Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

ha pedál leszedés közben hosszas izmoskodás után eltört a villáskulcs, akkor mi a következõ lépés?
pedál nem érdekel az veszhet.
hajtókarba menet legyen ép az a cél.

oxigénpalackkal rá lehet melegíteni!úgy tuti kijön bár akkor a pedálnak télleg annyi...de csak ha acél hajtókar bár alunál is lehet ügyeskedni sztem...
xabi én is azt szoktam ha nekem nem megy majd apa megcsinálja:D:D énis küldjem az enyém?:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

ha pedál leszedés közben hosszas izmoskodás után eltört a villáskulcs, akkor mi a következõ lépés?

H nincs mûanyag rész a karon akkor meg lehet próbálni gázlánggal óvatosan melegíteni.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

juby, thx a tippet!

adott egy oúti kerék menetes aggyal. eddig 6os racsni volt rajt, így a kerék úgy van fûzve, hogy a racsni oldalon ugye hoszabbak a küllõk.
most felkerült a 6os racsni helyére egy 16 fogas Dicta egyseb. racsni.
a probléma ugye, hogy nem jó a láncvonal :\

meg lehet oldani ezekkel a külõkkel, hogy kicsit szimmetrikusabb legyen a kerék? némi tartalék még van bennük, kilóg a menet. ha egyesével elkezdem a jobb oldalon húzni a bal oldalon lazítani a küllõket az úgy jo lenne? persze az alátétekkel is kellene variálni,tudom.

Igen. Így lehetrajta segíteni, de ha nagyon áthúzod az egyik oldalra a felnit azon a felén elkezdenek majd szép sorjában eltörni a küllõk. (bár ou.-tinál lehet bírja)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Esetleg még: ha nem alu a hajtókar, akkor pedáltestet leszedni, és a pedáltengelyt minden oldalról óvatos ütésekkel egy kb 200 g-os kalapáccsal körbeütögetni. Amikor anno régen a 20000-es kategóriákat szerelgettem otthon fusiba, ez néha bejött.
Ha így se ment, akkor szóltam a faternak. Küldjem faterom? :D

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Szerezni egy króm-vanádium kovácsolt villáskulcsot, meg erõkarnak még plusz valami hosszabb vascsövet (régi kormány, etc.), és elõtte pár órával a menetet befújni WD-40el.

X.

króm-vanádium volt.....
hogy kovácsolt-e az így passz hirtelen, de eléggé meglepödtem amikor a bejárati ajtón kopant a darabja.

van egy karosszéria-lakatos jóbarátom, aki autó téren nagyszerûen megoldja az ilyen jellegû gondokat, megprobálom õt felkeresni..

wd40-et nyomtam neki,(máramennyi volt... :))
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Szerezni egy króm-vanádium kovácsolt villáskulcsot, meg erõkarnak még plusz valami hosszabb vascsövet (régi kormány, etc.), és elõtte pár órával a menetet befújni WD-40el.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Csavarlazítót próbáltad már? Ha van a pedáltengely belsõ felén imbusz, akkor azt is meg lehet próbálni. Vagy egyszerre mindkettõt :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

ki kell alátétezni....

mit kell kialátétezni?
racsni oldalon már van egy rakat alátét. de ha átpakolom a másik oldalra akkor nem lesz középen a kerék...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Pattex "folyékony szöggel" próbálkozom, remélem reggelre megköt.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Jó lenne FBS vagy Sziloplaszt. De ha Technokol van otthon az is jó lesz.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ragasztó. Nekem bejött. Levételhez majd kell egy éles penge:)

Ha párszor elforgott már, akkor kitágult/kopott, szal csak ragasztóval fog stabilan ott maradni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mien kutyaütõ markolat ez? Nekem általában az szokott fejtörést okozni, ha vmiért le kellene szedni, de eszében sincs megmozdulni.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
szörp, hajlakk, kóla volt már. Tekertem a kormányra szigszalagot is, az sem használt.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Queen kólát, Melinda hajlakkot próbáltad?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Mi az amivel ténylegesen fel lehet ragasztani egy nyomorult gumimarkolatot? Mindentõl elforog...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ki kell alátétezni....

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
juby, thx a tippet!

adott egy oúti kerék menetes aggyal. eddig 6os racsni volt rajt, így a kerék úgy van fûzve, hogy a racsni oldalon ugye hoszabbak a küllõk.
most felkerült a 6os racsni helyére egy 16 fogas Dicta egyseb. racsni.
a probléma ugye, hogy nem jó a láncvonal :\

meg lehet oldani ezekkel a külõkkel, hogy kicsit szimmetrikusabb legyen a kerék? némi tartalék még van bennük, kilóg a menet. ha egyesével elkezdem a jobb oldalon húzni a bal oldalon lazítani a küllõket az úgy jo lenne? persze az alátétekkel is kellene variálni,tudom.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Na jó, kicsit csalok: az az igazság, hogy barátosném édesapja a Vegyépszer-ben dolgozik, tehát valószínûleg jelképes összegért menne az elox. A kérdés az, hogy van-e fehér?

Mi lenne ha megkérdeznéd az apósjelöltet, aki bár tán nem bringaõrült, de jobban benne van a témába? :chin:

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
egy öreg szaki mondta régen:a rögzitö lapkánál még arra kell odafigyelni hogy a bevágot fele hátra azaz menetirány ellen mutason igy véletlen sem akadhat ki