Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

konor

konor

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Kössz a gyors választ.
Akkor keresgélek tovább.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az ilyen elsovalto - forgaspont kornyeket en csak siman meleg vizzel szoktam lespriccelni, lehozza a sarat az is. fel liter viz eleg hozza, meg egy ures ilyesmi tartaly Feltöltött képaztan meg kell torolni, es nem rohad be.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
konor: El kell keserítselek, nem csak a csésze más.

--Trifo

konor

konor

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Úgy néz ki a monoblokk tengelyem rövid, mert állítgatással nem lehet segíteni az elsõ váltón.

Persze olyan amilyen nekem kéne nincs készleten, még a nyagykerben sem.
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a shimano BB-UN26os monoblokknál a 73, és a 68mmes csapágyházhoz valók között van különbség a monoblokkok közt is, vagy csak a bal oldali csésze más?

Mer ugye, ha csak a csésze más akkor veszek egy hosszabb tengelyût 68as vázhoz, és kicserélem a most meglévõ rövidebb tengelyû 73as csészéjével, és akkor van egy hosszabb tengelyû monoblokkom 73as csapágyházhoz.

Jól gondolom én ezt így, vagy álmodik a nyomor, és vadásszak tovább megfelelõt?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nagynyomású mosónál a kulcsszó: ésszel. Amúgy meg attól is függ, hogy milyen értéket képvisel számodra a bringa, illetve milyen gyakran szeded atomjaira. Ha megteheted, hogy bármikor pótolsz bármi szarráment alkatrészt, akkor hajrá. Ha rendszeresen szeded szét a bringa minden porcikáját és finom ronggyal törölgetve rakod össze, akkor se lesz ideje semminek megrohadni. Na jó, ez a láncra és a bowdenekre nem teljesen igaz...

Kaland: tegnap vettem monoblokkot a montimba a régi szétment helyett. ELvittem a szerelõhöz, hogy nézze meg milyen kell bene. Baszakodott a csapágyház körül egy colstokkal, majd közölte, hogy jóvan, holnap hozza. (A holnap az tegnap volt). Megyek érte, nézem, hogy van hozzá szerszám, ami olcsóbb, mint a beszerelés ára, viszem azt is. Este nagy lelkesen nekiesek nagy lendülettel, hát nem egy fél centivel nagyobbat hozott a drága??? Fikidifákk!

--Trifo

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Szerintem az elsõ váltót ne mosd nagynyomásuval mert berohad a monoblokk ez volt az én problémám is. Nem fértem hozzá és neki estem de én se közelrõl és berohadt a monoblokkom. Sõt azt hallottam hogy a hajtókart csak úgy lehet mosni hogy szétszeded. és miután megmostad megkened.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Az kemény ha vki kimossa a zsírt meg a különbözõ olajokat :-) Én is csak tisztes távolságból mernék nekiesni. Pont az a "gondom", hogy vannak olyan részek ahová alig lehet beférni, pl az elsõ váltót tisztítani elég macerás, valójában erre kéne vagy inkább gondoltam a nagynyomásút. A váz meg a kerekek nem olyan vészesek mert símán le lehet törölni a sarat róluk, mondom inkább a váltók a kényesebbek, de félre ne értse senki, én nem 10cm -rõl adnék nekik :-)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én maratonok után általában a magasnyomásút szoktam használni, persze tisztes távolból és ésszel. leveretem a nagyját, aztán itthon egy vödör vizzel lemosom a kényesebb részeket (csapágyak, görgõk, fogaskereket..), ha nagyon koszosak maradtak, ha nem, akkor meg elfér. természetesen becsúszók, meghajtás az mindig meg van pucolva valamennyire.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Használ valaki ilyen BBB lánckopásmérõt?
956 Ft, gondolom mûanyag, Rohloffra most nem telik...
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A 24 órás óta nem mostam le egyik biciklimet sem (kivéve becsúszók, hajtás), még a tavalyi sár védi az alsócsõveimet. :)

miota hasznalom is a bringamat, nem csak polirizom, hogy szep legyen, azota kb nekem is igy all a helyzet. ha kedden este megyek bringazbni, akkor delutan ledurom rola egy vodor vizzel a nagyja sarat, aztan kesz. aztan vasarnapig ugy all, akkor levakarom egy kefevel a raszaradt sarat, aztan kovcsi kedden delutan megint mosakodas :)

nem kell tulzasba vinni, ugyis megint tiszta dzsuva lesz. optimal esetben
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, de mielõtt olajozol mosd le a brigéciolt.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
L_L szerintem te ilyet nem csinálnál...:S
ha brigéciolba kimosom a láncot aztán olajzok ez jó megoldás?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Kedves Leslie haverom a túraboltból biztos megharagszik amiért leírom de neki sikerült megmosnia a bringáját úgy hogy kimosta a raceface monoblokkból a zsírt csontra megrozsdásodott a tengelye(!) a lánc rárohadt egy nap alatt(HG53) a hátsóváltó görgõjébõl az ip.csap.-ból a kenõanyagot(xt) plusz a bowdenek belerohadtak a házba(jagwire tömített bowdenházvéggel). Úgyhogy sikerült kábé ötvenrugós kárt csinálnia száz forintból(asszem annyival mûködik a kutaknál egy ilyen mosócucc).

Ezt nekem?
mire? :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

A 24 órás óta nem mostam le egyik biciklimet sem (kivéve becsúszók, hajtás), még a tavalyi sár védi az alsócsõveimet. :)

vegre egy ember aki erzi a dolgot

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
én inkább eltökölök vele de akkor tuti tiszta lesz...
100%pamut rongy veder víz tescos hajsampon bele, aztán ha végeztem egy kis vaxolás is:)
lehet ti megunnátok de én szivesen csinálom:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Persze ebben bennevan az ámátõrizmus is :)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
a nagynyomású arra való, hgoy lemossan a szutyok nagyrészét, aztán kézzel még 0,5-1 óra alatt teljesen meg lehet tisztítani.
Aki 10cm-rõl mossa a bovdeneket, meg a görgõket, az ne csodálkozzon...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
én meg itthon ha olyan idõjárás van 7ente többször lemosom nagynyomásúval és semmi baja,,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Kedves Leslie haverom a túraboltból biztos megharagszik amiért leírom de neki sikerült megmosnia a bringáját úgy hogy kimosta a raceface monoblokkból a zsírt csontra megrozsdásodott a tengelye(!) a lánc rárohadt egy nap alatt(HG53) a hátsóváltó görgõjébõl az ip.csap.-ból a kenõanyagot(xt) plusz a bowdenek belerohadtak a házba(jagwire tömített bowdenházvéggel). Úgyhogy sikerült kábé ötvenrugós kárt csinálnia száz forintból(asszem annyival mûködik a kutaknál egy ilyen mosócucc).