Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

arsenicX

arsenicX

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
csá mindenkinek!
egy lamer kérdés:hogy a rákba lehet kiszedni a villából a belevert bike+ kormánycsapágyat??

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ja és nem is túl olcsó... ez a spray kb egy ezres + a belsõ... szóval tényelg csak versenyre vagy végszükség esetén...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Aha. Viszont ez gyorsabb mint megragasztani a belsõt. Csak otthon utána cserélheted ki egy vadi újra ezek szerint. :)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
egy ilyen szilikonos genya amit belefújsz és akkor hazáig jó... de utána elöregszik tõle a gumi estére... tehát kuka :-\

tényleg végszükség esetén... (pl borult ég szúrt defekt... :-X) csak feltekered a szelepre nyomod a gombot és kapod a felfújt belsõt ;)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Ez a cucc megzabálja a belsõt, vagy miiii? :)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
tapasztalataim szerint közelebb van a 3/4ed órához mint a 3/4évhez...
és egyszer használatos és pont két belsõre való mennyiség van benne a gázból...
rohadt gazdaságtalan egy jószág... ha valakinek kell van egy palacknyim óccsóért...

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

ha nics belsod meg suket vagy akkor ne kapj defektet!
regebben volt kaphato defekt mentesito de nemtom miert eltunt az orszagbol meg a szinrol egyaltalan!
passz!

Sziasztok!

Van defektmentesítõ. Arra az izére gondolsz amit befújsz a belsõbe és ha van egy luk azt betömíti. FÜLÖP kerékpárban lehet ilyet venni. Egy belsõt megesz ez az anyag cca. 3/4 év alatt, de ha defekt van mehetsz tovább.

VDaNi

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

de az egyik alkalommal a racsni szétnyírta a fejét,

inkább a szerszám menjen tönkre, mint az alkatrész (sztem). A monoblokkot elõször én is a másik irányba akartam kitekerni, és sikerült a szerszámot esztergapadra küldeni, de megcsinálták és azóta is jól mûxik (és már én is tudom melyik irányba kell tekerni...)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Tudja valaki, hogy mi az a "retaining plier" amibõl ráadásul kettõ kell a telóm szétszedéséhez ?

Octadrive

Octadrive

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Nekem is volt egy olyan kis bordás izém az olían racsnikhoz, de az egyik alkalommal a racsni szétnyírta a fejét, mikor valami szart szereltem az egyik havernak, és az istenért sem akart megmozdulni, a satuben is allig akart megmozdulni.
Nekem jó mert van 2 satunk is ;D.

Én satu ;D.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
a Króm-Vanádium egy ötvözet... ;) szóval a dugókulcs meg dugókulcs (persze készülhet CrVbõl ;))

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Ja, persze a kerék a földön van, normál, függõleges helyzetben.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Hali!
Én a racsnimat otthon egyszerûen le tudom szedni. Van hozzá olyan bordázott felszínû leszedõszerszámom (kb. 700 Ft volt vagy másfél éve, vagy még annyi se), és ezt beledugom, rá a krova (a nem racsnis nyéllel), a gumit jó keményre fújom, kétszer rálépek a szerszámra, és már meg is indult a racsni.
És sztem visszarakásnál is érdemes meghúzni, mert ha tekerésnél húzod rá, akkor ugyibár elmozdul oldalra, és a váltó nem fog pont jól mûködni.

Krova: Króm-Vanádium (dugókulcs készlet)

na bye

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Ja, ahogy Ras mondta nincs mindenütt satu, így nálam sincs. :-\ Viszont van olyan racsnileszedõ kulcsom, amivel nekem sem moccant meg az a sz@r. >:(

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
franciakulcs????? mert az nem vagja haza a csavar fejet?!!
krova??!!! es mi az?

edit: huh de kotegszem!!!
de ha az akarkidnek olyan speci cege van meg esztegalyos akkor miert f.o.s.-bol csinalod a szerszamot!?
egyebkent valamelyik csokulcs pont bele passzol.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ált a satu a kényes pontja a dolognak ::)
merthogy az egy városi pincépen általában nem alapfelszerelés :-\

Octadrive

Octadrive

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
A menetes racsnival kapcsban: -leszedet azt a csavart a fogassornál(leütögeted egy olyan célra szánt csavarhúzóval + kalapácsal) - leszeded a sort, VIGYÁZAT hullnak a kis golyok szanaszét, -a racsni két kalapácsát leveszed . Itt ennél a két kalapács ágynál meglehet fogatni a racsnit, berakod egy satuba és a kereket csaraod el, vigyázz a letekerés irányára és már lent is van. Visszatételhoz nem kell lefogni és meghuzni, úgy is ráhúzódik az elsõ tekerésnél.

Lehet kapni ehez is egy kis szerszámot, amivel a racsni testet tudod egybõl letekerni, de nekem az ilyen esetek többégében megsem moccant, meg eltekeredet a szerszám feje.

Remélem segítettem.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
A szervizeléssel én is igy vagyok, amit megtudok csinálni azt nem viszem szervizbe. Néhány dologgal azért nem birkózom meg, pl racsni leszedés (tehát nem a kazettás fogaskoszorú, hanem a menetes) ami rohadt nehezen megy, mivel rá van szorulva az agyra mint a barom... stb. Igy lehet tapasztalatot szerezni, ahogy Octadrive Te is mondtad, és a végén már full én csinálom az egészet, csak szerszám kell. :)

Octadrive

Octadrive

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Jaj a legkirályabb az volt mikor a az egyik edzésnél elhajlott a közép tányéra elöl(Deore) sima tekeréstõl. A megoldás lefogatás, ez nem jött be mert kissé rugalmas volt , na és misegített rajta, hát a kalapács. Múltkor láttam az egyik boltban is ezzel kínylottak és õk is a kalapácsal oldották meg pénzért.
De akár spéci tuingcucokat is szoktam néha csináltatni, keresztapám esztergályos mester és van egy cége, itt bármi visszarakható az eredeti formájába, vááóó

Na kicsit sok lett.....

Octadrive

Octadrive

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Ja hozzáteszem még, h. régen a bátyám is tekert és maga szerelte a cuccokat, tõle tanultam el aztán meg rájöttem az egyébb fortélyokra is.
Egyszer egy teónkat elbazták a szervizben, na azóta van , h. inkább magunk, most már csak én szervizelem otthon a cuccokat, a telók többsége nyíltolajfördõs volt amit eddig szervizeltem, de szinte mindegyik típussal találkoztam már.