Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Posted 2009. May 27. - 16:40
"Loctite 243
Alkalmas az összes fém menetes rögzítéshez. Megakadályozza a vibrációnak kitett csavarok lazulását, pl. motoroknál, hajtómûveknél, stb. Enyhén olajjal szennyezett felületeken is alkalmazható. Szerelés kéziszerszámokkal lehetséges."
"Loctite 2701
Alkalmas az összes fém menetes rögzítéshez, beleértve a passzív felületû, például az erõsen ötvözött fémeket is. Kiválóan alkalmas erõs vibrációnak és rázkódásnak kitett csavarok, csapok rögzítésére motorokon, szivattyúkon."
Posted 2009. May 27. - 16:27
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2009. May 27. - 13:13
Ezek szerint több fajta ilyen kulcs létezik?
Amúgy több szerszámgyártó is árul ilyen spec. célszerszámot (LIFU, Icetoolz is!), csak a derék magyar forgalmazók b@**nak hozni belõle... pedig nem is lenne drága
Posted 2009. May 25. - 19:39
tekintve, hogy középrészhez való biztos hogy nem racsnileszedõ
venni én sem tudtam sehol, thez azt ajánlotta menjek a városmajor utcában lévõ bicószervízbe, nekik van ilyen.
aztán végülis nem volt nyitva és türelmetlen voltam szóval csipesz,kalapács, rongy, csõfogó comboval megoldottam.
de tényleg jó lenne egy ilyen. lehet csinálni egyszerûbb lenne.
körmöskulcsból szerintem olyat vegyél ami több likba kapaszkodik bele.
edit: "pin spanner"-re rákeresve olyan cuccokat dobott ki amivel pl flexkorongot lehet lelazítani. és létezik ilyenbõl állítható is. szal lehet barkácsboltban esélyes.
Én is flexhez való szerszámot alakítottam át, kicsit kellett belõle reszelni.
Posted 2009. May 25. - 19:12
venni én sem tudtam sehol, thez azt ajánlotta menjek a városmajor utcában lévõ bicószervízbe, nekik van ilyen.
aztán végülis nem volt nyitva és türelmetlen voltam szóval csipesz,kalapács, rongy, csõfogó comboval megoldottam.
de tényleg jó lenne egy ilyen. lehet csinálni egyszerûbb lenne.
körmöskulcsból szerintem olyat vegyél ami több likba kapaszkodik bele.
edit: "pin spanner"-re rákeresve olyan cuccokat dobott ki amivel pl flexkorongot lehet lelazítani. és létezik ilyenbõl állítható is. szal lehet barkácsboltban esélyes.
Posted 2009. May 25. - 19:07
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2009. May 25. - 18:14
ha emberunk mindenaron WD40-nel akarja fujkalni [mert az am csodaszer es meg a fogfajasra is jo :mybad:] akkor fujkalja csak. en mast mar nem tudok mondani
Miért te tudsz jobbat? Valamivel ki kell tisztítanom, és a WD-40 szerintem elég rendesen kiszedi a koszt. És kárt sem tesz benne, ha utána jól bezsírozom. Amúgy vagy 10 dolog tényleg fel van rá tüntetve amire jó, mondjuk a fogfájást még nem láttam rajta.
Posted 2009. May 25. - 14:18
Ennek a "kulcsnak" mi a böcsületes magyar neve, ill. hol juthatnék hozzá (nem webshopban, bp-en)? Nem kell feltétlenül Park Tool.
Valamint: BBB körmöskülcsot használ valaki? Megéri az árát? Más alternatíva?
Posted 2009. May 25. - 14:09
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. May 25. - 11:13
Posted 2009. May 25. - 10:38
A pedálnak semmi baja, egy hete vettem, bár a 4. napon már az is elkezdett recsegni, de megcsináltuk, és most már megint hangtalanul mûködik.
Biztos hogy a középcsapágy recseg. Már 3 hete kattog, és csak tegnap derítettem ki, hogy ez a hibás. Már mindent lecseréltem a biciklimrõl ezen kívül (persze csak másik bicóról raktam át a dolgokat), de akkor is csinálta. Szóval biztos, hogy ez a hibás. És mikor szétszedtem, és csak ujjal forgattam benne a csapágyat, akkor éreztem, hogy van egy hely benne ami picit megugrik, és kattan. Tehát tuti ez a hibája. Remélem csak valami kosz lesz az. Márcsak WD-40-et kell szereznem...
Áruld már el, a WD-40 hogyan szedi ki a retket a csapágyból?!
Posted 2009. May 25. - 10:08
Sziasztok!
Van egy integrált tengelyes LX hajtómûvem, és a bal oldali csapágya elkezdett kattogni. ....
Simán ki lehet szedni a csapágyakat a helyükrõl.
Kell hozzá egy kézi gázlámpa, amivel lehet forrasztani, azzal szépen körbemelegíted az alu házat és a csapágy könnyen kijön a helyérõl, akár ki is esik.
Ha nem sokat pöcsölsz vele, akkor mehet egybõl az új a helyére amíg az alu ki van tágulva. Ha kell vmi fadarabbal a helyére is ütheted, csak min. akkora legyen az átmérõje, mint a külsõ gyûrûé. Ennyi.
A lángtól nem kell félni, nekem a festés is a helyén maradt, az 1db csapágy meg vmi 1500Ft körül volt.
Persze ha ez túl macerás, meg kókány akkor lehet venni új középrészt 12ért.
Posted 2009. May 24. - 11:19
a kattogás a pedálból is jöhet akár.
ha wd40-nel kifújod, attól baja nem lehet, csak aztán jól meg kell zsírozni. ez csak használhat neki, de azért a pedált is nézd meg.
A pedálnak semmi baja, egy hete vettem, bár a 4. napon már az is elkezdett recsegni, de megcsináltuk, és most már megint hangtalanul mûködik.
Biztos hogy a középcsapágy recseg. Már 3 hete kattog, és csak tegnap derítettem ki, hogy ez a hibás. Már mindent lecseréltem a biciklimrõl ezen kívül (persze csak másik bicóról raktam át a dolgokat), de akkor is csinálta. Szóval biztos, hogy ez a hibás. És mikor szétszedtem, és csak ujjal forgattam benne a csapágyat, akkor éreztem, hogy van egy hely benne ami picit megugrik, és kattan. Tehát tuti ez a hibája. Remélem csak valami kosz lesz az. Márcsak WD-40-et kell szereznem...
Posted 2009. May 24. - 00:21
a kattogás a pedálból is jöhet akár.Hát ez nem hangzik túl jól. És, ha így félig szétszedve (kupakok lepattintva) belefújok WD-40-et, akkor szerintetek az kipucolja? Mert pontosan nem tudom mi a baja. Lehet, hogy csak belement valami kosz, de lehet (és ez a valószínûbb) eldeformálódott az egyik golyó. És ez utóbbi -10.000Ft-ot jelent...
Méghogy az LX strapabíró, és dirtre is használják, érdekes akkor a sima XC-tõl miért kezd el kattogni!?
ha wd40-nel kifújod, attól baja nem lehet, csak aztán jól meg kell zsírozni. ez csak használhat neki, de azért a pedált is nézd meg.
Posted 2009. May 24. - 00:11
elvileg nem bonthato az a csapagy, szal ha kiszeded akkor max ujat rakhatsz bele, az mar vissza [ugy hogy mukodjon is] nem fog menni
Hát ez nem hangzik túl jól. És, ha így félig szétszedve (kupakok lepattintva) belefújok WD-40-et, akkor szerintetek az kipucolja? Mert pontosan nem tudom mi a baja. Lehet, hogy csak belement valami kosz, de lehet (és ez a valószínûbb) eldeformálódott az egyik golyó. És ez utóbbi -10.000Ft-ot jelent...
Méghogy az LX strapabíró, és dirtre is használják, érdekes akkor a sima XC-tõl miért kezd el kattogni!?
Posted 2009. May 23. - 20:50
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. May 23. - 20:09
Van egy integrált tengelyes LX hajtómûvem, és a bal oldali csapágya elkezdett kattogni. Leszereltem a karokat, utána pedig kipattintottam a két mûanyag (a második lehet, hogy alu, de ez most mindegy) kupakot. Így már látszottak a csapágygolyók, kenni lehetett õket, de mást nemigazán tudtam velük csinálni, ahhoz valahogy ki kellene szednem abból a csészébõl (amiben ez az egész rendszer van, és amit be kell tekerni a bicóba). Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet ezt megtenni? Hogy a francba tudom a csapágyat a csészébõl kihúzni? Van hozzá valami spéci szerszám, vagy fújhatom az egészet? Az igazság az, hogy így tisztítani sem nagyon lehet a golyókat.
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Posted 2009. May 21. - 14:51
Cserélni mindenesetre kell lassan, de akkor is fura.
--Trifo
Posted 2009. May 21. - 10:50
E! Lett egy görbe csavarom. Kisvésõvel ütögetve a szélét kicsit jobb lett, de kellene még két kéz, hogy segítsen tartani, ne a villa rugózásán keresztül kelljen ütni.
--Trifo
diót én mindig akkor szoktam beütni amikor még nincs beépítve a teló, vállat satupad sarkára rakom (rongyot téve közéjük) és beütöm. nekem mindig így ment a legkönnyebben.
Posted 2009. May 21. - 09:56
Ja, és jut eszembe, kellene egy 400-as nyeregcsõ is, mert mint kiderült, ez a váz ugyanannyira kicsi, mint az elõzõ.
--Trifo