Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Sikerült! Köszi!

A másiknál rájöttem, hogy hülyeséget beszéltem hiszen ha középen meghúzom a csavart az egész beljebb megy nem csak a csavar így vissza tudtam szépen rakni azt a gumi izét a csavarra :)

..visszaolvasva elég gáz miket irkálok ..a lényeg hogy én értem ;D

Mégegy kérdésem lenne csak hogy tiszta leszen: mi az a dijó? (azon kívül hogy csonthéjjas gyümölcs:)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Igen ha a kupaknál lévõt meghúzod az jobban ráhúzza a kormányszárat a csapágyra, ezért nem fog kotyogni.
A másikat nem értem, de lehet hogy csak velem van a baj. ;D
Sok sikert! ;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Thx!
De ha a kupaknál lévõt jobban meghúzom akkor az ugye beljebb megy? De ennek meg a kupaknál kéne hogy maradjon a ricsi felirat közepén, mert oda rá kell rakni a csavvarra egy ilyen gumi bigyót :) Ezt jól elmagyaráztam :) Na majd szétkapom aztán meglátom mi van..
Köszi!
MaTT

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Az a karmos izé gondolom a rózsa, azt ki kell ütni lefelé egy kalapács meg egy hosszú csavarhúzó segítségével pl.
Az ahead-es kormánycsapágyat úgy tudod meghúzni, hogy a kormányszáron lévõ két csavart kilazítod, a kupaknál lévõt pedig jobban meghúzod. Ezután ellenõrzöd hogy kotyog-e még, és hogy nem szorul-e amikor elfordítod a kormányt. Ezután visszahúzod a két csavart, és mehetsz tekerni. ;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Üdv!
Hogyan lehet azt orvosolni, ha kotyog a kormánycsapágy?
A kupak alatti kis karmos izét, hogy lehet kiszedni? Elõre is thx!
MaTT

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
bazz ;D ezek a módszerek ;D jobb, mint amikor nekem lelazul a hajtokar. fogok egy kalapácsot, ellentámasztok egy fallal a hajtokar tuloldalának, és a kalapáccsal addig ütom a hajtokart a helyére, amig jó nem lesz ;D nem is mozdul meg utana 2 hónapig, igaz leszedni sem lehet... de minek azt?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
csak legy szives hivjtaok zseb kulcsnak!

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
No, leszedtük a fogaskerék sort a kazettáról!!! Fanfár, diadal menet...
Fogtunk egy raklapot és egy rossz láncot. A lánc elsõ 3-4 szemét 65 szeggel leszögeztük, hogy erõsen tartson, mellé raktuk a kereket, a láncot a racsnira vezettük, persze, ugy hogy ellen tartson a rotornak. És lehajtó kulcsal lehajtottuk a rögzitõ gyûrût ;)

Lehet, hogy szabadalmaztatjuk :) ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nagyon kemény..... ;D

Tipikusan olyna írás, ami ugyan érdekel, de annyira tömény, hogy nincs türelmem egyszerre végigolvasni..

vendég__*

vendég__*
  • vendég

régebben itt volt vita arról, hogy a V-féknél melyi erõ merre nyír, merre csavar, merre húz, stb.
Tudtam hogy ezt már láttam vhol, de csak most találtam meg újra. Bevallom õszintén, nem nagyon rágtam rajta át magam. De gépészek hajrá!
http://www.sulinet.h...95/szakdoga.htm

üdv
Prefi

Jézusom! Rosszat fogok álmodni. Hogy lehet ennyit számolgatni?!?!?! :o :o

hihi, nagyon ráért a gyerkõc ha ijenekkel volt kedve pöcsölni. ;D

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Erre a láncos dologra én is gondoltam, de nem gondoltam volna ez a nagy könyvben megirt rendje, módja :) ..

A küllõ átfûzéssel az a baj, hogy nincsenek kifurva a fogaskerekek :-[ :-\ :)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
vagy mnt már említettem egyszer egy hosszú csavarhúzó is megteszi

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
celszeru valamelyik nagyobbat!

ugy is megoldhatod, hoyg egy kullot atnyomsz a konynito furatokon es azt befuzod a szelephez pl.
iyg mar elegge rogzitve van a lanckereksor

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
kell hozzá egy láncos kulcs (otthon is lehet csinálni). Ezzel megfogod a vmelyik fogaskereket (célszerû vmelyik kisebbet), majd pedig a racsnileszedõvel a záróanyát letekered. És sztem vegyél egy pont beleillõt, mert kb 700 Ft, és semmit nem fog szétbarmolni

bye

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Hali!
Lenne egy amteur problámám:
Hogy vegyem le a kazettás agyamról a fogaskerekeket? Van hozzá kulcsom(ill. majdnem megegyezik a gagyi menetes racsni profiljával ezért annak a leszedõjével próbálkoztam) Össze már raktam vele, csak még szét nem szedtem. A probléma ott jelentkezik, hogy elforog a racsni, amikor le akarom hajtani, satuba pedig azért nem szivesen raknám :)
Ti hogy csináljátok?

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Volna egy kérdésem.
Van egy RST Omega AET villám, amit szét szeretnék kapni, mert ki szeretnék belõle pakolni elasztomert, mert 47 kg vagyok, és kemény télen. Namost, még nem kaptam szét telót nagyon, és miután lekaptam a külsõ részt, elakadtam, és nem tudom, hogy hol folytassam. A teló vállánál kell szétkapni, és ha igen, akkor mivel, vagy esetleg a becsúszószár aljánál a nyomórúdnál. inkább megvárom a segítséget, mert nem akarom elbarmolni, de be is szeretnék jutni a becsúszószár mögé...

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
vigyázz, amikor szeded le/ki a tömítéseket, és amikor rakod fel/vissza õket. A többi meg nem változott az idõk folyamán (szétszed-megpucol-bezsíroz-összerak)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
szedd szet ahogy jon!
semmit se eroltess es kesz is!

átszabva a topikba illõen ;)
Rás

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Sziasztok!
Gondolom itt nálamnál sokkal jártasabb emberek vannak szerelés ügyileg, ezért fordulok Hozzátok.
Az van, hogy a hátsó agyban (golyóscsapágyas,kónuszos,duplagumigyûrûs tömítésû) vmi zörög, ha nem függõlegesen gurul a kerék. Gondolom csak szét kéne szedni kitisztítani aztán jó lenne. Legalábbis nagyon remélem. Szóval eddig nem igen szedtem szét/raktam össze agyakat (csak a régi bicómon amit nem féltettem :) )
Kérdésem az lenne mire figyeljek oda,mit tegyek/ne tegyek?
Elõre is kösz!
MaTT

Ps:nem vagyok teljesen analfabéta csak ez az elsõ komoly bringám és nem akarom egybõl hazavágni.
ps2: tudom...vigyem szakemberhez ha nem értek hozzá...de valahol el kell kezdeni,nem? :)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Hülye ezt beviszem fizikaórára a tanárnak... biztos kapok érte egy 5-öst! ;D