Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

A bal oldalon volt két imbuszos csavar kívül 10-es, belül egy 8-as, azokat kicsavartam, de nem sikerült lehúznom a tengelyrõl

Tedd vissza mindkettõt és csak a 8-as kezd el kihajtani. Az majd a gyûrûnek feszülve lenyomja a kart a tengelyrõl. Szerintem a régi karon még csak sima imbusz volt. Egyébként nem is számít, mert ehhez nem kell leszedõ.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez most GXP-s vagy nem? a regebbi fajta meg ISIS volt.

onnan tudod megmondani hogy a jobb oldali hajtokar kozepen nincsen csavar csak egy nagy luk. [a tengely maga, nagy atmeroju, az ujjad belefer]

ha ez megvan, akkor mondom tovabb
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
Sziasztok!

Le szeretném szerelni a Truvativ Fire-X típusú hajtómûvemet a vázról.
A bal oldalon volt két imbuszos csavar kívül 10-es, belül egy 8-as, azokat kicsavartam, de nem sikerült lehúznom a tengelyrõl.
Kell még valami csavart oldani hogy lejöjjön, mert szerintem nem, csak nem akartam nekiesni fa+kalapáccsal addig amig nem kapok segítséget attól aki már szerlt ilyet.

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
szerencsére nem, csak "látványbiciklis":D köszi a segítséget:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Hosszúszárú dugókulcs. De ha a barátnõd hardcore BMX-es akkor neki tudni kéne! ;)
Ha mázlid van belemegy a kerékkulcs.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
hali

valaki aki ért hozzá segitsen gyors:)
a bmx-rõl a peg-eket avagy a kilépõket hogyan lehet leszedni, milyen szerszám kell hozzá?
(a bnõm kerójáról akarom leszedni, megkért rá, csak nem akarok ott tétlenül állni hozzá nem értõen:D)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Nem gondoltam volna, hogy ekkora vihart kavar egy egyszerû kérdés :) Vegyük inkább úgy, hogy megoldottam a dolgot és akkor ezzel minden flame-nek az elejét vesszük. Szóval, csigalom-nyugavér.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Marokszerszám készletrõl beszélt, abban kisméretû csavarok vannak amiket nem nagyon kell agyonhúzni szóval nem pedáltengely meg hátsókerék anya vagy sor záróananya ahol indokolt erõsen meghúzni.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Az még most sem derült ki, hogy a csavarnak mekkora és milyen feje van, és hogy hol van.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
én meg abból indultam ki, hogy itt segítõkész emberek vannak, mivel ez egy kerékpáros fórum:mybad:

de köszönöm a választ, még egyszer.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egyreszt abbol indulunk ki hogy kerekparhoz kell, mivel ez egy kerekparos forum :mybad:

masreszt nem nagyon fogsz ilyen szerszamot talalni, mivel nincs ilyesmire szukseg. a legnagyobb nyomatek amire gondolni tudok per pillanat a bringan az a 14Nm amivel a bal hajtokart huzod a hollowtech2 tengelyre. ennyit minden marokszerszam gond nelkul tud, ennel tobbet nem kell hogy tudjon.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Köszönöm a szaktanácsadást. Még szerencse, hogy legalább ti itt vagytok. Nyilván nem kerékpárhoz kellett volna (most akkor magyarázzam meg, hogy mihez?), de akkor majd megkérdek olyanokat, akik kevésbé értenek hozzá.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tessek itt van

Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Az enyéimen van nyolcas imbusz, hajtómû. De ha leesik, és rá kell húzni, már rossz.
Amúgy lánctányércsavar, régebben mindig elhagytam...

Más nem jut eszembe.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Melyik csavart kell idegbõl meghúzni pont egy marokszerszámmal?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Tudtok mondani olyan marok szerszámkészletet, amibe bele lehet "csimpaszkodni" (értsd: rendesen megmarkolni és idegbõl meghúzni vele csavarokat:)) rendesen és nem törik/reped el?

És minek neked olyan? Alig van a kerékpárokon olyan csavar, amit nagyon meg kéne húzni.

A sebesség mindent megold.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Tudtok mondani olyan marok szerszámkészletet, amibe bele lehet "csimpaszkodni" (értsd: rendesen megmarkolni és idegbõl meghúzni vele csavarokat:)) rendesen és nem törik/reped el?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Amúgy nekem SS lánckerék van elõl (1x8 rendszer), és nem akar leesni...

Nekem váltós 44es Truva tányér van fent és fõleg kifelé esik le a lánc. A linkelt kütyü csak befele gátolja meg a leesést.

Persze lehetne még reszelgetni rajta, de ezen a bringán tök mind1. A lekerekítetlen sarkok semmibe sem fognak beleakadni, arrafelé sosem lifeg semmi. És igen, a csavar feje elég rendesen le lett reszelve, mert hülye azért nem vagyok. :D
Ha véletlenül letörne a bilincs, már van félretéve alulemez amibõl sokkal masszívabb bilincset lehet összehozni.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Amúgy nekem SS lánckerék van elõl (1x8 rendszer), és nem akar leesni...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Már linkeltek (unit) ide ezer évvel ezelõtt egy házilag készített egytányérhoz való láncleesésgátló.

A sebesség mindent megold.