Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Please log in to reply
6030 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

Te Joe, eddig a macskát tedted rá a villáskulcsra vagy mi?:lol1:

nem, mivel ha macska lenne itt megenné a kutya!
amúgy ezt halálosan komolyan mondom, én mindig csak a kezemmel próbáltam leerõltetni, a lábammal még sose!!!meg eccer kéccer csõhosszabbító oszt kifújt!

amúgy elég ha cj-nek szólítotok a suliba is így hívnak:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég

wow, mostmár ki bírom venni az országútiból a pedálom:D:D
ez a taposós dolog nem rossz ötlet!!!
köszi!

Te Joe, eddig a macskát tedted rá a villáskulcsra vagy mi?:lol1:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
egy smiley nem post, úgyhogy kettõt kell rakjak :D :D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
wow, mostmár ki bírom venni az országútiból a pedálom:D:D
ez a taposós dolog nem rossz ötlet!!!
köszi!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Én meg eddig normál - igaz rendesebb minõségû - villáskulccsal és lábbal mindent megoldottam, amit a témakörben meg kellett oldjak. A titok nyitja a szerszám megfelelõ szügben való elhelyezése és a talp megfelelõ ráhelyezése.

--Trifo

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Én a Tesco-ban vettem a pedálkulcsom kemény 900Ft-ért. Elsõ blikkre ugyan olyan, mint az icetools, csak a logo más a nyelén.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
pedalkulcs vekony, hogy tuti elferjen.
meg mielott itt vmi kulon dimenzoba emelitek

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Amikor kezdtem a szerelést (ezer éve :) ) én is eltörtem 2db 15ös kulcsot, azóta tudom hogy melyik pedál milyen menetes.

Na ha még mindig gond ez a menetirány elmondom h én hogy szoktam nemeltéveszteni. :)

Sztem a legtutibb módszer az hogy elgondolod hogy mikor hajtod a pedál melyik irány ba forog (ne gyertek nekem a fakievel :D ), szóval amerre forog arra csavarja a tengelyt is, BEFELÉ. Tehát mindig a hajtás irányával ellentétesen kell KIFELÉ csavarni.
Elõbb célszerû ezeket a menetes dolgokat átgondolni mert utólag sokszor már késõ. Így tuti nem téveszted el!

Off: én egy truvativ howitzer középcsapival jártam meg mert mindkét csészét elõrefelé kellett csavarni és az egyiket szokás szerint hátrafelé próbáltam kiszedni.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

milyen egy "pedálkulcs"?
az vagy egy imbusz, vagy egy 15-ös villás, nem-e?

Feltöltött kép
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

• vendég

Amikor kezdtem a szerelést (ezer éve :) ) én is eltörtem 2db 15ös kulcsot, azóta tudom hogy melyik pedál milyen menetes.

Kapaszkodj meg: már a kulcs eltörése elõtt is tudtam, hogy a jobb oldali fordított menetes...:)...de akkor elmondom sokadjára is: belerohadt. Ja, és mielõtt erre is rákérdeznétek megint: nem, nem én felejtettem el bezsírozni...:D

ON
Úgy néz ki IceToolz lesz, mert szimpatikus árban van és normálisnak tûnik (ha az nincs, marad a BBB).

Szigi: ja, szétszeded, kitisztítod, átzsírozod és összerakásnál a kónuszt beállítod (kicsit meghúzod jobban, mint eddig, de csak annyira, hogy normálisan tudjon forogni a pedál...érezni lehet azt) -> nem fog kotyogni!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
15-ös villás, csak kicsit keskenyebb és jó hosszú kényelmes nyele van.
Egy csomó pedálon keskeny a 15ös lapolás, rendes kulcs nem tuti h befér. Az enyémnek meg sztem a legtöbb pedálnak jó a sima.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

ahogy mondja... :o

a Beta nevezetû márka nem gyárt pedálkulcsot, mivel nem kerékpárokra specializálodott.
mi ebben a bonyolult?

milyen egy "pedálkulcs"?
az vagy egy imbusz, vagy egy 15-ös villás, nem-e?

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Van egy ilyen pedálom és egy picit kotyog. Még nem néztem és még nem is csináltam ilyet, de szét lehet szedni, lehet vele kezdeni vmit?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ahogy mondja... :o

a Beta nevezetû márka nem gyárt pedálkulcsot, mivel nem kerékpárokra specializálodott.
mi ebben a bonyolult?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

egy 15ös Beta villáskulcs ~1500Ft. Pedálkulcsot sztem nem gyártanak. Már ha ez az információ segít most valamit. :)

pedálkulcsot nem gyártanak??!!!!egy hogy érted?

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
egy 15ös Beta villáskulcs ~1500Ft. Pedálkulcsot sztem nem gyártanak. Már ha ez az információ segít most valamit. :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Ezzel egyet értek! De - mint már mondtam - én még meg se próbáltam eddig leszedni a pedált. Az elõzõ tulaj felejtette el bezsírozni, én meg szívok...sebaj...még így is megérte! :D

No, akkor holnap beújitok egy kis WD40-est (ugye van minden bringás butikban?) meg egy emészthetõ pedálkulcsot. De nem Park Tool-t az tuti, mert akkor már inkább a fogammal csavarom ki a pedált...:P
Mit érdemes még keresni? BBB, Pro, Shimano? A Beta-ról is hallottam csak az elég ritka (ergo Miskolcon tuti nem lesz), meg asszem az sem olyan olcsó...:(

PRO nagyon jó szerintem.
WD40-et meg Baumax például.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

• vendég

...a berohadt alkatrész pedig az igénytelenség egy mércéje.

Ezzel egyet értek! De - mint már mondtam - én még meg se próbáltam eddig leszedni a pedált. Az elõzõ tulaj felejtette el bezsírozni, én meg szívok...sebaj...még így is megérte! :D

No, akkor holnap beújitok egy kis WD40-est (ugye van minden bringás butikban?) meg egy emészthetõ pedálkulcsot. De nem Park Tool-t az tuti, mert akkor már inkább a fogammal csavarom ki a pedált...:P
Mit érdemes még keresni? BBB, Pro, Shimano? A Beta-ról is hallottam csak az elég ritka (ergo Miskolcon tuti nem lesz), meg asszem az sem olyan olcsó...:(

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

elpattanos cr-vanadium villáskulcsoknák tuti többet bír egy rendes pedálkulcs, mivel nicns benne ÉL.... nincs a hülye 6lapfejü csavarok [....] "hiperszupererõsminõségivilláskulcsok"

Mi az hogy nincs benne él?

Ja amúgy 20 éves orosz vanádiumkulcs.... És még csak ki sem hajlottak pedig szétkaptunk már velük pár dolgot. Azzal mondjuk egyetértek hogy a leghájtekebb parktools pedálkulcs tuti nem fog széthajlani, de a legtöbb ilyen kulcsból pusztakézzel papírcsákót lehet hajtogatni... A park meg annyiba kerül amennyibõl már veszek egy új hajtómûvet. Vagy elviszem szervízbe 10szer.