nem hiszem el, hogy ezen sz@rakodtok!!!
kell egy cso mondjuk annak az egyik vegere hegesztes egy lemezt amin van negy furat (ezzel megy a falra).
a masik vegere hegesztesz egy lemezt aminek a vege kisse 's' formaju (egy furattal rendelkezik o is). az ellendarab ugyanigy nez ki csak rovidebb (nincs rajta a hegesztesre szolgalo 'nyulvany'). a ket 's' alaku lemez koze kell fogni a brinyot a rajtuk levo furaton atdugott csavar segitsegevel pedig rogziteni.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Indította
CURTISPAPI
, 2003. február 25. 21:21
Írta 2003. február 27. - 02:05
Írta 2003. február 26. - 23:16
Vhol hallottam egy egyszerû álványt, amit nem is olyan nehéz összehozni (én még lusta voltam beszélni vmi hozzá értõvel). Szóval megpróbálom elmagyarázni:
Van egy függõleges vasrúd, az egyik oldalán egymás fölött 2 kampóval. Az alsóra (-ba) megy majd a láncvilla, a felsõbe a támvilla (a bal oldaliak). Ez a bicikit egy oldalról fogja, ezért kell neki vmi lábazat (egy V alakúra hajlított vasrúd) ami a bicikli alá ér + egy kicsit odébb, és így nem billen fel.
Sztem egyszerûbb feladatokra mûködne (váltóállítgatás, kerékkivétel, stb.), csakhát mégse egy profi megoldás (nembeszélve arról hogy semmi sincs kézmagasságban...)
|
|
|_/
|
|_/
|
|______
Remélem látjátok...
A CsekeRt meg asszem forgalmaz rendes szervízállványt (árat nem tudtak a boltban mondani)
Van egy függõleges vasrúd, az egyik oldalán egymás fölött 2 kampóval. Az alsóra (-ba) megy majd a láncvilla, a felsõbe a támvilla (a bal oldaliak). Ez a bicikit egy oldalról fogja, ezért kell neki vmi lábazat (egy V alakúra hajlított vasrúd) ami a bicikli alá ér + egy kicsit odébb, és így nem billen fel.
Sztem egyszerûbb feladatokra mûködne (váltóállítgatás, kerékkivétel, stb.), csakhát mégse egy profi megoldás (nembeszélve arról hogy semmi sincs kézmagasságban...)
|
|
|_/
|
|_/
|
|______
Remélem látjátok...
A CsekeRt meg asszem forgalmaz rendes szervízállványt (árat nem tudtak a boltban mondani)
Írta 2003. február 26. - 22:16
Sokáig én is felkötöttem/lógattam a bringát, de leng, és szerintem álványon stabilabban állna.
Majd ha megtervezem feldobom!
Majd ha megtervezem feldobom!
Írta 2003. február 26. - 22:13
amugy egy külön szerszámos doboz és csodákra képes ;D
szerszám állványt csináltam/tunk a garázsban és piszok jo lett! elöször csak 2 legumizott kampo volt ami egy kötélen logott,mondjuk az nem tetszett, de most! egy vastag vascsö végére egy kör alaku szorito van felszerelve, de az a vascsö 2 csöböl áll és igy egymásba tolhato, ja és emellett még szegecses a teteje ( speciál egy bazi vastag csavar a szegecs) és igy feltudom hajtani és ha kiakadna felül a tartojábol,akkor se biztos,hogy orrbavág ;D sajna még most sem tuti,de eléggé bejön (még külön villa lefogot is akarok hozzá..,meg külön kormánylefogot ;D vannak ám igények)
szerszám állványt csináltam/tunk a garázsban és piszok jo lett! elöször csak 2 legumizott kampo volt ami egy kötélen logott,mondjuk az nem tetszett, de most! egy vastag vascsö végére egy kör alaku szorito van felszerelve, de az a vascsö 2 csöböl áll és igy egymásba tolhato, ja és emellett még szegecses a teteje ( speciál egy bazi vastag csavar a szegecs) és igy feltudom hajtani és ha kiakadna felül a tartojábol,akkor se biztos,hogy orrbavág ;D sajna még most sem tuti,de eléggé bejön (még külön villa lefogot is akarok hozzá..,meg külön kormánylefogot ;D vannak ám igények)
Írta 2003. február 26. - 22:00
Én is fel szoktam kötni a bringámat szervizeléskor, de az állvány jobb lenne... (picit mintha jobban tartaná a bityiklit)
Egyébként szerintem az erõsebb kampójú pókok a legjobbak (gumipók, autónál használják rögzítésre és nincs nyolc lába...), csak vigyázni kell mert a gagyibbaknak kihajlanak a kampói
bye
Egyébként szerintem az erõsebb kampójú pókok a legjobbak (gumipók, autónál használják rögzítésre és nincs nyolc lába...), csak vigyázni kell mert a gagyibbaknak kihajlanak a kampói
bye
Írta 2003. február 26. - 21:21
Én is gondolxom v.mi szerlõ álvány alkotásán. Arra gondoltam a felsõcsövet megfogom stabilan egy elég magasan lévõ, falból kiálló karral. V.mi Shimano katalógusban is láttam ilyet csak annak lábai voltak, meg állitható magassága, de ugyanigy a felsõcsövet fogta meg. Ez mondjuk vizszites csövû outinál müxik. Milyen a tökéletes szervizálvány?
Írta 2003. február 26. - 21:02
ja! én is arra a b*** mitomén mire esküszöm (van bicskakivitelem is de azt otthonra használom)
az elhagyás ellen meg ott a szerszámosláda
nekem is mindenütt 4-5-6 os imbusz van és zszerintem is naggggyon frankó, mikor nem 200000000 szerszám kell.
Bringaálvány:
gevengán vagy tetõbe csavart kampón átvettek egy erõsebb maddzagot, a lovat pedig a nyeregnél a hurokba akasztod (vittaszereléshez S kampóval emeled az elejét.... )
megoldható a létrával is a felfüggesztés stb
szoval értelmes+ leleményes ember nem szerel fejenállva... me az snassz
a szerszámminõsébrõl meg annyit hogy egyszer a fater hozott haza M***O gazdis villáskulcsot, mondván: jó az... 9 éves cvézna kiccsávóként csináltam a 18- asból 21 est... (pont passzolt a 21es re ) pedig nem rossz irányba tekertem
az elhagyás ellen meg ott a szerszámosláda
nekem is mindenütt 4-5-6 os imbusz van és zszerintem is naggggyon frankó, mikor nem 200000000 szerszám kell.
Bringaálvány:
gevengán vagy tetõbe csavart kampón átvettek egy erõsebb maddzagot, a lovat pedig a nyeregnél a hurokba akasztod (vittaszereléshez S kampóval emeled az elejét.... )
megoldható a létrával is a felfüggesztés stb
szoval értelmes+ leleményes ember nem szerel fejenállva... me az snassz
a szerszámminõsébrõl meg annyit hogy egyszer a fater hozott haza M***O gazdis villáskulcsot, mondván: jó az... 9 éves cvézna kiccsávóként csináltam a 18- asból 21 est... (pont passzolt a 21es re ) pedig nem rossz irányba tekertem
Írta 2003. február 26. - 20:45
Hali!
A topic elején még bowdenvágásról volt szó. Egy kalapáccsal + hidegvágóval is lehet, csak kell találni egy stabil alátámasztást + az alátámasztásra vmi fémet rátenni /itthon egy fatönkkel + kb. 1cm vastag rézlemezzel oldottuk meg/, ja és rendesen rá kell csapni a szerszámra, de elviszi jól. Ha nem jó az alátámasztás magassága, akkor két ember kell a dolgohoz, és úgy kell dönteni a biciklit, hogy jó legyen...
üdv
Ja, és nekem imbuszból elég az 5ös + 6os, és érdemes kicserélni az összes csavart egy fajtára (csillag) és akkor otthon és út közben is elég egy csavarhúzó.
+ szerintem egy szervízállvány is marha fontos lenne (lehet, h. csak azért mondom, mert nekem nincs?)
A topic elején még bowdenvágásról volt szó. Egy kalapáccsal + hidegvágóval is lehet, csak kell találni egy stabil alátámasztást + az alátámasztásra vmi fémet rátenni /itthon egy fatönkkel + kb. 1cm vastag rézlemezzel oldottuk meg/, ja és rendesen rá kell csapni a szerszámra, de elviszi jól. Ha nem jó az alátámasztás magassága, akkor két ember kell a dolgohoz, és úgy kell dönteni a biciklit, hogy jó legyen...
üdv
Ja, és nekem imbuszból elég az 5ös + 6os, és érdemes kicserélni az összes csavart egy fajtára (csillag) és akkor otthon és út közben is elég egy csavarhúzó.
+ szerintem egy szervízállvány is marha fontos lenne (lehet, h. csak azért mondom, mert nekem nincs?)
Írta 2003. február 26. - 20:10
Jaja csak jelenne meg.. Állvány mondjuk nem hiszem, hogy sokaknak van otthon, amúgy nem egy nagy dolog, mert befûzni egyszerû csak a centírozás az már nehezebb!!
Írta 2003. február 26. - 18:55
Írta 2003. február 26. - 18:47
Azért emiatt nem kell meghalnia de tényleg fölösleges emiatt el vinni ezt sztem mindenki meg tudja csinálni fõleg egy nyereg felrakást... Kerékfûzést tényleg kevesebben tudnak már...
Írta 2003. február 26. - 12:57
"Több nap mint imbusz ;D"
Én is ismerek olyanokat,akik még a nyerget is szervízben húzatják fel. ( 400FT kb.) aki ilyen hülye tényleg megérdemli ,hogy meghaljon.
Én is ismerek olyanokat,akik még a nyerget is szervízben húzatják fel. ( 400FT kb.) aki ilyen hülye tényleg megérdemli ,hogy meghaljon.
Írta 2003. február 26. - 11:28
Nekem is Bondhus imbuszkészlet van. 3 éve. Hamarabb b*szok szét egy csavarfejet, mint hogy ennek baja legyen....
Debrecenben a Factorban a szerelõk ilyennel dolgoznak, mióta a bolt megnyílt.... (még a Piac utcán)
Debrecenben a Factorban a szerelõk ilyennel dolgoznak, mióta a bolt megnyílt.... (még a Piac utcán)
Írta 2003. február 26. - 10:46
Ha valakinek különleges méretü vagy alaku szerszám kell csak szoljon oszt kivágatom lézerrel.
Üdv.
Üdv.
Írta 2003. február 25. - 23:38
Beta szerszámok: azért 15 év autószerelést kibírtak... akkor nem lehetnek olyan rosszak... :
én meg nem pakolom egy helyre apám cuccaival a szerszámaimat
én meg nem pakolom egy helyre apám cuccaival a szerszámaimat
Írta 2003. február 25. - 23:26
Attol, hogy szuper szerszám még nem biztos, hogy egy életre szól! Az én szerszámaim, akármilyen jók is v.mi véletlen folytán mindig elkallódnak/vegyülnek apám cuccaival
Persze én gondoskodom a kamatos visszakerülésrõl
Ismerek olyat aki hétvégi kerekes, de az utolsó fék beállitást is szervizben csináltatja ??? :-\ Ez azért már vész...
vBalu
Persze én gondoskodom a kamatos visszakerülésrõl
Ismerek olyat aki hétvégi kerekes, de az utolsó fék beállitást is szervizben csináltatja ??? :-\ Ez azért már vész...
Jaja, Ha pl. a túra közepén lesz nyûgöd, és az elsõ civilizált település 50km??? Hivsz automentõt?Szóval otthoni szerelés a legjobb ez a jó a bicózásba hogy megyek , szerelek...
vBalu
Írta 2003. február 25. - 23:25
szvsz a Bondhus teljesen frankó...
ja és autószerelõ ismerõseim fõleg a Beta szerszámokra esküsznek
ja és autószerelõ ismerõseim fõleg a Beta szerszámokra esküsznek
Írta 2003. február 25. - 23:24
jajjjj! b@zdmeg a kullokulcsot kihagytam!!!
[beirhattam vona, hogy minek villaskulcs meg minek hmu lehuzo, de vkinek kell!]
es ha en bondhust vettem az nem baj?
erre ne valaszolj!!
orok gari, ket ronygyert bringasoknak valo!
hmmm.
:-)
[beirhattam vona, hogy minek villaskulcs meg minek hmu lehuzo, de vkinek kell!]
es ha en bondhust vettem az nem baj?
erre ne valaszolj!!
orok gari, ket ronygyert bringasoknak valo!
hmmm.
:-)
Írta 2003. február 25. - 23:03
Beta-t vegyél imbuszokbol mindenképp!! én is olyat akarok, csak drága, de megéri! egy csomo boltban azt használják és az orvosi müszereket is olyannal szereli az egyik ismerösünk ( ilyesmikkel foglalkozik) és aztmondta,hogy ez nagyon bejött neki. kb 2 rugo 1db imbusz, de az anyagbol van... kell 2,3,4,5,6,8-as akkor az 10 rugo környékén van de egy életre! 2 hete vettem egy Bricos készletet 1000-töl voltak 2000-ig vettem egy 1800 forintosat és a stucnim csavarátol " o " alaku lett > azonkivül a csavart is el ......-ta és nagyon izgalmas volt süllysztett csavart kiszedni...