anyagozás ide, füvezés oda, azér' azt a gyorszárat cseréld le a lehetõ leghamarabb... mert, ha eccer, egy szép nyári napon megadja magát rútul, s egy báni után kereked ugyahogy lesz hátul, eshetsz olyat, hogy a család pénzért se fog megismerni. amugy is gyorszárat csak a lúzerek használnak: tengely furatol- 12.8-as szilárdságú csavar / "5ös imbusz"/ bele...
azt' még tovább is tart ellopni... imbi meg ugyis van nálad mindig...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Indította
CURTISPAPI
, 2003. február 25. 21:21
Írta 2005. április 19. - 23:14
Írta 2005. április 19. - 21:32
rendben, én is gyárival küldöm, vagy stock, (ahogy a nídforszpíd földalattiból megtanulhattam)
nem nagyon zavar ha tom h nem teszem lapátra a cuccost. esztétikailag pedig nem látszik. csak mikor tekertem le, akkor láttam h ott kolbászol, és mér van ebbe 8as.. de nekem8
nem nagyon zavar ha tom h nem teszem lapátra a cuccost. esztétikailag pedig nem látszik. csak mikor tekertem le, akkor láttam h ott kolbászol, és mér van ebbe 8as.. de nekem8
oOshredOo
Írta 2005. április 19. - 21:27
a tengely igy is haza van vagva, arrol beszelunk
de amugy alapvetoen nem problema, mert nem azon tamaszkodik a vaz, hanem az agyon. akkor lehet zurod vele, ha annyira deformalodott, hogy a zarral nem tudod mar osszeszoritani, de gondolom nem errol van szo.
de fogalmam sincs mire kell figyelni, ha ujat akarsz venni, nekem mindegyikbol meg az agyhoz kapott gyz van. gondolom jobbara a sulyon es az esztetikumon kivul, nem igen szamithat mas.
de amugy alapvetoen nem problema, mert nem azon tamaszkodik a vaz, hanem az agyon. akkor lehet zurod vele, ha annyira deformalodott, hogy a zarral nem tudod mar osszeszoritani, de gondolom nem errol van szo.
de fogalmam sincs mire kell figyelni, ha ujat akarsz venni, nekem mindegyikbol meg az agyhoz kapott gyz van. gondolom jobbara a sulyon es az esztetikumon kivul, nem igen szamithat mas.
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
Írta 2005. április 19. - 21:14
szal nem vágja haza a tengelytet, meg noproblem... mer maradandót nem itt szeretnék alkotni.... jóvan akkor használatra fel:D de ígérem kicserélem hamarosan. és milyet vegyek? ebbe nincs semmi extra figyelni való?
- csókolom egy tengelybemenõ-gyorszárrudat kérekszépen!
- szervusz fiacskám, ez jólesz? becsomagoljam?
- nem köszönöm itt fogyasztom.
ígykell?
- csókolom egy tengelybemenõ-gyorszárrudat kérekszépen!
- szervusz fiacskám, ez jólesz? becsomagoljam?
- nem köszönöm itt fogyasztom.
ígykell?
oOshredOo
Írta 2005. április 19. - 20:26
Shred...
1 - ha nem zavar igy, hasznald amig tudod
2 - mikor mar ki kell szedd, probald visszagorbiteni, vagy rosszabb esetben nyesd le a gorbuletnel, hogy kihuzhasd
3 - a kerdesedre valaszolva, en kieroszakolnam onnan es ujat tennek bele, mert sosem lehet tudni, mikor kell kiszedned olyan helyen, ahol semmi szerszam, csak egy imbusz es 2 gumileszedo
4 - szallj le a cuccrol lassan, mert baj lesz belole
1 - ha nem zavar igy, hasznald amig tudod
2 - mikor mar ki kell szedd, probald visszagorbiteni, vagy rosszabb esetben nyesd le a gorbuletnel, hogy kihuzhasd
3 - a kerdesedre valaszolva, en kieroszakolnam onnan es ujat tennek bele, mert sosem lehet tudni, mikor kell kiszedned olyan helyen, ahol semmi szerszam, csak egy imbusz es 2 gumileszedo
4 - szallj le a cuccrol lassan, mert baj lesz belole
mostly harmless
Írta 2005. április 19. - 20:10
Írta 2005. április 19. - 19:52
holla!
a minap széjjel kaptam a kerekem. vagyis volna. mer elakadtam. nem is én, inkább a gyorszár. hátul. kimentem a villából, a garázshoz, h kivegyem a kereket a villából, nem kell hozzá villáskulcs, mert gyorsan záródik-nyitódik. ez egy ilyen. szóval nem villámlott, nekiláttam esni. kivettem. köszönöm,köszönöm. node most itt a bonyodalom. a gyorszár pálcájában van a bonyodalom. lekonyult, és kihúzhatatlan. kianalizáltam, hogy balfácán landolásaim miatt kenõdhetett el (a kedve). és a jobbik fele (immáron a rosszabb) kicsit legörbült. noszagyorsan visszaraktam, nem én voltam!! most jó, görög a kerék (egyébként finn) de félek, hogy ajjajjnagybaj lesz. dobjam el és újat bele?.....
ui.: vki érti? :-D
a minap széjjel kaptam a kerekem. vagyis volna. mer elakadtam. nem is én, inkább a gyorszár. hátul. kimentem a villából, a garázshoz, h kivegyem a kereket a villából, nem kell hozzá villáskulcs, mert gyorsan záródik-nyitódik. ez egy ilyen. szóval nem villámlott, nekiláttam esni. kivettem. köszönöm,köszönöm. node most itt a bonyodalom. a gyorszár pálcájában van a bonyodalom. lekonyult, és kihúzhatatlan. kianalizáltam, hogy balfácán landolásaim miatt kenõdhetett el (a kedve). és a jobbik fele (immáron a rosszabb) kicsit legörbült. noszagyorsan visszaraktam, nem én voltam!! most jó, görög a kerék (egyébként finn) de félek, hogy ajjajjnagybaj lesz. dobjam el és újat bele?.....
ui.: vki érti? :-D
oOshredOo
Írta 2005. április 19. - 18:51
konkrét.
nyisziteljél /reszelõ/ egy-egy lappot egymással szembe oldalára a csészének, aztán überdurva állithatós kóócs.s ki kõ gyünnie, mint egy egyszerû csavarnak.
ha biztos, a kezed, mehet flexxel is, csak tegyél egy keskeny acéllemezt ráhajtva a hajtómûházra, hogy nehogy aluporos legyen a flex, -ha a bortól megugrik az eszköz-mer az nem jól néz ki rajta.
nyisziteljél /reszelõ/ egy-egy lappot egymással szembe oldalára a csészének, aztán überdurva állithatós kóócs.s ki kõ gyünnie, mint egy egyszerû csavarnak.
ha biztos, a kezed, mehet flexxel is, csak tegyél egy keskeny acéllemezt ráhajtva a hajtómûházra, hogy nehogy aluporos legyen a flex, -ha a bortól megugrik az eszköz-mer az nem jól néz ki rajta.
Írta 2005. április 19. - 17:47
Az én problémám a következõ. A monoblokk hajtómû felõli oldalának a csészéjét nem bírtam megmozdítani. A problem ott kezdõdik, hogy annak idején (2003 vagy 2004 tavasza) szervízben rakattam bele a monot, mert nem volt szerszámom, és az akkori hajtómûhöz passzítva egy alátéttel rakták össze (a csésze és a váz között). Most az alátét miatt nem tudom annyira belerakni a szerszámot a recés részbe, hogyha megbikázom, akkor ne jöjjön ki!
Van valakinek valami tippje, hogy lazítsam?
Van valakinek valami tippje, hogy lazítsam?
Írta 2005. április 19. - 08:19
Sziasztok! Olyan kerékpárboltot keresek, ahol kapható Campagnolo Mirage/Veloce szintû középrész-behajtó szerszám. Bármi jöhet: tacx, lifu, ice-toolz, stb. Lassan már kezd elegem lenni abból, hogy minden Campa forgalmazó csak sután széttárja karját s sajnálkozik, meg a kis hazai piacra hivatkozik! (érdekelne még Look pedálbontó, rohloff HG-check). Köszi.
Biondo Bike? Nézted már õket?
WaNNaRiDE
Írta 2005. április 18. - 22:07
Sziasztok! Olyan kerékpárboltot keresek, ahol kapható Campagnolo Mirage/Veloce szintû középrész-behajtó szerszám. Bármi jöhet: tacx, lifu, ice-toolz, stb. Lassan már kezd elegem lenni abból, hogy minden Campa forgalmazó csak sután széttárja karját s sajnálkozik, meg a kis hazai piacra hivatkozik! (érdekelne még Look pedálbontó, rohloff HG-check). Köszi.
Írta 2005. április 18. - 21:14
kcs csapágyat, a szétbontható kónuszos csapágyazásokat(kerékagy, pedál) a telót meg csak ha régi, és zsírral kompatibilis.
Írta 2005. április 18. - 21:13
Sracok! A kerdesem a kovetkezo. Eleg hulye kerdes, de nem minden egyertelmu. A gep mely reszeit kell megzsirozni, kenoanyagozni? A telot, a fejcsapit. Az agyakban, pedalban? Vagyis minden forgoalkatreszben?
Írta 2005. április 06. - 06:29
Írta 2005. április 05. - 22:16
nah, ha valaki keres mûködõ ESZTERGÁLYOS -t aki tud ESZTERGA -lni akkor itt van, pesten, elmondja hova kell menni, gyapihoz közel van: tóth istván, 06 308556425.
azért irtam ilyen hülyén, hogy keresõ friendly legyek.
azért irtam ilyen hülyén, hogy keresõ friendly legyek.
Írta 2005. április 04. - 20:02
Írta 2005. április 04. - 06:23
esély van rá, meg arra is hogy buksz egy husit és/vagy egy monoblokkot is. van bringád és 20 kilométerre bringásbolt. add össze a kettõt dobj rá 300 forintot és ne kockáztass
Írta 2005. április 03. - 22:09
értemén, de remélem hogy megtalálom a megfelelõ vastagságu 'átalakítot' és bizakodom hogy ha 2-3menetnyit nincs benn attol még jo lesz.
na de nem erõsködöm.
tudom hogy nem a legszakszerübb, meg vegyek rendes szerszámot csak gondoltam megkérdem van-e esély rá hogy jó legyen.
na de nem erõsködöm.
tudom hogy nem a legszakszerübb, meg vegyek rendes szerszámot csak gondoltam megkérdem van-e esély rá hogy jó legyen.
Írta 2005. április 03. - 21:55
Írta 2005. április 03. - 21:52
max az 'átalakító' deformálodik,nem?
a lehuzatót meg ha full betekerem akkor nem hiszem hogy elnyalódna a menet
na majd meglátom..
thx!
a lehuzatót meg ha full betekerem akkor nem hiszem hogy elnyalódna a menet
na majd meglátom..
thx!