Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2007. március 28. - 22:23
sramé szimpatikusabb.
és nem, ez egysebis KMC lánchoz volt mellékelve )
Írta 2007. március 28. - 22:21
Ugye ez nem váltós biciklihez van?
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. március 28. - 22:20
15 ös villás fõleg az olcsóbb nem fog beférni a pedál és a hajtókar közé.
Oda inkább csak pedálkulcs.
Nekem ruktionba van egy wellgo és befér, meg eddig mindenhová befért, de ez inkább pedálfüggõ, tény hogy némelyik pedálon nem elég széles a hely egy sima kulcshoz.
Írta 2007. március 28. - 22:19
15 ös villás fõleg az olcsóbb nem fog beférni a pedál és a hajtókar közé.
nekem a 490 forintos, 20 centi hosszú 15ös villáskulccsal eddig minden pedált fel sikerült rakni, pedig járt már havernál eggbeater szerelésen, nálam 520-as shimano és b+ plaformszerelésen, raktam már fel vele olcsó mûanyagkeretes pedált...eddig mindenhova befért. persze lehet, hogy ez ilyen gyárilag vékonyított villáskulcs...
Írta 2007. március 28. - 22:19
Írta 2007. március 28. - 22:17
Írta 2007. március 28. - 22:11
Írta 2007. március 28. - 22:10
a kérdésem az lenne h 15ös kulcsot h érted? vagy pedálkulcsként keressem? ami a pedál leszedéséhez kell.. cska simán így keressem decathlonban vagy barkácsáruházban?
nekem hussefelt hajtómûvem van, oda kell valami speciális szerszám? vagy nem tudja vki h ide pontoan milyne kell aki ebben jártas?
Írta 2007. március 28. - 22:07
Írta 2007. március 28. - 22:02
Sziasztok! Segítsetek plíííz, rendeltem egy bicót, ma hozták ki, már csak a kormányt kell felraknom, és az ahead-et meghúzni, de nem boldogulok, hiába húzom meg a tetején a diót, kotyog a villa. De még sose csináltam ilyet...Normális esetben hogy kéne mûködnie a dolognak?
Hibalehetõségek (valószínûségi sorrendben ):
-valószínû:
1. hosszú a villanyak (túllóg a stucnin)
2. rosszul raktad össze a csapágyat
-csaknem... :
1. meghúztad volna elõször a stucnin a csavarokat?? ) (mondd hogy nem... :lol1: )
-tuti nem:
1.rst a villa ? azon csavar tartja a nyakat lehet az mozog
Írta 2007. március 28. - 22:00
2. láncbontó: bármelyik bringásbolt, vagy a decathlonban is van egész jó decathlonos láncbontó, 1000-ért kb, ha nem bontasz minden nap láncot, akkor jó az is.
3. nem tudom, milyen hajtómûved van, de monoblokkulcs + hajtókarehúzó vagy ha integrált shimanod van, akkor HT2es monokulcs (ez az hiszem jó a truva meg az fsa közepekhez is) és az a kis basz, ami lehúzza a bal oldali kart. ez is leginkább bringaboltból.
4. ha kónuszos kereked van, akkor a megfelelõ méretû kónuszkulcs.
5. fogassorleszedõ és láncoskulcs: szintén bringabolt.
6. 15-ös kulcs a pedál leszedéséhez (jobb a vékonyabb fajta, az biztosan befér. vagy direkt pedálkulcs.) barkácsboltból leginkább.
7. egy adag gumileszedõ, a fémes jobb, de a ûanyag is kitart. bringaboltból, de pl. az auchanban nagyon jó kis tacx mûanyag leszedõket lehet venni (1,5 éve használom õket, eddig csak egyet törtem el, de azt is saját balfaszság miatt.), 3 darabot ~600ért.
8. gumibelsõ sem árt, ha defektet akarsz szerelni.
7. egy üveg lakkbenzinhígító (zsírtalanítás, csapágyak kipucolása, láncra is jó, bár arra a brigéciol talán jobb), egy dobzo láncolaj és egy doboz/tubus zsír. bringazsír (titánzsír?) a legjobb, de az elég drága, a mezei gépzsír is megteszi otthonra. hígító festékboltból, jófajta láncolaj bringabolt, zsír barkácsbolt.
elsõre ennyi jut eszembe...
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2007. március 28. - 22:00
erõkar és csá. minden kilazítható :-) megfelelõ szerszámmal.
Márha a jó irányba próbálkozunk...
Írta 2007. március 28. - 21:55
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2007. március 28. - 21:53
SEGÍCCSÉG!! Ha a régi hajtókaromba bele van gyógyulva a pedál, nem segít a nagy erõkar se, nincs belerohadva, akkor hogy a mákba tudnám kivenni onnan.A pedálkulcs már kicsit átalakult rajta, az imbuszt a másik oldalába még nem törtem bele, de az lesz a következõ...vagy a pedál, vagy az imbusz, valaki majd enged. Esetleg leszerelt állapotban..? Komolyan, a vázat féltem meg a hajtásláncot, ketten téptük de nem moccant, csak minden csavarodott körülötte...HELP!
Azt ugye nem felejtetted el, hogy pedáloknál az egyik menet fordított-menetes...vagyis a ki- és betekerés iránya fel van cserélve...
Most már csak imádkoznod kell, lehet a 2 emberrel úgy meghúztátok, hogy most már tényleg nem fog lejönni...
Sztem ez a gond...:chin:
_daci_, sztem ami alapbõl kelhet: láncbontó, imbuszkészlet, Torx-kulcs, v. mi a sz@r (csak ha van tárcsafék), némi zsír, küllõkulcs (normális fém!), villáskulcs pedálhoz, és belehajtasz 2 önlehúzót a hajtókarba és nem kell hajtókarlehúzó...ha nagypn profi akarsz lenni vehetsz még láncos kulcsot, bowden-vágót, monoblock-kihajtót, de ezeket nem nagyon tudnád kihasználni...
Hogy milyen boltban? Hát a Coop-ban nem érdemes próbálkozni, inkább vmi biciklis-bolt...ezek elég spéci szerszámok, nem hiszem Praktikerben, Obiban lennének...
Írta 2007. március 28. - 21:49
miylen szerszámokat kell ahhoz vennem h az alapdolgokat én megtudjam javítani a bicón?
tehát hajtókar lánc, stb szétszedésre szükséges szerszámokat akarom beszerezni
milyen boltokban lehet ezeket kapni?
Írta 2007. március 28. - 20:40
A zárókupaknak a stucnira, vagy a hézagolókra kell fölfeküdnie, szóval annyi hézagolót tegyél a villanyakra, hogy arra feküdjön fel. Ha ezek után is kotyog meghúzás után, akkor a kcsapi lehet h rosszul lett összerakva.