Nagyon szép az a HT, milyen hajtókar van rajta?
Nekem is fel kellene újítani a Konámat (1998-as Hahanna)...
Az értéktartásról annyit, hogy a nagy kultmárkákon kívül semelyik sem ér egy kalap sz*rt sem (forintálisan persze). Az én bringám is benne van egy valag pémzben, de a bekerülési összeg 1/5-ét kapnám csak meg kb.
Ezért nem is adom el: nagyon szeretem, és számomra nincs értelme jobb bringának.
Mondjuk újszerû alkatrészekbõl combos volna a felújítás is, ezért is tologatom. Nekem tetszik a régi váz/villa kontra új alkatrészek is, kb így: http://www.yetifan.com/jayfrows.jpg
Egyedül az modernebb kicsit meg a pedál, egy FRM Cu2 Evolution van benne. Én úgy vagyok ezzel a retro témával, hogy felesleges évente megvenni a legújabb cuccokat, meg tárcsafék se kell, mert nem használnám ki, divatolásból meg nem kell. Teleszkóp sem nagyon kell, mert Szegeden nincs túl sok hegy, meg teló nélkül slick gumival könnyû és kecses bringát lehet építeni (azért van egy retro telós bringám is, ha túrázni mennénk a barátokkal) Ez a HT a 95ös évjáratával, gyári fék és váltószettel 9kg körül van.
Azért a Kona az értéktartó. Külföldi tapasztalataim alapján a 90es évek legelejéig vagy mégkorábbig visszanyúló márkák nagyjából értéktartóak, fõleg, ha minél régebbi a váz. Persze az is igaz, hogy vannak a prémiummárkák, amik mostanság egy kisebb vagyont érnek.. az én HT-mér is kínáltak már elég nagy összeget, de nem adtam, pedig nem a legprémiumabb márka.
Tegyél be a bringádról képet.