Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ha nem megy, akkor jöhet a durvulás. Lapos csavarhúzót beleteszel egy fogba, és elkezded ütni, határozottan, nagyokat. Az hátha beindítja.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Csavarlazító, még csavarlazító, türelem, aztán megint csavarlazító, aztán monoblokkszerszámmal, nagy erõkarrak óvatosan... Ha nem megy, akkor ígyjárás kategória...

--Trifo

kaszi82

kaszi82

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Elég kezdõ vagyok bicikli témában, ezért a segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy használt Kelly's Salamandert, látszólag nem sok baja volt, elvittem féket/váltót stb-t beállíttatni és kiderült, hogy nem az eredeti monoblokk van benne és egy olyat erõszakoltak bele, ami rövidebb a kelleténél és ha az elsõ váltó a legkisebb fogaskeréken van, akkor nyírja a vázat. Valószínûleg bele van rohadva a monoblokk a vázba, mert a szervizben meg sem tudták mozdítani és talán a menet sem a vázba való...

Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne kezdeni vele..? :/

Köszi
kaszi

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
koszi, megprobalom. akkor ezek szerint nincs ra vmi tuti modszer, hanem "be kell loni" a nikkelezett szemmertekkel.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
itx: Ha a gépen láncváltó van, akkor a láncfeszességgel nem lesz gond. Csak jegyezd meg, hogy úgy kb hol állt a kerék. Valszeg ebben fog segíteni az alátétek helyén valami kopásnyom. Visszarakásnál meg beteszed a kereket nagyjából ugyanoda, lazán - nagyon lazán ráhúzol az anyákra, aztán a fejjel lefelé álló bringán a kerék kézzel pörgetésével, nézegetésével és pöcögtetéssel elfogadtaró helyre rázod, utána pedig az anyákon felváltva feszegetst kicsiket, hogy ne mozdítsa el a kereket egyik se. Ha már eléggé szoros ehhez, akkor meg rá lehet mindkét anyát húzni jóóóól.

Namost, ha nem sima vízszintes papucsos dolog, hanem átütõtengely, akkor kicsit más lesz a dolog, de azt nem ismerem...

--Trifo

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
adott egy ossztelos hauser bringa. a hatso kereken cserelnek gummat. namarmost, a kerek nem fix helyre megy be, mint a merevfarumon, hanem mindket oldalon ilyen "sinpar" fele van, amire csavarral - nem gyorszarral - van rogzitve a kerek.
mi a trukkje hogy a visszarakas utan a lanc eleg feszes legyen, ill. a kerek kozepre keruljon, es szepen iranyba is legyen? probalkozosdi, azt egyszer csak jo lesz?
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nekem ez van:
http://www.decathlon...set_7489787.jpg

Hi! Azt szeretném kérdezni ha esetleg vki tudja , hogy a kazettás hátsó agyról h lehet leszedni a fogaskoszorút? Nekem olyan van h kazettás de van rjta menet is .Szal ha vlaki tudja lécci segítsen! Elõre is köszi!

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
igyekszem. köszönöm
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sokat segit, ha nincsen fent a lanc a gepen. a bovdent majd a vegen kotod be. Eloszor csak felcsavarozod az elso valtot, barhova, de nem tul szorosan. Eppen hogy csak megalljon a vazom magatol, de el lehettes csusztatni. Aztan a kezeddel kihuzod a terelokalitkat, a rugo elleneben. ugy birod megnezni hogy megvan-e a 3mm. amikor a kulso terelot egy sikba huztad a nagytanyerral, akkor kell lenni 3mm helynek, plusz a belso terelonek el kell fernie a kozepso tanyer folott. Ha beleer valami valamibe, akkor feljebb kell csusztatni, ha tul nagy a hezag, akkor lefele. arra ugyelj, hogy parhuzaos legyen a tanyerokkal. aztan felteszed a lancot, aztan bekotod a bovdent.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok,

elsõváltó felszereléséhez szeretnék egy kis segítséget. Azt vágom, h kb 2 mm-re legyen a nagytányértól, azzal lehetõleg párhuzamosan, csak azt nemtom sajna, hogy tudom ezt kivitelezni. Magyarán: hogy megy ez a gyakorlatban? A bowdent mikor kell befûzni, miután már felszereltem a végleges helyére? Szerény elméleti tudásom minimális gyakorlattal párosul. :)

Köszönettel, patrej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Ahogy a lelked diktálja. (a menet)
Persze úgy kell, hogy a kormány végénél végezz, mert ugy tudod jól bedugni a dugóját. Monti vagy outi? És szorítsd meg.

ez nagyon "jó" volt :-)
így kell másfél sorban leírni a semmit.

én fentrõl kezdtem, bírja simán, de valóban lentrõl jobb lesz - ezért vettem egy tarcsi szalagot, hogy gyakorolhassak. mikor ez nemsokára fekete lesz, akkor felmegy az új fehér, immáron lentrõl tekerve.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Azért kell a végérõl kezdeni, amert akkor a fogástól nem pöndörödik fel a bandázs szabad éle, kényelmesebb és tartósabb.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
miért ha középrõl kezded akkro hogy rögzíted le?

minden bandázshoz amúgy adnak szalagot amivel a végét (a kormány közepén) leragasztod.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
De akkor a másik végén hogy rögzíted le a bandázst? Nem mindegyiken van szerintem annyira beton ragasztás, hogy X év múlva is ottlesz.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
fogaskoszorú leszedõvel :) láncos kulcs, mi csináltunk magunknak egyet itthon, Kell hozzá egy törött üléscsõ és egy szakadt lánc :)

kalman.gabi

kalman.gabi

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hi! Azt szeretném kérdezni ha esetleg vki tudja , hogy a kazettás hátsó agyról h lehet leszedni a fogaskoszorút? Nekem olyan van h kazettás de van rjta menet is .Szal ha vlaki tudja lécci segítsen! Elõre is köszi!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
így lesz, Mester. :) kíváncsi vagyok, hogy ez az 1200 forintos B+ bandázs mit bír, kényelmesnek néz ki.

edit:

kalman.gabi: ami kazettás, azon nincs menet, csak zárógyûrû. veszel megfelelõ leszedõszerszámot, amivel a zárógyûrût le tudod szedni (óramutatóval ellentétesen kell tekerni, ha szembõl nézed), meg egy láncoskulcsot, amivel ellentartasz, hogy ne forogjon el a kazettatest. menetesnél ugyanez, de oda nem kell láncoskulcs.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kormány végén kezdeni , lelógatni sokat
aztán kábé felesben tekerni
tehát fele átfedés legyen egymáson
ennyi

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Valamelyik számban van róla egy cikk.

A sebesség mindent megold.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
én is úgy csinálnám mint CJ.
- így könnyebben, szebben tudsz azonos markolat távolságot elérni a kormányfejtõl mindkét oldalon.
- dugós vég lezárás - ellenben a másik oldali kezdéssel ahol a végén ragasztanod kellene