Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
1 colos vagy 1 1/8-os a fejcsõ?

milyen bicikli?
teljes értékühöz: kormánycsapágy csere, villacsere, stucni csere.

ha 1 1/8-ados akkor sima ügy.

zsalesz

zsalesz

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
De ha én nem átalakítót akarok hanem azt, hogy teljes értékû ahed rendszerû kormányom legyen ahhoz mi kell???

Üdv.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
fejcsõhosszt leméred és megméred a kinézett teló nyakát, ha egyezik akkor jó lesz mert nem kell vagy alátételni vagy vágni-menetet metszeni.a régi villanyakad belsõ átmérõjét le kell mérned(vagy 21, vagy 22,2) és ilyen átmérõjû ahead átalakítót kell kérned a boltba(nem nagy összeg valami ezres környéke)aztán kiválasztasz egy ahead stucnit és ha nem karasz hozzá új kormányt akkor megnézed hogy a kormánybefogó túlméretese vagy sem.de vidd be egy jó boltba a biciklit és ott ezt meg is csinálják neked csak az alkatrészt kell kiválasztanod!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

zsalesz

zsalesz

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

A jelenlegi MTB-on a régi hagyományos villa és kormány van szeretném kicserélni teleszkóposra és ahead rendszerûre! Az lenne a kérdésem, hogy milyen alkatrészeket kell vásárolnom hozzá?
A legföbb probléma, hogy nem vagyok tisztában az ahead rendszer mûködésével!
Ha valaki lenne szíves és írna pár mondatot megköszönném!

Üdv.

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
no ha mar semmire nem reagal, egy probat meger, keress olyan tomor femrudat, ami pont belecsuszik a nyeregcsobe. igy szorits ra satuban => nagyobb erovel tudod szoritani a nyeregcso deformalodasa nelkul, meg amugy is. ha igy nem akkor sehogy sem. (esetleg furj lukat a nyeregcsobe, aztan valami acelrud bedug, lehetoleg jo hosszu, es ket ember teker)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
én mindig jó vastagon szoktam zsírozni, egyik haverom az meg mondja hogy minek...na ezért...:D
már vízpumpafogót is próbáltam, rozsdaoldó-kalapács is, mindent.most jön este egyik barátom rátesszük a bilincset és úgy fogjuk be satuba
ha nem megy 4befûrészelés:D
ha kijön gondolom a váz belsejhét valahogy próbáljam meg lecsiszolni kicsit nem?nyeregcsõ az úgyis másik lesz.
nah megyek le megnézem mit tudok tenni vele.köszi a segítséget csáó

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Jó nagy vízpumpa fogó (asszem így hívják) - az szerintem jobban megfogja a csövet, mint a satu. A vázcsõhöz közel fogd meg a nyeregcsövet és csavard meg jól!

Legközelebb pedig min. olajozni, de a zsír az igazi ;)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
És ha végképp nem megy akkor nyeregcsõ satuba befog, és a vázat tekerve, ki kell jönnie. De ez a legdrasztikusabb módszer a fûrész elõtt!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
rozsdaoldo, csavarlazito gazdagon. vard ki meg kifejtik hatasukat. aztan kalapaccsal utogessed meg, majd valami jo nagy fogoval rafog, aztan probald elforgatni.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
mit csináljak, ha egy acélvázból az acél bilincses nyeregcsõ nem jön ki?be van rohadva agyonig:@
segítsetek pls!!!

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
nem tudom. talan jol van illesztve (IT5) :) . ket CD van osszeragasztva, es az van folteve. nem zorog egyaltalan. fasza. a valto meg jol be van allitva, de ezt nem hagyhattam ki :) .

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Eléggé extravagáns, de szerintem a rendes váltóbeállítás jóval elegánsabb megoldás.
No és hogy oldod meg, hogy ne zörögjön?

--Trifo

Dr Drake Ramorey

Dr Drake Ramorey

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
na en erre a celra hasznalom a regi CD-imet, ugyanis mar egyszer megjartam, es ledaraltam par kullomet :) . es nem is ronda.

kep1
kep2

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ha rosszul van beállítva a váltód és túlváltasz a legnagyobb soron, akkor beesik a lánc a küllõk közé. na elvileg ezt akadályozza meg. de szerintem is ronda, inkább legyen rendesen beállítva a váltó határértéke

Schnitt

Schnitt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Ps.: esetleg elviszed oda, ahol vetted, és megkéred a szervizes srácot, hogy csinálja meg neked.

Hát, ha mindenképpen le kell venni, akkor ezt alkalmazom.
A robbantott rajzot meg elteszem késõbbre:)

Még egy gyors kérdés:
Tulajdonképpen minek van ott az a karika?

Köszi a segítséget, és az infókat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem olyan drága az a mûanyag nyugodtan vágd vagy törd le.

A sebesség mindent megold.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

nem akartam, amíg garis.
Pont emiatt még kulcsot sem vettem a racsnihoz (az elõzõ még menetes volt, ehhez nem jó), mondván, ha szét kell szedni, egy darabig úgysem én fogom.

ha csak a mûanyag vackot kell leszedni, ahhoz nem szükséges racsnikulcs ..
elég egy lemezolló... 8)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

nem akartam, amíg garis.
Pont emiatt még kulcsot sem vettem a racsnihoz (az elõzõ még menetes volt, ehhez nem jó), mondván, ha szét kell szedni, egy darabig úgysem én fogom.

Nem hiszem, hogy ebbe nagyon belekötnének...
Ha szétszeded az agyat, kiveszed a tengelyt, akkor a kazettatest felõli oldalról egy 10es (vagy esetleg 12es) imbusszal a tengely helyére benyúlva a kazettát leszedheted fogaskerekestül. Ez a robbantott ábra talán segít, hogy mire gondolok, van egy hosszú, üreges anya, ami tartja a kazettát (15-el jelölve). http://bike.shimano....69830608927.pdf

X.

Ps.: esetleg elviszed oda, ahol vetted, és megkéred a szervizes srácot, hogy csinálja meg neked.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Schnitt

Schnitt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
nem akartam, amíg garis.

inkább szedd le.

X.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Ha rajta ülök, máshogy feszülnek a küllõk, és csiszatolják ezt a mûanyag izét, az adja a hangot.
Javítható ez valahogy? Gondolom, a karika leszedésével biztosan, de szeretném rajta hagyni.
Akinek van ötlete, segítsen legyenszíves.

Olaj vagy zsír.
De inkább szedd le.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!