Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akkor jó! lényeg h ne lötyögjön, és a csavar meg legyen húzva rendesen.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

ne, hanem szorulásig(4 szöges)
ameddig csak tudod ésszel huzd a csavart, és jó lesz.

ezek a tengelyek arra a rögzítésre alapoznak, hogy kúposak, így egy idõ után még a kitágult hajtókarok is megszorulnak rajta.

Tudom, hogy kúpos, ezért is gondoltam, hogy elég lesz. Meg az elsõ váltónál sem vettem észre semmi diffit, szóval szerintem visszament eléggé.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ne, hanem szorulásig(4 szöges)
ameddig csak tudod ésszel huzd a csavart, és jó lesz.

ezek a tengelyek arra a rögzítésre alapoznak, hogy kúposak, így egy idõ után még a kitágult hajtókarok is megszorulnak rajta.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Sziasztok! Addot egy négyszögtengelyes (FSA) hajtókar, amit leszedtem lehúzóval, aztán visszaraktam. Sajnos nem figyeltem meg eléggé, hogy mennyire volt rajta eredetileg a tengelyen, de úgy tûnik, hogy akármennyire próbáltam a csavarral rászorítani, nem ment rá teljesen. A menetet nem akarom megszakítani, szóval a kérdésem az, hogy általában tökig rá kell(ene) mennie a karnak a tengelyre ?

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Én eddig arra tippeltemhogy eltört, de lehet hogy csak kilazult.

Ahogy látom a bringád, 1 Balance 1.3-ast varázsoltál át magellaná:)
Na de a lényeg, a kormánycsapi lazult ki, az szokott ilyenkor kattogni. Egyszerûen meg kell húzni az ellenanyát egy 32-es villáskulcssal és máris müxik ohne weiteres a cuccos. Ez sajnos a diós/kónuszos és hát az igazi balance minõség velejárójaD:

Osi22

veloman

veloman

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Nem néztem a Biondóban, hanem felhívtam õket telefonon. Nincs! Ezért kérdeztem úgy, hogy "kapható". Tehát olyan bolt érdekelne, ahova besétálhatok, elõvehetem a pénztárcámat s kedves vevõként, pénzemmel - közvetve a boltost támogatva - a kereskedelmet éltetném.

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
To csinálják csak ûk az a dolguk.:D
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Úúúúú, ez égés.Tényleg.Bár ezt vehetnénk elgépelésnek:)Légysziii...
Sosmogyi amíg garanciás, a kcsapágyat se bántsd.Õk beállítják majd.

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
Én eddig arra tippeltemhogy eltört, de lehet hogy csak kilazult.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás

A kormánykattogás lehet attól, hogy szarráment a bele, de az is lehet hogy nincs eléggé meghúzva.Ilyenkor ha fékezel meg patkákon kicsit ugrik az egész.Ha meg valami garanciás akkor semmiképpen nem belenyúlni,piszkálni stb.Visszavinni, aztán majd õk eljjátszanak vele.Ha elkezdi piszkálgatni az ember és kiszúrják, akkor majd azzal jönnek, hogy biztos te szúrtad el.

Lehet, hogy még csak az S betûnél tartotok?:D
Edit:ja és lesz

akkor az a patka, legyen inkabb padka mostantol :))
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
A kormánykattogás lehet attól, hogy szarráment a bele, de az is lehet hogy nincs eléggé meghúzva.Ilyenkor ha fékezel meg patkákon kicsit ugrik az egész.Ha meg valami garanciás akkor semmiképpen nem belenyúlni,piszkálni stb.Visszavinni, aztán majd õk eljjátszanak vele.Ha elkezdi piszkálgatni az ember és kiszúrják, akkor majd azzal jönnek, hogy biztos te szúrtad el.

Lehet, hogy még csak az S betûnél tartotok?:D
Edit:ja és lesz

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
Jólva már szar vagyok nyelvtanból.Tengelyt most tanulom.Van olyan haverom aki tud segíteni.DE a kormánycsapágy mitõl katog azt egyszerüen nem értem.Meg a kerék még garanciális úgyhogy szervíz lessz.lA helyesírást meg gyakorlom.Kössz a tippeket.:D

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
szerintem meg ne vidd szervizbe, Te is meg tudod csinalni.
gondolom konuszos cucc, a legjobb az lenne, ha osszeulsz egy lehetoleg olyan cimboraddal, aki huzott mar ilyet es meg tudja mutatni mit csinalj.
mar felteve, hogy tenyleg nem kuka...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
azé mer nem a gyorszárat kell okosan meghúzni, és nem is a tengej lötyög, hanem a tengelyen a csapágyak, az agy.
esetleg azt hhúzd meg, de mivel azt sem tudod mi fán terem VIDD SZERVÍZBE!
ott megmondják h javítható e vagy kuka.
ha egy nem jó boltba viszed, ott ránézés nélkül azt mondják h kuka....
na de lol.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Újabban ez nem fórum, hanem helyesírás javító képzés... Amúgy ez a tengej tényleg jó volt :D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

tengejt?

úristen....

tengeLY

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
ItQl van az, hogy a hátsó kerekem lötyög a tengelye.Rendesen meg van szorítva.Mégis úgy jár mintha 8-as lenne benne.Ez miért van? Ki kell cserélni a tengejt?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
szakértõknek otthon szerszámkészlet elõvesz, menetfúró bele, majd csavarás.
kevésbbé jártasoknak pedig szervíz/erre hivatott technikusember

amúgy én megpróbáltam, de nem bíznám rá az életem. másik meg h túl kemény volt a tengely a menetvágáshoz:-D
vagyis kemény anyag nincs, csak kis erõkar....

Shred

Shred

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
húha! ez kemény diónak hangzik.. a gyorszáratlanítás hand made dolog, do yourselfes? olyan felfúrom becsavarom, király hopp elrontom? hogy mûködik ez a dolog pontosan?
oOshredOo

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
De hamár gyorszár, akkor általában célszerû a belsõ mechanikás verziókat elõnyben részesíteni (pölö Shimano). Okosok szerint ezek jobban tartanak, mert a megszorító mechanika nem mûanyag, hanem fém.

Mondjuk nem kérdeztem, hogy pölö Shimano gyorszárat lehet-e külön venni (nekem is csak hátul van ilyenem - elõl Zoggie :-))), de hamarosan leugrik.