Milyen teló?
Nem tudom úgy meghúzni nyeregcsõbilincset hogy ne csússzon be a nyeregcsõ ha be van zsírozva.
Duke XC
Ha nem tudod úgy meghúzni, akkor ne zsírozd be

Milyen teló?
Nem tudom úgy meghúzni nyeregcsõbilincset hogy ne csússzon be a nyeregcsõ ha be van zsírozva.
A sebesség mindent megold.
A sebesség mindent megold.
Inkább arról van itt szó, hogy nedvesség hatására a két fém remek galvánelemet alkot. Most meg nem mondom, hogy melyik lenne az anód és melyik a katód, de valószínûleg Al oxid képzõdik a felületek között, és ezt nevezhetjük összerohadásnak is:)
De igen.A vas és az alumínium között semmilyen kémiai reakció nem játszódik le, max a vas rohad bele az aluba. Az alumínium szobahõmérsékleten nem nagyon reagál fémekkel (és egyéb más anyagokkal sem nagyon, persze vannak kivételek).
Vmi gyönyörû kémiai folyamat révén összeforrnak
Igazad van de aszerszám téma az szerintem tök valós. Mi anno BBB monoblokkbehajtót (karos) tekertünk el masnivá + a huszonegyes bikavastag villáskulcsunk is kinyúlt négy milit
Igazad van de aszerszám téma az szerintem tök valós. Mi anno BBB monoblokkbehajtót (karos) tekertünk el masnivá + a huszonegyes bikavastag villáskulcsunk is kinyúlt négy milit:bell:
Gondolom mindenkinek van otthon acetilén meg oxigénpalack.... meg egyéb cucc a mûvelethez....
Nem hiszem hogy egy beragadt pedálon ennyit kéne szarozni. Ha alu a kar és acél a pedál és sehogy sem akar kijönni akkor simán gázlánggal egy hétköznapi gáztûzhelyen fel lehet melegíteni a hajtókart, utánna egy megfelelõ kulcscsal nekiesve ki lehet tekerni a pedált. Nemegyszer csináltam már ilyet. Az alu meg az acél nem tud úgy "összerohadni" hogy ne lehetne szétszedni.
Ja, meg ez a vanádia kulcs eltörés is elég hihetetlen nekem...bááár ilyen esetben a 20-30 éves orosz gyártmányú majd fél centi vastag villáskulcsokat szoktam használni...hihetetlen hogy mit bírnak.
Bocs hogy beleszólok de most megmondtátok a frankót! A hatos racsni felöli oldalon rövidebbek a küllõk mert közelebb van a küllõperem a középvonalhoz tehát a másik oldal a hosszabb! A láncvonalnak semmi köze a küllõkhöz ha jól tudom. Az egyes racsni nem lóg túl a meneten amire rögzíted de a hatos az elvileg belóg a kilátszó (racsni nélkül) tengely fölé tehát a küllõk huzigatásával max úgy orvosolható a helyzet ha az egész agyat a tengelyen eltolod a racsni irányába és utána centírozod középre a kereket. De ha már széthuzogattad akkor mindegy... De azért jó poén volt!hát igazából most a rövidebb küllõk majdhogynem ki se lognak a felni síkjából szal most van nagyon egyik oldalon. nah majd kipróba...
köszi!
:bell:Egy acetilénpalack vagy mi a szösz nem árt a zokszigén mellé...
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960oxigénpalackkal rá lehet melegíteni!?