azt hiszem ha visszaolvasol mindent megtalalsz! ;-)
ui. ket oldalankent jon be ez a kerdes!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Started by
CURTISPAPI
, 2003. February 25. 21:21
Posted 2003. June 17. - 19:39
Posted 2003. June 17. - 19:33
monoblokkszerszám úgy egy ezres,és egész használható (pl. Probike-ban)
hajtókarleszedõ:ára hatalmas tartományon belül mozog,és izé.Nem láttam még olyan darabot,ami minden karhoz jó lett volna.
bowdenvágónak én az ágvágót használom,más nincs...(ez asszem meg is látszik )
hajtókarleszedõ:ára hatalmas tartományon belül mozog,és izé.Nem láttam még olyan darabot,ami minden karhoz jó lett volna.
bowdenvágónak én az ágvágót használom,más nincs...(ez asszem meg is látszik )
Posted 2003. June 17. - 18:37
ezekre emlékszem vmennyire:
C.K. imbusz készlet ccsa 2000Ft
C.K. bowdenvágó 4400Ft
C.K. csavarhúzó ccsa 1200Ft/db
[C.K.=Carl Kammerling ha jól emléxem. Kiváló minõségû szerszámok, élettartam garanciával. Ha nem a haverom apja lenne a magyar forgalmazó, lehet h. akkor is ezt venném)
hatlapfejû csavart a kombinált szerszámon levõ mütyûrökkel szoktam piszkálni (láncbontó is):
Barbieri Octopus cca 2700Ft
C.K. imbusz készlet ccsa 2000Ft
C.K. bowdenvágó 4400Ft
C.K. csavarhúzó ccsa 1200Ft/db
[C.K.=Carl Kammerling ha jól emléxem. Kiváló minõségû szerszámok, élettartam garanciával. Ha nem a haverom apja lenne a magyar forgalmazó, lehet h. akkor is ezt venném)
hatlapfejû csavart a kombinált szerszámon levõ mütyûrökkel szoktam piszkálni (láncbontó is):
Barbieri Octopus cca 2700Ft
Posted 2003. June 17. - 18:32
össze tudná foglalni valaki, hogy alapszintû szereléshez mik kellenek, kb mennyibe kerülnek, és kb hol kaphatóak?? gondolok itt hajtókarhoz, monoblokkhoz, fogsorhoz (bringáshoz ) való cuccok, bowdenvágó stbstb és ha még mindig nem sok amit kérek akkor lehetõleg imígyen:
hajtókar leszedéshez:
- 68-as kulcs v. bringaboltban vehetõ hajtókarleszedõ cucc kb 5e
fogsorhoz:
- 445-ös ököl, vagy célszerszám bringaboltból kb 3e
na miccóltok? ;D
szerintem sok további kérdést is megelõzne pl. (igy mindenki jól jár nem? : )
üdv
J
hajtókar leszedéshez:
- 68-as kulcs v. bringaboltban vehetõ hajtókarleszedõ cucc kb 5e
fogsorhoz:
- 445-ös ököl, vagy célszerszám bringaboltból kb 3e
na miccóltok? ;D
szerintem sok további kérdést is megelõzne pl. (igy mindenki jól jár nem? : )
üdv
J
Posted 2003. June 11. - 10:40
Tegnap voltam egy boltban, ahol találtam megfelelõ csomagtartót, amit a támvillára kell feltenni két szorítóbilinccsel, a bilincsek a csomagtartó részei!
Úgyhogy nincs akadálya a bicajvásárlásnak! ;D
Köszi a tanácsokat!
Úgyhogy nincs akadálya a bicajvásárlásnak! ;D
Köszi a tanácsokat!
Posted 2003. June 10. - 15:32
Posted 2003. June 10. - 12:41
ha atfurod a kis merevito rudat meg nem biztos, hogy lesz baja a brinyonak de a garinak igen!
probalj meg egy bilincset csinalni oda.
ez a legjobb megoldas
probalj meg egy bilincset csinalni oda.
ez a legjobb megoldas
Posted 2003. June 10. - 10:54
Hali!
Egy kis segítséget szeretnék kérni csomagtartó felszereléséhez.
Mostanában akarok venni egy Kelly's Majestic kerót, de sajnos hogy élõben is megnéztemj a gépet észrevettem, hogy a nyeregcsõ alatti merevítõ nincs átfúrva (ahova a csomagtartó felsõ szárát lehetne csavarozni, vagy másképpen ahol általában gyárilag fel van téve a prizma).
Alul megvan a rögzítés helye.
Ti gogy tennétek fel?
Boltban ajánlották átfúrni a vázat, de nekem ez nem nagyon tetszik, vagy esetleg nyeregcsõ csomagtartót, de akkor meg nem tudom alul a két szárát rögzíteni, és legalább 30kg rajta van egy hetes túrán.
Köszi minden tanácsot!
Egy kis segítséget szeretnék kérni csomagtartó felszereléséhez.
Mostanában akarok venni egy Kelly's Majestic kerót, de sajnos hogy élõben is megnéztemj a gépet észrevettem, hogy a nyeregcsõ alatti merevítõ nincs átfúrva (ahova a csomagtartó felsõ szárát lehetne csavarozni, vagy másképpen ahol általában gyárilag fel van téve a prizma).
Alul megvan a rögzítés helye.
Ti gogy tennétek fel?
Boltban ajánlották átfúrni a vázat, de nekem ez nem nagyon tetszik, vagy esetleg nyeregcsõ csomagtartót, de akkor meg nem tudom alul a két szárát rögzíteni, és legalább 30kg rajta van egy hetes túrán.
Köszi minden tanácsot!
Posted 2003. June 05. - 23:43
Az eddig legjobban bejott lancbonto a TOPEAK.
Van vele egy 5-6 os imbusz is, de belerakhato egy 4-es es egy 3 as is.
Nekunk nagyon bejott, olyan 5-6 ezerert lehet kint kapni.
Van vele egy 5-6 os imbusz is, de belerakhato egy 4-es es egy 3 as is.
Nekunk nagyon bejott, olyan 5-6 ezerert lehet kint kapni.
Posted 2003. June 05. - 23:35
acor ladat ne is vegyel!
lifu vagy hasonlo lancbontot vehetsz.
attol, hoyg egy eltort attol lehet a kovetkezo jobb lesz!
nekem regota birja.
lifu vagy hasonlo lancbontot vehetsz.
attol, hoyg egy eltort attol lehet a kovetkezo jobb lesz!
nekem regota birja.
Posted 2003. June 05. - 21:53
az összecsukható kéziszerszámomon levõ már kibírt 6-8 láncbontást (Shimanók nagyrészt) :
Posted 2003. June 05. - 21:42
Ümm.Volt szó kicsit visszább láncszétszedésrõl.Nemrég vettem láncbontót az xyz boltban 1500ért,és az eladó srác külön mondta,h ez biza jobb lesz,mint amik a marokszerszámokban vannak,szóval nem egyszerhasználatos.Haha...Pontosabban kétszer
Otthon második használatnál letört az állítólagos szerszámacél lánctartó fog
Szóval vki mondjon már egymegbízható láncbontót!!!
(ne az acor ládát,mert nincs 15e-m)
Otthon második használatnál letört az állítólagos szerszámacél lánctartó fog
Szóval vki mondjon már egymegbízható láncbontót!!!
(ne az acor ládát,mert nincs 15e-m)
Posted 2003. June 05. - 21:09
Posted 2003. June 05. - 19:53
Posted 2003. June 05. - 19:47
kombinatfogo!
barkacsaruhaz!!!! :-))))))))))))))))))))
haha!
vegyel a praktikerben kapsz hozza helyes kis dobozt is!!!
barkacsaruhaz!!!! :-))))))))))))))))))))
haha!
vegyel a praktikerben kapsz hozza helyes kis dobozt is!!!
Posted 2003. June 05. - 19:24
Posted 2003. June 05. - 19:22
Vettem 1 csomagtartot, nem a magassagallitos fajta, hanem a sima. Az also rogzitessel nincs gond, viszont a nyereg alatti resznel a felfogatás gázos.
A vázon a menet nem vizszintes, illetve nincs is egészen 1 sikban a tartóról elõrenyúló cuccal. Aki szerelt ilyesmit tuti érti mit magyarázok. Ti hogy oldottátok meg, hogy tartós legyen? Görbitéssel? És még vmi, csavart hozzá barkácsáruházban találok?
A vázon a menet nem vizszintes, illetve nincs is egészen 1 sikban a tartóról elõrenyúló cuccal. Aki szerelt ilyesmit tuti érti mit magyarázok. Ti hogy oldottátok meg, hogy tartós legyen? Görbitéssel? És még vmi, csavart hozzá barkácsáruházban találok?
Posted 2003. May 30. - 11:10
Posted 2003. May 30. - 11:05
a meghajtás rovatban volt errõl szó.
egyik módszer, hogy befûzöd a láncot a legnagyobb lánckerék+legnagyobb fogaskerék-be (váltó kimarad!!!) és megnézed milyen hosszal a feszes. Ehhez hozzáadsz két láncszemet, és annyi ami kell.
Vagy hozzáméred a régihez
egyik módszer, hogy befûzöd a láncot a legnagyobb lánckerék+legnagyobb fogaskerék-be (váltó kimarad!!!) és megnézed milyen hosszal a feszes. Ehhez hozzáadsz két láncszemet, és annyi ami kell.
Vagy hozzáméred a régihez
Posted 2003. May 30. - 10:38
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem az ügyben, hogy mi alapján lehet megállapítani, hogy milyen hosszú láncot tegyek fel a bringára?
Elõre is kösz a segítséget.
Egy kis segítségre lenne szükségem az ügyben, hogy mi alapján lehet megállapítani, hogy milyen hosszú láncot tegyek fel a bringára?
Elõre is kösz a segítséget.