Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Sztem mindenhol méterben árulják, nem? Jagwire-t karton tokban láttam feltekerve vhol... volt vagy 20-30 méter oszt lehet vágni amennyi kell.

Megj: akkor dobtam el az agyam, mikor a BigBike-ban láttam egy ilyen kábaldob jellegû félméteres fagurigán vagy 100 méter láncot... Láncbontóval darabolható kerékpárnyi egységekre:)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nos, van otthon bowdenvágóm. A kérdésben a hangsúly a "tisztességes" és a "méterben" szavakon van. Kellene nekem vagy 5m mindkét fajta bowdenházból. Pont az a lényeg, hogy nem akkora darabok kellenének, mint ami most fent van, mert változott a setup.

--Trifo

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
en bowdenvago helyett -ha van ra lehetoseged- kisflexet javaslok. nem tudom milyen bowdenvagot hasznaltak a boltban ahol a hazat vettem (meg szerencse hogy nem vagattam meretre), de ahol elvagtak ... haaat. nem tudtam beledugni a bowdent a hazba. flexel viszont tokeletesen lehet vagni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szinte bármelyik bringaboltban:)

a legjobb az, ha leszeded otthon a mostanit, leméred, hogy milyen hosszúak a bowdenházak, és a bringaboltban megmondod, hogy neked 1,7 meg 0,9 méter hosszú bowdnház kellene, legyenek kedvesek levágni (bowdenházat elég nehéz szépre levágni, ha nincs hozzá bowdenvágód)), a legtöbb helyen szó nélkül levágják neked. és akkor otthon már csak a bowdent kell beledarabolnod, ahhoz meg egy jobbfajta mezei csípõfogó/kombináltfogó is elég...;)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Meg tudjátok mondani nekem, hogy hol tudok venni tisztességes bowdenházat (fékhez és váltóhoz is) méterre? Ja, és persze lehetõleg nem aranyárban.

Lesz most otthon idõm, lecserélném a teljes bowdenezést 2 bringán, meg amúgy se árt, ha van ilyesmi otthon talonban.

--Trifo

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Ez így igaz én ezt az utat már végig jártam, a régi olasz un. cr-mo reto váz méretei semmiben nem eggyeznek a mai méretekkel én ugyan megoldottam de sok idõ, munka,lové.
Példának egypár méret:
1" fejcsõ a telóból ki a 1 1/8-os szár bele az 1"-os. ( sokan ezt barbárságnak tartották)
A középcsapi olasz méret 70mm-es szerencsére orsz.uti van ilyen méret így lett Sh XT int.hajtómû
Nyeregcsõ méret 26.6 ez sem igazán megszokott méret, 25mm carbon csõ+betét
Valószínûleg nincs tárcsafék konzolod sem késõbb még jól jöhet. Megoldás konzol felheggesztése.
Szóval gondold meg én inkább váz cserét javaslok,Hacsak nem ragaszkodsz úgy a régi vázadhoz mint én:)
ez a bringa ,má vót:http://forum.bikemag...&postcount=3451

szep a bicod!

gratula

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
mit tud az az AHEAD, hogy minden aron cserelni akarod a regi rendszered?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Zsalesz: röviden összefoglalva: ha nem akarod érzelmi vagy egyéb okokból mindenáron megtartani a jelenlegi vázadat, akkor add el az egész bringát egyben, pakolj hozzá egy kicsi pénzt és vegyél egy másikat, amiben több lehetõség van a mostanában használatos dolgok felszerelésére.

...kínálgatnék neked bringát, de tegnap eladtam :)

--Trifo

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
azon az áron amiért vehetne egy új normál villanyakas bringát...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
bizonyos marzo es majndem minden magura villat is lehet kapni 1" meretben
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Bizony, sõt a régebbi RST villákat nyak nélkül árulták és Te vetted bele az acél vagy alu nyakat a neked tetszõ méretben...

Mér nem jó ez így ahogy van? Kormánycsapágyat tudsz bele venni országútit, stucnit is, ha valami miatt másra vágysz, a többit szerintem hagyd.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Hát bizony ez 1 colos!
Minden cserélni kell ugye?

Van 1 col nyakú ahead villa is. Ilyet fõleg az olcsóbb RST-k között találsz.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

a mostani villák nyakai többnyire 1 1/8"-osak....tehát evidens hogy olyan váz kell amibe belemegy, abba a vázba új kormánycsapágy kell, sõt még stucni is

és ha pech-ed van és nem szabbvány a régi vázadban a középcsapágy menete akkor középcsapágyat is kell (bár ennek kicsi az esélye)

nem beszélve még a nyeregcsõrõl...

:)

Ez így igaz én ezt az utat már végig jártam, a régi olasz un. cr-mo reto váz méretei semmiben nem eggyeznek a mai méretekkel én ugyan megoldottam de sok idõ, munka,lové.
Példának egypár méret:
1" fejcsõ a telóból ki a 1 1/8-os szár bele az 1"-os. ( sokan ezt barbárságnak tartották)
A középcsapi olasz méret 70mm-es szerencsére orsz.uti van ilyen méret így lett Sh XT int.hajtómû
Nyeregcsõ méret 26.6 ez sem igazán megszokott méret, 25mm carbon csõ+betét
Valószínûleg nincs tárcsafék konzolod sem késõbb még jól jöhet. Megoldás konzol felheggesztése.
Szóval gondold meg én inkább váz cserét javaslok,Hacsak nem ragaszkodsz úgy a régi vázadhoz mint én:)
ez a bringa ,má vót:http://forum.bikemag...&postcount=3451
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
legalább 1 egész 1/8ad zollnak/inchnek, ami pontosan 2.8575 cm.

zsalesz

zsalesz

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Szerintem bele megy az 1 1/8 colos mert szélesebbnek tûnik mint a régi hagyományos mtb-k. ha lesz idõm szétszedem és megmérem. Mennyinek kell lennie?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a mostani villák nyakai többnyire 1 1/8"-osak....tehát evidens hogy olyan váz kell amibe belemegy, abba a vázba új kormánycsapágy kell, sõt még stucni is

és ha pech-ed van és nem szabbvány a régi vázadban a középcsapágy menete akkor középcsapágyat is kell (bár ennek kicsi az esélye)

nem beszélve még a nyeregcsõrõl...

:)

zsalesz

zsalesz

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Ha szabad kérdeznem vázat miért???

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
"Csak" minimum vázat, villát, kormánycsapágyat, stucnit kell cserélned.

A sebesség mindent megold.

zsalesz

zsalesz

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Ja és egy régebbi fajta Mtb.

zsalesz

zsalesz

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás