Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Írta 2008. január 24. - 16:57
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2008. január 24. - 16:47
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. január 24. - 15:01
A lényeg, hogy mindig gondold át mit csinálsz, lassan haladj és folyamatosan ellenõrízz. Eleinte legalábbis.
A felnifékek sokat segítettek ebben, mert elég jól lehetett mellettük látni a felni pici elmozdulását munka közben. Tárcsaféknél más segítséghez kell folyamodni, pl egy darab drót a vázhoz szigszalagozva, vagy egy kábelkötegelõ. Ilyesmi. Legyél kreatív
--Trifo
Írta 2008. január 24. - 14:31
viszont minél elöbb jössz rá a nyitjára, annál könnyebben tudod kimenteni magadat egy egy csúnya érkezés után olyan helyen, ahol nincs szervíz.
Küllõkulcs, és a 8as irányában lazítani picit, a mellette levõ küllõkön meg húzol picit.
Elrontani nagyon nem lehet, ha érzékkel nyúlsz hozzá.
Írta 2008. január 24. - 14:21
ha jól tom kell hozzá küllõkulcs ami 500 forint
Írta 2008. január 24. - 14:19
--Trifo
Írta 2008. január 24. - 14:09
köszi az ötleteket
lenne egy másik probléma
akor mit lehet csinálni, ha a hátsó keréknél a gumi beleér a vázba?és nincs nagy 8as, csak egyszerûen nincs középen a gumi, amnek a mérete 2.35
vagy marad a kerék eladás?:S
Középre kell centírozni. A nagyobb rés felöli oldalon a küllõkön húzni kell, a másik oldalon lazítani.
Írta 2008. január 24. - 14:02
lenne egy másik probléma
akor mit lehet csinálni, ha a hátsó keréknél a gumi beleér a vázba?és nincs nagy 8as, csak egyszerûen nincs középen a gumi, amnek a mérete 2.35
vagy marad a kerék eladás?:S
Írta 2008. január 24. - 10:46
olyankor mitlehet csinálni, ha a stucniba beszorult csavar letörik és benne marad a stucniban?
marad az új stucni?
Én addig tekertem befelé (kb 20 perc szenvedéssel), amíg a menet másik végén kicsit ki nem bújt a vége, abba vágtam fémfûrészlappal keresztbe egy vájatot, aztán sima csavahúzóval kicsavartam.
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2008. január 23. - 23:24
olyankor mitlehet csinálni, ha a stucniba beszorult csavar letörik és benne marad a stucniban?
marad az új stucni?
ha sehogy sem tudod kierõltetni a csavart akkor gondolom a menet is meg van szakadva úgyhogy fúrd ki, és perselyeztesd meg egy esztergályossal, teljesen jó lesz
Írta 2008. január 23. - 22:56
Ok, kösz. És asszem megfogadom a tanácsod...
kicsi feju csillagcsavarhuzo fog kelleni, ket csavart kel kiszedni a muanyag boritasban levo ket melyedesbol, de vigyazz, mert nagyon picik, el ne hagyd oket. probalj sima, tiszta feluleten dolgozni.
az a "luk" pedig szerintem a Ci-deck bekotesi helye.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. január 23. - 22:34
marad az új stucni?
Írta 2008. január 23. - 16:24
Írta 2008. január 23. - 00:02
Ja, pont csak a fékkar része fekete és 7 sebes. És a 3. lyuk az pont ott van hogy "8 speed" bár inkább a csere érdekel mint hogy van-e jelentõsége annak a lyuknak. (kivéve ha tényleg összefügg)
ha a 3. lyuk a 8 speed-nél van, akkor annak nincs köze a bovdencseréhez. tedd a váltókart legnagyobb fokozatba (nálad 7es) lazíts ki a h.váltónál a bovdent, szedd le a mûanyagot a váltókarról és meg fogod látni a hol tudod kihúzni. lehet, hogy érdemes mindjárt lenne lecserélni a bovdenházat is!
Írta 2008. január 22. - 23:17
Ahogy elnézem a képed, gondolom arról a bicajról lenne szó. Szóval, a rugó elõtt, van egy kis alumínium tekerentyû, amit elkezdesz tekerni a rugó felé.
Azon a képen már levegõs-olajos rugóstag van... a sima rugóstagot kopra betekertem, de nem volt elég kemény úgy se! Valami rugó cserével lehetne orvosolni esetleg?! Mert télen a sima szokott bent lenni, nem a másik, hogy ne menjen tele sárral meg ilyenek.. De az nem elég kemény..
Írta 2008. január 22. - 21:52
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. január 22. - 21:36
Az lenne a kérdésem, hogy a sima mezei hátsó rugóstaggal mit lehetne kezdeni, hogy enyhén szólva keményebb legyen?? Én már próbáltam mindenfélét de nem nagyon akarja, azt amit én akarnék!!
Aki tud vmit írjon!
Írta 2008. január 22. - 19:11
ilyen?
http://www.chainreac...ginal/12669.jpg
õ a shimano altus. van régebbi változata is, szerintem ugyanilyen csak kívülrõl más.
ha a 3. lyuk bovden bemenettel szembe van, akkor szerintem ott kell kinyomni a bovdent cserénél
Ja, pont csak a fékkar része fekete és 7 sebes. És a 3. lyuk az pont ott van hogy "8 speed" bár inkább a csere érdekel mint hogy van-e jelentõsége annak a lyuknak. (kivéve ha tényleg összefügg)
Írta 2008. január 22. - 18:23
http://www.chainreac...ginal/12669.jpg
õ a shimano altus. van régebbi változata is, szerintem ugyanilyen csak kívülrõl más.
ha a 3. lyuk bovden bemenettel szembe van, akkor szerintem ott kell kinyomni a bovdent cserénél
Írta 2008. január 22. - 16:32
Hát asszem azt írtam hogy "alap" amivel arra céloztam hogy az az olcsó amit elég gyakran látni. (amúgy most találtam meg: Shimano EF29/7 EZFire) Szóval elvileg ez lenne az a bizonyos. Linket nem találtam sajnosEgy váltókar típus után okosabbak lennénk, mert egy STEF50, és LX között elég nagy különbség van...