Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Ilyet/hasonlót kell venni és pont:
http://pix.bikemag.h...199167&cat=2946
Roppant egyszerû és ötletes cucc.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
de ehhez szerintem a papucsnak is olyannak kéne lenni. sztem polarxre nem megy alapból fel az ilyen.

amugy nekem is van/volt ilyen problémám, hogy elcsuszkált mindig. úgy kicsit javult a helyzet ha a meglévõ csavarok mellé beraktam még egyet, másik oldalt meg anyával rögzítettem. edit: most láttom h BBerki is majdnem ezt irta :)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

adva van egy 05-ös polarx ss gép. Próbálom minnél jobban kihúzni a hátsó kereket hogy feszes legyen a lánc, de
1. Nem tudom eléggé feszesre húzni (pedig ketten csináltuk)
2. Ha kiállok vele bárhova, rögtön visszacsúszik pedig rettenetesen meg van húzva az összes csavar.
3. A fogaskerekeknek felül esõ lánc rész viszonylag feszes de alul tök laza..
:(
Tegnap sikerült nofoot felsõcsövön akadva (combal) gurulást tolnom mivel nem láttam hogy érkezés után leesett a lánc és tekerni akartam...

segitsetek ;)

vannak ilyen kis szutyok láncfeszítõk, azok nem pont erre valók?
/most nem találok képet, de ha találok beteszem. B+ is van, katalógusban láttam... likon átmegy a tengely, hátul meg 1v 2 csavarkával tudod feszíteni a papucshoz képest, így nem csúszik be. ha jól vettem le a mûködését kép alapján.../

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
az sem rossz 5let, csakhát csúnya :D
"Minden hülyeség" by Tomidny

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
hmm, köszi az ötleteket! majd tesóm elolvassa és dönt (övé a bringa, én csak használom :D)

Amúgy nem lenne egyszerûbb tövig betolni és venni egy szingulátort (vagy mit)? vagy az nem mûködne?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
mivel az inbuszfejek elég gyengék olyan kis méretben, lehet nem inbuszos csavar kéne oda és valami méteres erõkarral meghúzni :D
vagy ha van ismerõsöd akkor gyártass le egy olyat amit a csavar feje alá feltudsz rakni és a váz végéhez feltudsz rögziteni. (nekem is ilyen vázam van)

több megldást nemtudok. de azért megyek megnézem a vázam hogy lehetne még.

edit: talán még egy: ugyebár ha hátra vannak húzva a paucsok az elsõ csavarok (a monoblockházhoz közelebbiek) mellet van egy kis lyuk, azt tudod csinálni hogy veszel csavart nagyfejût ami oda bepaszzol, de rövidet hogy ne zavarjon másik oldalt semmit és felteszel egy anyát a másik oldara, igy ha elõre akar majd elmozdulnia az elsõ csavar feje megfogja.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
alátétek vannak, anya is van.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
cseréld ki a csavarokat a hátsórészben valami erõsebbekre, és tegyél alátétet, így jobban meglehetlesz húzni és nemfog olyan könnyen mozogni, ha így sem jó akkor pedig próbáld meg kitámasztani a csavar fejét valamivel avázhoz és akkor sem fog tudni mozogni. (vagy még egy lehetõség ha elfér a váz belsõ oldalán egy anya, akkor vegyél hosszabb csavarokat és tegyél a végükre anyát de oda is mehet kicsi alátét.)

de tudtommal lehet kapni is ilyen dugót amin már eleve van lyuk

bemész boltba és kérsz egy olyan csillaganyát/rózsát aminek a közepén lévõ lyuk sokkal nagyobb, és a csavar fejében van egy lyuk, beszereled és utána átdugod rajt a bowdent. vagy ez neked nemjó megoldás ?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
adva van egy 05-ös polarx ss gép. Próbálom minnél jobban kihúzni a hátsó kereket hogy feszes legyen a lánc, de
1. Nem tudom eléggé feszesre húzni (pedig ketten csináltuk)
2. Ha kiállok vele bárhova, rögtön visszacsúszik pedig rettenetesen meg van húzva az összes csavar.
3. A fogaskerekeknek felül esõ lánc rész viszonylag feszes de alul tök laza..
:(
Tegnap sikerült nofoot felsõcsövön akadva (combal) gurulást tolnom mivel nem láttam hogy érkezés után leesett a lánc és tekerni akartam...

segitsetek ;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ilyenkor én azt szoktam, hogy csavarlazítót fújok a stucni és a kormánycsapágy kontraanyája közé, ha szerencsém van eljut a dióig.várok vele egy fél napot, aztán csavar kiteker, ütöget kalapáccsal, aztán elõbb utóbb jólesz(azaz megmozdul a dió).ha a stucni is be van rohadva, akkor megint csavarlazító, és kormány ki,helyére egy jó széles mz kormány, rászorít, aztán huzigál.ehhez nekem általába kell még 1 ember...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Na, leküzdöttem. A dió volt begyógyulva.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Összerohadt 1"-os menetes villa és stucni szétválasztásához várnék ötleteket úgy, hogy mindkettõ használható és szép maradjon. Csavarlazító, gumikalapács, káromkodás már volt. Melegítenék, ha tudnám mit, hol, mivel, mennyi ideig.

Streth

Streth

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Tud valaki pécs környékén olyan emberket,aki törött alu vazakat hegeszt?pls help

• vendég

Furjál sztem egy lyukat a kupak szélére... !
Ja és ezt ne hülyeségnek vedd, nem baromságból mondtam. ;)

Ez is egy medoldás de tudtommal lehet kapni is ilyen dugót amin már eleve van lyuk...én ilyet keresnék...de ha nem lesz akkor megoldom máshogy.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
és csak simán (kiszedett) headlockkal? vagy azt ugribugrisok nem szokták?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Sztem a rózsán nem lehet átdugni, nincs elég hely a ,,szirmai" közt:) Azt meg kitágitani sztem nem egyszerû..
Amúgy majd arra figyelj, h valami jófajta, hosszantiszálas bovdenházat használj, mert különben nem nagyon lesz fékereje..én is ezért szedtem ki onnan nem rég, és vezettem el normálisan.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Furjál sztem egy lyukat a kupak szélére... !
Ja és ezt ne hülyeségnek vedd, nem baromságból mondtam. ;)

• vendég
Sikerült szereznem elõre bagóért BB7-est. Viszont a fejcsapágyon szeretném átvezetni, mert a kormánypörirõl nem mondok le. Láttam már olyan megoldásokat amikor a rózsa vége nem emelkedik ki a kupak síkjából...na olyat szeretnék énis. Amikor van egy külön lyuk a bowdennek a csavar feje mellett. Melyik cég gyárt ilyen kupakot?

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
köszi szépen!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

sziasztok

közületek szedett már szét valaki láncot?
szeretném az országúti bicóm sram láncát rövidebbre bontani.
(természetesen rendelkezem láncszembontó szerszámmal) a szétszedés nem hiszem h problémás lenne, de az összerakásnál mire figyeljek?
a láncszembontóval össze is lehet rakni a szemet, v ehhez valami fogó kellene? honnan tudom majd h jól raktam össze.

vagy egyszerûbb az egész minthogy ilyen hozzászólást írjak róla?:o

(kicsit félek h majd - ha nem is rögtön - de pár km után szétpattan a láncom a mûtét után)

ha SRAM láncod van, ott kell lennie patentszemnek is, amivel kézzel össze tudod rakni, a rövidítéshez meg csak simán használod a láncbontót.

a SRAM láncok amúgy asszem összerakhatók a Shimanókkal ellentétben (lehet hogy rosszul tudom), de ilyenkor figyelje, hogy szétszedénél nehogy kinyomd a kis csapot a külsõ lemezbõl is, mert különben sehogy sem megy vissza. de ugye ezt minek, az elõzõ pont miatt.