Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2587 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
De a HO nak hívták az Onza modelljét igaz, a Grafton Speedcontroller volt az elsõ ilyen fék, rosszul emlékeztem a nevére, de talán õk is alkalmazták a HO rövidítést. Ez nem látszik, amit idetettem most? Én látom.

Nem annyira ritka az Onza mint amennyire ritkaként bánnak vele. Most is tudok komplett szettet vadiújan dobozban 75 dollárért egy amerikai oldalon. De ettõl függetlenül nagyon szépek az biztos.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem latszik a kep csak az mtb-forums-ra regisztraltaknak
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A HO az nem az onza "félig v" kantilever féke volt?

Havernál van egy pár, a kincsek között tartja :D

Ride everywhere.

.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Itt egy fotó a hozzátartozó fékrõl. Többet nem találtam róla. Netes kép mtb-news.de fórumról szedtem le.

http://www.mtb-news....20&d=1082908859

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én is a színe miatt vettem, nagyon ütõsen fog mutatni. Nade a minap az e'bayon 268 Euroért!!! kelt el egy pár fehér Onza Porcupine gumi. Na az már túlzás.
Fekete NOS külsõt én sem vennék, de ez megtetszett. Meg a 90es években ilyen külsõ volt a Mali montimon csak fekete/skin árnyalatban. A hozzávaló fékek is megvannak, csak még a postán ide felém.

Annyit tudok róla, hogy egy német tuningcég volt a 90es évek elején, kisszériában készítettek fékeket, kormánycsapágyat, agyakat. Régi bike workshopban láttam a cuccaikat. Össze-vissza cnc-zett a fékjük. Nagyon ütõsen néz ki. Az elmúlt 5évben 3db eladó darabot láttam belõle, mind iszonyatos áron kelt el. Ezzel szerencsém volt.

A típusa nem is tudom talán HO fék (amit a Grafton kezdett el nyomni High Output vagy ilyesmi a rövidítés), szóval se nem kanti se nem v fékes. Cantinál egyenesebb és magasabban áll, viszont középhúzós.

Még van pár gyöngyszemem a tarsolyban..

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Nem repedezett, mert van rajta gyárilag valami fehér viaszféle. Puha jó gumik, olyan mintha 94ben bementem volna a boltba és megvettem volna. Majd ha beépítem õket, többet tudok mondani a menettapasztalatokról. A másik szerzeményem egy pár piros Devil fékkar.

Feltöltött kép

Azt sosem értettem, mi a jó abban ha vesz az ember egy NOS külsõt... a Tiéd szvsz. csak a színe miatt érte meg :)

Ez a fékkar viszont odabasz! :afro:
Tudnál linkelni róla valami infót, egyáltalán nem ismerem ezt a márkát.
Kantis vagy V-fékes?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valamint azok a hegesztesi varratok is arra utalnak hogy ez egy nagyon olcso kinai acelvaz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Lehet, hogy ez egy fantasy bike. Lehet kapni különféle vázmatricákat is, lehet, hogy valaki felmatricázott egy no-name vázat és máris lett egy Scott-ja. Nem ismerem behatóan a márkát, de a google-ban nem is dobott ki találatot ilyen MTB-ra hogy Scott Yuma

T0maso

T0maso

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
köszi!
Igaz-e, hogy a scott mindíg is bicolor vázzal készül és készült?
Tehát ilyen scott nem is volt ugye?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
2003-4körüli alsó kategóriás fékváltókar. Néhány T..co bringát is ilyennel szereltek. Talán Altus vagy valami ilyesmi.Gondlom a Scott is hasonló lehet.

T0maso

T0maso

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Hello!
Ez mikori évjárat lehet? Nem sikerült kiderítenem...

Feltöltött kép
Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem repedezett, mert van rajta gyárilag valami fehér viaszféle. Puha jó gumik, olyan mintha 94ben bementem volna a boltba és megvettem volna. Majd ha beépítem õket, többet tudok mondani a menettapasztalatokról. A másik szerzeményem egy pár piros Devil fékkar.

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Persze vadiúj, még rajta van az a fehér védõviasz szerû por, meg a kis gumiszõrök is. Ezt nevezik a külföldi oldalon NOS-alkatrésznek.

new old stock. ismerjuk, tele van az ebay vele

az viszont engem is erdekelve, hogy a gumi igy evek alatt nem kezdett el repedezni, stb?

RAUH-Welt
B E G R I F F

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

...ha van érdeklõdés...

Én érdeklõdnék :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Persze vadiúj, még rajta van az a fehér védõviasz szerû por, meg a kis gumiszõrök is. Ezt nevezik a külföldi oldalon NOS-alkatrésznek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ez még használható?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Feltöltött kép

Kicsit pezsdítsük fel a topicot alapon megmutatom a legújabb szerzeményem, nem kis áldozatok árán egy 0km-es vadonatúj Tioga Psycho gumit sikerült megkaparintani az ebayon. Van még pár új szerzeményem, egyenlõre még nincsenek beépítve, ha van érdeklõdés megmutatom õket. Vagy csak a kész bringát?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
köszi koma
ez az
kicsit zombi böngészni, de megtaláltam ha jól látom ilyen középkategóriás bicó volt anno
kb 500 dolcsi körül araya felnik stx/lx lomokkal
igazából a váz formája ragadott meg, kölyökkoromban nagyon szerettem volna egyet, de mongoose lett ;-)
valszeg épül belõle egy munkábajárós csótány

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

nna, egy rozsdakupac...
egy univega alpina 5.3 -ba sikerült egy fészer alatt beleszeretnem
ha vkinek lenne digiben vhol univega katalógusa 94-98 /kb ekkorra datálható/
jó lenne
elég rossz bõrben van, valszeg fényeznem kell, vagy rat style :-)

hirtelen ezt találtam:
http://www.mtb-katal...Univega1994.pdf

ezt pedig egy ismerõs (aki szintén fórumos) küldte korábban:
http://www.mtb-kataloge.de/index.html
néhány dolgon ledöbbentem, mik voltak.

ha vótmá', akkor bocsi.:)

Izomtéridõninja-geológus!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
köszi röfi
ez a catalog cseppet korábbi, de a fórum érdekes!!

camping:
ezt megtaláltam én is-gugli- kb ez lehet, bár, a kerekek nincsenek meg-egyenlõre
bár, tulaj igérte feltúr még érte ezt-azt
érdekes, hajtás szinte kopásmentes, de az állapot...
kemény.
bár, a 130mm hosszú sakae kormányszár elég megmosolyogató :-)