jaja Prefi, az a legjobb:) utána kimenni ecserire, és eladni 3 ezerért ;D még a végén gazdagok leszünk, ha bejön az üzlet ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Indította
CURTISPAPI
, 2003. február 25. 21:21
Írta 2003. augusztus 19. - 20:52
Írta 2003. augusztus 19. - 20:46
hja:D azóta csínján bánok a kérdésekkel... a saját érdekemben... ;D hát, régebben nekem folyton kiestek a csavarok, nem gyõztem pótolni õket. a rázós terepen folyton kihullt az összes. szal erre vigyázni ;D amióta van "új" hajtókar azóta viszont jól bírja.. ez karfüggõ lett? :-\
Írta 2003. augusztus 19. - 20:46
Írta 2003. augusztus 19. - 20:29
en eletemben nem hasznaltam olyt!
es eddig minidg meg tudtam huzni.
lehet leszoktal egy idore a kerdezoskodesrol! ;-)
egyebkent egy vicc, hogy ezert a f.o.s.-ert ennyit kernek.
bar az is csoda, hoyg lehet kapni.
es eddig minidg meg tudtam huzni.
lehet leszoktal egy idore a kerdezoskodesrol! ;-)
egyebkent egy vicc, hogy ezert a f.o.s.-ert ennyit kernek.
bar az is csoda, hoyg lehet kapni.
Írta 2003. augusztus 19. - 20:25
hááát.csak úgy érdeklõdõ típus voltam, meg hát elhagytam egyik csavart, és be akartam rakni menet közben.rászorítani meg csak itthon tudnám... fde itthon is elég nehezen:D de most jól sikerült ráhúznom szerencsére ;D
Írta 2003. augusztus 19. - 20:17
erre szokas azt mondani, hogy vettem szerszamot vagy anyagot arany arban!
:-p
minek az neked!?
:-p
minek az neked!?
Írta 2003. augusztus 19. - 20:14
amugy azt tudtátok, hogy mennyibe kerül a lánctányérfelfogócsavaranyakulcs? besétáltam egy boltba, és ott mondja az eladó: 7 ezer. mondom ok, ez átb@szás lehet csak. megyek át másik boltba, megkérdem: 6900 FT. na ok. itt már leültem. miközben úgy néz ki a szerszám, mint amit kitör az ember a számítógép házból, hátulról, ahova a kártyákat(videó, lan, hang) kell benyomni, csak picit erõsebb anyagból van. tehát acél és nem alu. szal én ezen vagyok fennakadva. egy olyan nehéz aranydarab is olcsóbb...
Írta 2003. augusztus 19. - 19:44
hali:) namármost nem találtam colstokot, de méröszallaggal és vonalzóval mérve is 7egésznagyonkevés mm széles a lelkem... csak ne szakadt volna el ;D voltam olyan hülye, h connexbe beleépítettem egy kis sramot, egy kis shimanot, meg egy kis nonamet... és így megadta magát ;D
Írta 2003. augusztus 19. - 18:39
Írta 2003. augusztus 17. - 12:42
a 6szög egy kicsit látszik. de attól félek, hogy ha az alsó csavart lehajtom róla, akkor meghal a tengelyen a menet attól a rohadt alátéttõl >
lehet valyon olyan alátétet kapni? mert ha igen, akkor azt vhogy össze kell benne törni és nyert ügyünk (-em) van
lehet valyon olyan alátétet kapni? mert ha igen, akkor azt vhogy össze kell benne törni és nyert ügyünk (-em) van
Írta 2003. augusztus 16. - 22:31
:-)
vannak lemez csokulcsok az befer!
meg en nem kombinatfogora gondoltam..
vagy erosebb cipesz is jo lehet.
a hatszog a konuszon latszik vagy takarja az alatet?
vannak lemez csokulcsok az befer!
meg en nem kombinatfogora gondoltam..
vagy erosebb cipesz is jo lehet.
a hatszog a konuszon latszik vagy takarja az alatet?
Írta 2003. augusztus 16. - 21:32
nincs az az isten...
vékony az alátét, kicsi mellette a hely (pedálban van), naggggyon rá van szorulva, és a kónusz-anyát sem tudom tekerni (kicsi a hely, nem megy bele a krova) basszus hogy fogom szétszedni ( a tengelyen a mentet nem kéne legyilkolni)
lor! számítok rád, vmi ötleted csak van még
köszi
Prefi
vékony az alátét, kicsi mellette a hely (pedálban van), naggggyon rá van szorulva, és a kónusz-anyát sem tudom tekerni (kicsi a hely, nem megy bele a krova) basszus hogy fogom szétszedni ( a tengelyen a mentet nem kéne legyilkolni)
lor! számítok rád, vmi ötleted csak van még
köszi
Prefi
Írta 2003. augusztus 16. - 18:42
Írta 2003. augusztus 16. - 18:26
hellóka!
kéne egy kis segítség
szét akartam szedni a pedálomat, /mert kotyog(ott), és akkor már át is zsírozom, mert miért ne az meg más kérdés, h sztem az egyik oldalon a golyók többb darabban vannak, mint kéne/, na mindegy
a lényeg, h a záróanya alatti körmös alátét el van fordulva a normál pozíciójához képest, és marhára rá van szorulva arra a lapított tengelyre, és nem tudom leszedni. van vkinek vmi ötlete, hogy mit kezdjek ezzel?
elõre is nagyon kösz
Prefi
kéne egy kis segítség
szét akartam szedni a pedálomat, /mert kotyog(ott), és akkor már át is zsírozom, mert miért ne az meg más kérdés, h sztem az egyik oldalon a golyók többb darabban vannak, mint kéne/, na mindegy
a lényeg, h a záróanya alatti körmös alátét el van fordulva a normál pozíciójához képest, és marhára rá van szorulva arra a lapított tengelyre, és nem tudom leszedni. van vkinek vmi ötlete, hogy mit kezdjek ezzel?
elõre is nagyon kösz
Prefi
Írta 2003. augusztus 16. - 14:49
JAJJ:) ebben van valami. mondjuk könnyen beszélek, mikor semmi nincs a bicómon ami széteshetne. ha meg mégis szétesik, abból kuka lesz, nem javítás...de az én imbuszaimnak van erõkarja ;D
Írta 2003. augusztus 16. - 14:44
Thez:de ha már 3 imbuszt magaddal cipelsz,akkor nem 1szerûbb 1 ilyen maroklõfegyvert vinni?Méretre kb ugyanakkora,az ára is semmi a tudásához képest,és ki tudja,mire lehet szükséged?
láncbontó mindenesetre nagyon jól jön,emléxem arra a hétre,amikor 3x esett szét a láncom,szóval akkor @nyáztam rendesen,és ráadásul az "olcsó" szerszám (negyede volt a CrankB árának,azaz EZER ft) a 2. használatnál szétment,no comment.
most mondjuk annyiban jobb a helyzet,h ha van vmi,akkor mindig a patentszemnél esik szét a lánc,és azt legalább nem munkás dolog újra összerakni,és ráadásul szerszám sem kell.
láncbontó mindenesetre nagyon jól jön,emléxem arra a hétre,amikor 3x esett szét a láncom,szóval akkor @nyáztam rendesen,és ráadásul az "olcsó" szerszám (negyede volt a CrankB árának,azaz EZER ft) a 2. használatnál szétment,no comment.
most mondjuk annyiban jobb a helyzet,h ha van vmi,akkor mindig a patentszemnél esik szét a lánc,és azt legalább nem munkás dolog újra összerakni,és ráadásul szerszám sem kell.
Írta 2003. augusztus 16. - 14:37
hát, nemtudom. én úgy vagyok, hogy a szerszámok otthonra kellenek, nekem menet közben csak egy 4es 5ös és egy 8as imbusz kell. + pumpa és folt, ha túrázni megyek. ha vannak otthon szerszámaid, akkor szerény véleményem szerint teljesen felesleges ilyen multifunkcionális cuccokat venni. drága, és túl kicsi...
Írta 2003. augusztus 16. - 14:34
kb az osszes nagyobb bicósboltban megkapod öket, áruk 700-tól 2000Ftig terjed. egy néhány dolgot viszont csak autósboltban lehet kapni, de az is max 1000.pénz. járkálj boltokba!
Írta 2003. augusztus 16. - 14:32
A CrankBros marokszerszáma ( ;D ) ellát az alap segédeszközökkel,torx,imbusz,láncbontó,csavarhúzó,és még nemtommi,elég kicsi,állítólag nagyon jó minõségû szerszámacélból készült,én is ezért vettem meg,kb 4000 Ft,az Xfaktorban pár hete már nem volt,a Probikeban viszont igen,de vigyázz,van egy butított fajtája is,az pedig nem olcsóbb annyival,mint amennyivel kevesebbet tud.És mindezidáig jó volt,gumileszedõ nincs benne,de azt úgyis a foltkészletben hordja az ember,vagy leszedi azzal,ami a keze ügyébe akad.Most jut eszembe,épp tegnap esett szét a kezemben a barátnõm B+ szerszámcuccosa,az 1ik csavar Lengedte a fedõlapokat,és minden darabja önállósította magát.
A Probikeban tudom,h szoktak lenni jó szerszámok,ott vettük a monoblokkkiszedõt is,most éppen egy racsnimûtõre pályázom,de mintha lett volna vmi kis bolt még,ahol nagyon fain szerszámokat láttam...Perme agyal nagyban...Talán a Malitól nem messze,Árpád hídnál a lakótelep aljában van egy olyan bolt...Vagy a Caprineos a Bécsi útnál...Nem tudom,nézz körbe
Esetleg érdemes lehet megpróbálni a BBB szerszámokat is,tuti nem reklámoznák õket annyira,ha égetõen rosszak lennének ;D
A Probikeban tudom,h szoktak lenni jó szerszámok,ott vettük a monoblokkkiszedõt is,most éppen egy racsnimûtõre pályázom,de mintha lett volna vmi kis bolt még,ahol nagyon fain szerszámokat láttam...Perme agyal nagyban...Talán a Malitól nem messze,Árpád hídnál a lakótelep aljában van egy olyan bolt...Vagy a Caprineos a Bécsi útnál...Nem tudom,nézz körbe
Esetleg érdemes lehet megpróbálni a BBB szerszámokat is,tuti nem reklámoznák õket annyira,ha égetõen rosszak lennének ;D
Írta 2003. augusztus 16. - 14:10
Sziasztok!
Köszi a segítséget mindenkinek szerszám ügyben!
Azt hiszem nem fogom megvenni az "ACOR"-t.
Esetleg konkrét boltcímet ahol lehet egyenként is jóminõségû szerszámokat vásárolni, azt tudtok írni???
Köszi!
Köszi a segítséget mindenkinek szerszám ügyben!
Azt hiszem nem fogom megvenni az "ACOR"-t.
Esetleg konkrét boltcímet ahol lehet egyenként is jóminõségû szerszámokat vásárolni, azt tudtok írni???
Köszi!