Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en azert irnek egy emailt a haibike-nak elso korben
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Fura, mert az lenne az ésszerû, hogy az adott alkatrészt a gyártó helyezi be a vázba.

Némi kenõanyagot tegyél a külsõ felületére, nehogy "belegyógyuljon" a késõbbiekben a vázba!

Akkor vagy kapsz az agyhoz tengelyt, vagy neked kell megvenned. Ebben az esetben ajánlom a DT féle változatot.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
szia VV

igen az az alkatresz, majd megprobalok feszegetni

a vaz egyebkent egy haibike big curve, tengelyt nem adtak csak ezt a kis alkatreszt

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Miféle váz van a linkelt képen? Tengelyt egyébként adtak hozzá?

Egyébként ha errõl az alkatrészrõl van szó (http://www.syntace.c...m?pid=3&pk=1746), akkor szerintem ki kell lazítani a váltófület tartó csavart, és ha alapból nem megy bele a tengelyvég alkatrész, akkor óvatosan meg kell próbálni "szétfeszíteni" a papucsot.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
arra amelyiknek hatszogletu a belseje, azt kellene a helyere eroszakolni

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Milyen alkatrészre gondolsz?

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
Feltöltött kép

mi lenne a legkevésbé durva megoldás az alkatrész vázba helyezéséhez?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Nekem van régi look-hoz. Ha az jó hozzá, kölcsönadom. Gondolom a kör alakú recézett mûanyagot akarod a széthúzáshoz kitekerni. Illetve akkor holnap beugrok a forgalmazóhoz és megkérdezem, hogy jó-e hozzá.

az a kitudjahányszögü kompozit "csavar"...
szerintem egyre gondolunk.napközben (9-12) eléggé mobil vagyok.ha rámcsörögsz hová menjek,már ott is vagyok :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

próbáltam google-ba rákeresni...nem sok sikerrel...
look keo2 max pedálhoz szeretnék célszerszámot.
picit kotyog ,meghúznám,esetleg szétszedném/bezsíroznám/beállítanám.
vagy ha van valakinek (természetesen a vételárat letétbe helyezném) és kölcsönadná pár napra.
elõre is köszi

Nekem van régi look-hoz. Ha az jó hozzá, kölcsönadom. Gondolom a kör alakú recézett mûanyagot akarod a széthúzáshoz kitekerni. Illetve akkor holnap beugrok a forgalmazóhoz és megkérdezem, hogy jó-e hozzá.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Ez sokat segíthet:

Colin's Biking Bits: Look Keo Carbon Pedal Bearings

köszi!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

vagy ha van valakinek (természetesen a vételárat letétbe helyezném) és kölcsönadná pár napra.
elõre is köszi

Ez sokat segíthet:

Colin's Biking Bits: Look Keo Carbon Pedal Bearings

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
elõre is köszi

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
köszi a válaszokat. megvan az új szalag, remélem, tart. ;)
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sziasztok,
a felniszalagot hogyan lehet maradásra bírni, h ne csúszkáljon el pumpálásnál, és tegye szabaddá a küllõfuratokat? Ami már teljesen eldeformálódott, azt lehet még egyáltalán középre pozicionálni, vagy kuka?
Köszönöm

Egyszerûen egy felnire ragasztható felniszalagot kell venned. Néhány száz forint az ára.
Marci

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A megfelelõ szélességû, "faltól-falig érõ" szalag nem fog elcsúszkálni, cseréld olyanra. Meg lehet még olyat próbálni (vészhelyzetben), hogy a beigazított szalagra húzol 1-2 réteg szigetelõszalagot, vagy bármilyen más ragasztószalagot, csak az nem túl elegáns, ill. ha túl sok a rétegek vastagsága, akkor akár azt is megakadályozhatja, hogy a külsõ széle be tudjon pattanni a felni pereme alá.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok,

a felniszalagot hogyan lehet maradásra bírni, h ne csúszkáljon el pumpálásnál, és tegye szabaddá a küllõfuratokat? Ami már teljesen eldeformálódott, azt lehet még egyáltalán középre pozicionálni, vagy kuka?

Köszönöm
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

lehet furcsa lesz.. 8Nm-es erõt mennyire könnyû produkálni?
meg nyomatékkulcsot, biteket milyet érdemes?

A 8 Nm az kb 8 kiló egy tíz centis erõkaron. Szerintem így gondolkodva elég könnyen be tudod lõni magadnak, hogy ezt nem egész felsõtestbõl kell produkálni, de azért nem is két újjal.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
lehet furcsa lesz.. 8Nm-es erõt mennyire könnyû produkálni?
meg nyomatékkulcsot, biteket milyet érdemes?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
csere+1

ha meg belefér a költségvetésbe a weinmannokat is cserélném hosszú benyúlású kétforgáspontos longusokra.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Csak 4 mm-t kellene állítani a 622-es cseréhez. Ha enged ennyit én cserélném.

Üdv!

Teljes kétségbeesettségemben felteszem ide is a kérdést... Nem tudja valaki, hol lehet 27 x 1 1/4 alu felnit kapni? Öregecske Fischer bringába köllene, mert a gyári acél nem bírja már...
A google-t túrom már mióta, de csak ilyet találtam: noname fûzött kerék - az elsõ agy is már nagyon régi, kopott, nem lehet úgy meghúzni a kónuszt, hogy n szoruljon, és ne is lötyögjön. Érdemes ilyet venni?

Egyébként Pesten tekerek vele napi 30 km-t, és 110 kiló vagyok, úgyhogy valami masszív jószág kellene... Vagy érdemes 622-es méretre váltani? Régi-régi weinmann fékek vannak rajta, nem tudom, hogy 8 mm-t lehet-e még állítani a fékpofákon lefelé...