pedig aki keres.....
régebben én kérdeztem.
igen (nem lehet hanem szabad)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Indította
CURTISPAPI
, 2003. február 25. 21:21
Írta 2003. július 15. - 12:30
Írta 2003. július 15. - 12:21
Lehet, hogy már volt szó róla, de nem találtam meg. A Shimano láncoknál igaz az, ha leszedtük, akkor csak új szemmel lehet visszarakni?
Írta 2003. július 07. - 14:21
Írta 2003. július 07. - 14:20
Írta 2003. június 27. - 21:06
Nebakkk!
Emberek! Tökéletes szerkezet lészen eme nemes cselekedet egyetemes elvégzéséhez.
Az a szerszám köll!
Amit montam, mögmontam!
Emberek! Tökéletes szerkezet lészen eme nemes cselekedet egyetemes elvégzéséhez.
Az a szerszám köll!
Amit montam, mögmontam!
Írta 2003. június 27. - 20:17
csõkulcs neked is lor ;D
racsniskulcskészletet zsákolj ha még nincs!
az igyz hogy mocskos meló az a kónuszhúzgálás.....
ha még nem szedted szét akkor jótanács: tálca fölött mejben víz van+ mágnestollal szedd ki a golyókat ne hagyd hogy maguktól kiessenek
racsniskulcskészletet zsákolj ha még nincs!
az igyz hogy mocskos meló az a kónuszhúzgálás.....
ha még nem szedted szét akkor jótanács: tálca fölött mejben víz van+ mágnestollal szedd ki a golyókat ne hagyd hogy maguktól kiessenek
Írta 2003. június 27. - 17:53
csoklucs!
es bizony jatszadozni kell!
persze a hornyos alatet segithet, ha van benne!
es bizony jatszadozni kell!
persze a hornyos alatet segithet, ha van benne!
Írta 2003. június 27. - 15:18
SEGÍCCCSS!
Mondjatok egy helyet ahol lehet venni olyan szerszámot, amivel a pedál csavarját lehet rákontrázni (pedáltengelyvégénkétféleméretüanya)
köff!
Mondjatok egy helyet ahol lehet venni olyan szerszámot, amivel a pedál csavarját lehet rákontrázni (pedáltengelyvégénkétféleméretüanya)
köff!
Írta 2003. június 25. - 22:13
Eddig jó, de ne felejtsd el a váltókart, vagy a grippet 1-es pizicióba állítani, mert a váltó alaphelyzetben a legkissebb tányéron áll. (feltéve, ha nincs benne a rögzítõ pöcök).
Írta 2003. június 25. - 13:29
Elolvastam. Összegzem, hogy mit tudtam meg:
Jó így, vagy valamit kihagytam?
- Felrakom a váltót a vázra. A láncterelõ és a nagy lánckerék között 3 mm legyen a távolság, a láncterelõ párhuzamos legyen a lánckerékkel.
- A két csavar segítségével beállítom a két végállást
- A váltókaron a bovdenfeszítõ csavart kb középre tekerem
- A bovdent rögzítem a váltón úgy, hogy a bovden feszes legyen
- Utólagos finomhangolás
Jó így, vagy valamit kihagytam?
Írta 2003. június 25. - 13:28
Írta 2003. június 25. - 13:22
Troll!
Köszi, de dühömben vettem egy 9.0-ásat. Az elõzménye az volt, hogy megkért az unokaöcsém, hogy rakjak össze egy gépet neki, vannak cucok hozzá, itt jött a grip. Ezt úgy kapta, hogy dobozban, átmarkolatozva, a markolatban a jel 9.0. Meg sem néztem, csk vettem hozzá a 9.0-ás cuccokat nem túl olcsón, de ha ez kell neki hát legyen. Minden meg van , jött a szerelés, ekkor már furcsa volt a grip, de még ilyent nem szereltem, nem volt a kezembe, így közellebit nem ismertem róla. Na a lényeg minden összerakva, felszerelve és nem mükszik. Ekkor néztem meg jobban a grippet és láttam, hogy egy jó kis hamisítvány amivel átverték az agyát. Egyébként a katalógus szerint a 9.0 és a 7.0 kompatibilis egymással hátsó terén. Azért jöszi a segítséget.
Maci
Köszi, de dühömben vettem egy 9.0-ásat. Az elõzménye az volt, hogy megkért az unokaöcsém, hogy rakjak össze egy gépet neki, vannak cucok hozzá, itt jött a grip. Ezt úgy kapta, hogy dobozban, átmarkolatozva, a markolatban a jel 9.0. Meg sem néztem, csk vettem hozzá a 9.0-ás cuccokat nem túl olcsón, de ha ez kell neki hát legyen. Minden meg van , jött a szerelés, ekkor már furcsa volt a grip, de még ilyent nem szereltem, nem volt a kezembe, így közellebit nem ismertem róla. Na a lényeg minden összerakva, felszerelve és nem mükszik. Ekkor néztem meg jobban a grippet és láttam, hogy egy jó kis hamisítvány amivel átverték az agyát. Egyébként a katalógus szerint a 9.0 és a 7.0 kompatibilis egymással hátsó terén. Azért jöszi a segítséget.
Maci
Írta 2003. június 25. - 10:42
C.K. bowdenvágó 4400Ft
maci
a Plasma Shimano (1:2) váltókhoz való, még jó, hogy nem ment a 9.0-val :
Az ESP-sek ("pontnullásak") közt sztem válogathatsz, nem csak a 9.0 lesz jó
Írta 2003. június 25. - 10:39
Jómagam bovdenvágónak oldalcsípõfogót használok, de az úgy, hogy a vágni kívánt felületet elõbb jó hosszan forrasztópákával megfuttatom némi forrasztóónnal, így garantáltan jó lesz a vágás, na és nem rojtosodik.
Írta 2003. június 25. - 10:36
Na mielõtt félreértené valaki, kerékpár szereléshez való szerszámokról lenne szó.
Szerintetek mi kell egy jó otthoni készletbe?
Nekem most egy jó bovdenvágót kell beszereznem. Erre mit tudtok ajánlani?
Írta 2003. június 25. - 09:23
nézz be az otthoni szerelés topikba,aztán tõcsd le ezt ezerrel;
http://www.shimano-e...e_pdf/F740E.pdf
tehát elsõnek beállítod a bilinccsel a magasságát,aztán a párhuzamosságot,majd legkisebb tányéron beállítod egyik csavarral,majd legnagyobbon másik csavarral.(jahh,és közben még bovdent is behúzod) Ha mákod van,minden passzol. (jahh 2. ne feledd a láncot is felrakni! ;D)
http://www.shimano-e...e_pdf/F740E.pdf
tehát elsõnek beállítod a bilinccsel a magasságát,aztán a párhuzamosságot,majd legkisebb tányéron beállítod egyik csavarral,majd legnagyobbon másik csavarral.(jahh,és közben még bovdent is behúzod) Ha mákod van,minden passzol. (jahh 2. ne feledd a láncot is felrakni! ;D)
Írta 2003. június 25. - 09:09
Körülnéztem a fórumon, és nem találtam olyan tooicot, ami errõl szólna. Tegnap 1 órán át szenvedtem vele, és nem sikerült. Szertnék megkérni valakit, hogy írja le, mik a mûveleti lépései egy elsõváltó beállításának. Mondjuk onnan kezdve, hogy felrakom a váltót a vázra.
Kössz!
Kössz!
Írta 2003. június 24. - 20:49
Ha valaki szerel SRAM 9.0-ás hátsó váltót, ne sokat gondolkozzon a grip kiválasztásánál. Kissé megszívtam, egy plazmát eröltettem rá, de nem nagy sikerrel. A középsõ tájékon a váltás csak minden másodiknál volt sikeres, így a felsõ két fogsor mintha nem is lett volna, így maradt a 9.0-ás grip beszerzése. Ezzel pipec a dolog.
Írta 2003. június 20. - 16:23
Írta 2003. június 20. - 16:19
yííháá! végre! siker!
trükk: leszedtem és szétszereltem mindent,ami csak a meghajtás környékén volt,aztán lassan,minden lépésnél megállva és pihenve felraktam újra,vadi új bowdennel,és izé.most már nehézkesen ugyan,de felnyomja a láncot,igaz látszik/hallatszik,h csak mm-eken múlik
trükk: leszedtem és szétszereltem mindent,ami csak a meghajtás környékén volt,aztán lassan,minden lépésnél megállva és pihenve felraktam újra,vadi új bowdennel,és izé.most már nehézkesen ugyan,de felnyomja a láncot,igaz látszik/hallatszik,h csak mm-eken múlik