvaltast?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Jaja.Azzal is ez volt, leszedtem a tengelybõl 2 századot, az agyat ugyanennyivel bõvízettem, és még így sem az igazi.Plusz a tengely távtartója kb 3 tizeddel beljebb helyezi a tárcsát, ami így folyamatosan súrolna......na, az is kapott reszelgetést.
Kissé elszomorító, hogy ilyen cuccokkal is ilyen bagatel kis hülyeségek miatt vannak rossz tapasztalatok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ez kiábrándító
márminthogy egy negyedmilleres váznál elb@sznak egy csapágyfészek tûrést...

Nem egyedülálló probléma, múltkor valakinek ugyanilyen problémája volt egy hope aggyal is.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ez kiábrándító
márminthogy egy negyedmilleres váznál elb@sznak egy csapágyfészek tûrést...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Múltkor beszélgettünk a vázcsapágyakról. Összesen 3 csapágyat kell kicserélnem az anthemben. A 2 picit (688) és egy az egyik nagyot (amit kiszedtem egy alig használt hátsóagyból). A két 688-ért bementem egy csapágyboltba, mondták, hogy sajnos nincs náluk, de telefonálnak egyet és azt mondta, hogy 2 napon belül itt lesz és kérdezte, hogy jó lesz-e nekem ilyen soká. Én rendesen meglepõdtem hogy ilyen hamar lesz. Ma elmentem érte (2200ft+áfa/db), berakom a vázba és szorulnak (pedig kézben teljesen jól mûködtek) és pont ugyanúgy szorulnak, mint a gyáriak, amiket ki akartam cserélni. A váz illesztése rossz... Az egyik csapágy tönkre is ment attól, hogy beraktam a vázba (ugyanúgy akad, mint a gyári) a másik pedig csak kicsit rág (szintén ugyanúgy, mint a gyári). Gyorsan elmentem egy másik csapágyboltba, vettem egy olcsó (800ft+áfa/db) csapágyat, ami pedig pont jó a vázba, nem kotyog nem szorul, tökéletes. Ez a csapágy attól, hogy nem olyan tökéletes, pont jó. Hihetetlen.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Kösz a felvilágosítást.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

látszik,hogy nem láttatok,használtatok ilyen szerszámokat. elõre is bocsi. ez nem sértegetésnek szántam. csak tényleg nem nagyon kellenek a modern vázakhoz.

Azért ezt vitatom.
Egy szervízben az elkövetkezendõ 10 év során még mind ott kell hogy legyen.
A metszõ is.Sõt, mindjárt 3 féle.Meg kéne még bele két szett középcsapihoz.:D

Ja, "bejegyzés módosítása."

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
jójó :D