Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Posted 2011. November 14. - 00:38
Posted 2011. November 14. - 00:28
Posted 2011. November 10. - 21:32
Ha pedáns akarsz lenni, pl.: BikePedia, Freewheel-cog remover/chain whip, Campagnolo UT-CS060 "Chain Whip" - Full Item Description. Szvsz akármilyen 10-esre való Park Tools vagy Shimano lánckorbács is jó.[...] létezik olyan láncos kulcs, ami 8, 9 és 10 sebességes kazettához is jó?
Nekem egy 8-as kazettához kell, de van a családban 9-es SRAM és 10-es Campi kazetta is, és ha létezik univerzális eszköz, akkor inkább olyanba ruháznék be.
Egy régi láncdarab is megteszi - legyen 10-es -, amit fölfúrsz egy vasra és két 4-es csavarral (vagy elegánsabbal szegeccsel) rögzíted.
Magamnak a régi 8-ast fogom használni, de elõbb megnézem, nem akad-e a szomszédos fogakba.
Posted 2011. November 10. - 20:57
kazetta leszedesehez kell lancos kulcs is, menetes racsnit leszedni eleg egy satu is.
Köszi a választ!
És létezik olyan láncos kulcs, ami 8, 9 és 10 sebességes kazettához is jó?
Nekem egy 8-as kazettához kell, de van a családban 9-es SRAM és 10-es Campi kazetta is, és ha létezik univerzális eszköz, akkor inkább olyanba ruháznék be.
Posted 2011. November 10. - 16:54
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. November 10. - 12:40
Single speed esetén ez hogy néz ki? Ugyanaz, mint a 7-8 sebességesnél?
pl.: http://ebike.hu/term... racsnileszedõ/ ?
A másik, ami a másik bringához kell, az az eszköz, amivel leveszem az agyról a fogsort, és hozzáférek az agy csapágyaihoz, illetve szükség esetén a racsnimûhöz.
Ez hány szerszámot jelent? A kazetta leszedõ az asszem hasonlít a racsnileszedõhöz ( pl.: http://ebike.hu/term...azetta leszedõ/ ), de minden esetben kell láncos kulcs is?
Illetve a kazettás agy racsniszerkezetének szétszedéséhez kell spéci szerszám?
(Imbusz kulcsok és egyéb általános szerszámaim vannak minden szabványos méretben.)
Köszi!
Posted 2011. November 10. - 11:47
Sziasztok!
Szeretnék pár szerszámot beszerezni, de ahogy nézem elég húzós árak vannak, így nem tudom, hogy mit érdemes megvenni és mit inkább szerelõre bízni.
Szükségem lenne a következõkre (két bringához):
- monoblokk ki-be hajtó - négyszöges és integrált középrészhez
- racsni leszedõ
- kazetta leszedõ
- csapágy lehúzó / kiszedõ / stb. - ipari csapágyak cseréjéhez agyakban, kormánycsapágyban, pedálban, stb.
Ezek közül mire érdemes beruházni, illetve létezik-e valami készlet, ami egyben olcsóbb?
Az ipari csapágyakat elég lemérni, és csapágyboltban ez alapján tudnak megfelelõt adni?
Köszi!
Üdv: Bici
Amit te racsninak hívsz, igazából az a kazetta, és amit kazettának, az a kazetta test. Utóbbihoz 10-es imbuszkulcs kell. A csapágykiszedõkön kívûl (ezeket legtöbb esetben ki lehet szedni mással is) minden felsorolt szerszámot érdemes megvenni.
szerk.: most látom, hogy két bringárol van szó, tehát lehetséges, hogy racsni és kazetta leszedõ alatt racsni és kazetta leszedõt értesz.
Posted 2011. November 10. - 11:32
Szeretnék pár szerszámot beszerezni, de ahogy nézem elég húzós árak vannak, így nem tudom, hogy mit érdemes megvenni és mit inkább szerelõre bízni.
Szükségem lenne a következõkre (két bringához):
- monoblokk ki-be hajtó - négyszöges és integrált középrészhez
- racsni leszedõ
- kazetta leszedõ
- csapágy lehúzó / kiszedõ / stb. - ipari csapágyak cseréjéhez agyakban, kormánycsapágyban, pedálban, stb.
Ezek közül mire érdemes beruházni, illetve létezik-e valami készlet, ami egyben olcsóbb?
Az ipari csapágyakat elég lemérni, és csapágyboltban ez alapján tudnak megfelelõt adni?
Köszi!
Üdv: Bici
Posted 2011. November 07. - 11:20
"Házhozszállítás
Kérésére házhozszállítjuk sportfelszerelését vagy ajándékait !*
*Áruházaink vonzáskörzetében igényelhet házhozszállítást. Az árakról és feltételekrõl érdeklõdjön telefonon vagy személyesen a vevõszolgálaton, vagy eladóinknál."
Posted 2011. November 07. - 09:07
Posted 2011. November 07. - 00:31
Drágább is jöhet? Nekem hasonló van mint ez a Decathlon, csak összecsukható, a conrad kevésbé látszik stabilnak (az enyém az, alu váz, a csavarok is megteszik):Sziasztok!
Szerelõállványt keresek. Ezt néztem ki:
Kerékpárszerelõ állvány, Profi eladó a Conrad webáruházban
Van róla vélemény?? Esetleg tudtok jobbat, olcsóbbat, stb.. ??
Kerékpárszerelõ állvány - Decathlon - A keresés találatai
Posted 2011. November 06. - 23:34
Szerelõállványt keresek. Ezt néztem ki:
Kerékpárszerelõ állvány, Profi eladó a Conrad webáruházban
Van róla vélemény?? Esetleg tudtok jobbat, olcsóbbat, stb.. ??
Posted 2011. October 28. - 00:05
nekem rövidkanalas sram x.9 váltóm van 11-32 sor kombóval.vannak olyan áttételek,amiket nem lehet használni,de azokkal épp eszû ember nem is nagyon megy.
A shadow gs kanál kb akkora mint a sram közepes vagy hosszabb.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. October 27. - 22:01
Posted 2011. October 27. - 21:37
11-34-es fogsor és 44-32-22-es kiosztású hajtómû mellett is?Akkor miért nem szerelik ilyen váltóval is ezeket a bringákat?
Piszta!Deore-on is megvan az a csavar!
Posted 2011. October 27. - 20:08
Igen, max kistányér alsó háromban túl laza lesz a lánc, de azt meg is érdemli aki úgy akarja használni. Passz.11-34-es fogsor és 44-32-22-es kiosztású hajtómû mellett is?Akkor miért nem szerelik ilyen váltóval is ezeket a bringákat?
Posted 2011. October 27. - 16:08
Posted 2011. October 25. - 21:04
Piszta kolléga!Milyen hássó váltód is van?XT Shadow?Van egy csavar,amit ha befelé csavarsz,az feszíti a váltót hátrafelé.Asszem!De mindjárt megnézem!Megnéztem!A szellemen a bowdenház becsatlakozás mellett van,de szinte minden váltón van ilyen állítócsavar.Azzal babrálj!
Ja!Én is rövidkanalast akartam régen,de 3×9-cel nem lehet használni...
A shadow rövid (gs) viszi a 3x9-et.
Posted 2011. October 25. - 20:52
Piszta kolléga!Milyen hássó váltód is van?XT Shadow?Van egy csavar,amit ha befelé csavarsz,az feszíti a váltót hátrafelé.Asszem!De mindjárt megnézem!Megnéztem!A szellemen a bowdenház becsatlakozás mellett van,de szinte minden váltón van ilyen állítócsavar.Azzal babrálj!
Posted 2011. October 25. - 20:15