Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én még sajnos nem tudtam csinálni...

Nembaj, majd elpostázom neked, aztán majd kiteszi az öreg a polcra. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Exile és CJ!

Köszi a fotókat és az ajánlatokat, nem aktuális a komfortos fékkar, vettem olcsón egy pár 105 rejtett bowdeneset :P (hogy ON legyen: 1992-es, ha minden igaz)
A jobbat csak képes lesz megszokni az "öreg"...:)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Exile, köszi a fotót!

CJ, nem kell szatyorral 1 pár kell ami a lehetõségekhez képest jó állapotban van és használható. Nem egy nagy kuriózum apa bringája, de nemhogymá' az én ajándékom csúnyítsa el :)!
Dobj egy privit, hogy mi-merre-mennyiért!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Zoli, hány szatyorral kell?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
A stucnit megtartanám, mert azért én is fizettem... (De ha érdekel, átvehetõ.) Meg az egyik kormányvég-dugót, mert van olyan bringánk, amelyikrõl elveszett.

(A bicó, amin ez volt, sokáig volt Hasseltben, a Kempische Steenwegen, a csatorna hídjától északra, a buszmegálló táblájához lakatolva a stucnijánál fogva. Egyszer valaki eltörte a stucnit, de aztán otthagyta a bringát - talán azért, mert gravírozva volt a váza, de ezt én is csak késõbb vettem észre. Miután már vagy egy éve jártam el mellette (a Kempische Steenwegen volt a munkahelyem), egy este fogtam, aztán hazatoltam. Meg akartam csinálni magamnak - azért vettem hozzá új stucnit - de aztán erre nem került sor. (A hátsó kereke is szét volt b...va.)
Aztán, amikor a szemét erkölcstelen belgák visszalopták a másik bringámat (amit a csalánosban találtam, aztán megjavítottam), ennek a vázába raktam egy pár kontrás kereket meg egy parasztkormányt egy másik roncsból, az utolsó másfél hónapra az is jó volt. (Tulajdonképpen az volt az elsõ singlespeedem. :-)) De azt otthagytam a fenébe, amikor hazaköltöztem.
A kerekeit hazahoztam, meg a váltóját is, a karokat rákomponáltam a képre, hátha valaki arra gerjed... (Meg a fékei is megvannak, ajánlottam is a múltkor valainek, de aztán nem kellett...))

Jut eszembe, nekem meg egy nagyon hosszú nyakú (több, mint 20cm) parasztbicikli-villa kéne, régi orosz nõi vázba... Van valakinek? Abba pont jók lennének a 622-es kerekek, esetleg a hátsót átfûzve kontrásra...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Na, meghozta a lányom a kártyaolvasót, így néz ki a cucc:

Feltöltött kép

Feltöltött kép
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

OK, köszönöm és várom a jelentkezésed!

Szóval van, elég érdekes: a karokon Weinmann felirat van, de a kiegészítõ karokon Dia-Compe. Sajna elég ütött-kopott, de talán meg lehet pucolni, ki lehet polírozni... A bowdentartó "kúp" nincs bennük, de azokat talán még elõ tudom keríteni.
Megmutatni most sajnos nem tudom, mert bár lefényképeztem, úgy látszik, a gépem kábelét a munkahelyen felejtettem, a kártyaolvasót meg elvitte a lányom...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
OK, köszönöm és várom a jelentkezésed!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Keresnék egy apróságot, amit csak a kora miatt írok be ide...
Régen az országúti kormányos túragépeken volt olyan ún. komfort fékkar, amit felsõ kormányfogásból is lehet húzni. Nem valami esztétikus darab, de ha lenne valakinek jó állapotban egy porosodó darab, azt átvenném reális áron. Vaternak lenne karácsonyra, erre gerjed...:)

Aki tud valamit, ne tartsa magában

(Modoktól elnézést kérek a karácsonyra való tekintettel, köszi)

Asszem, nekem van, de elég vacak, bontott cucc...
Majd holnap világosban megnézem, hogy tényleg rajtuk van-e a komfort kar, vagy csak rosszul emlékeztem... Ha igen, lefényképezem, és ha kell, ingyen a tiéd, de utánad nem viszem...

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Köszönöm.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
1.1/8 ahead. barmilyen csapagyas megoldas jo lehet. FSA Orbit-ot szoktuk szeretni pl.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
A GT tudoroktól kérdezném, hogy az RTS-1-nek hány coll a villanyakcsöve, illetve milyen kormánycsapágyat ajánlanátok bele?

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

ezek a regi GT-k rengeteg szinkombinacioban jottek. orszagtol-regiotol fuggoen.

az elozo munkahelyemen voltak regi GT [es egyeb] katalogusok, de par napja voltam ott, es legkozelebb csak januarban megyek.

Igazából azért izgat most a dolog -így utólag-, mert rátehetném a kezem egy
98-as Judy SL-re.
Nem tudom mennyire passzolna bele, ha tényleg 95-ös vagy az elõtti fosszíla a váz, eddig azt hittem 63 mm-es villához volt tervezve.
Megnéztem 97-98-as katalógusokat (amit pdf-ben találtam a neten), de akkoriban már vastagon V fékkel hozták ki a Zaskarokat gyárilag, bowdenakasztó nélkül, persze már ammenyire látszik a képekbõl.

Azért köszönöm elõre is, ha eszedbe jut a dolog jövõre. Hátha pont beleakadsz egy megfelelõ példányba, örülnék.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezek a regi GT-k rengeteg szinkombinacioban jottek. orszagtol-regiotol fuggoen.

az elozo munkahelyemen voltak regi GT [es egyeb] katalogusok, de par napja voltam ott, es legkozelebb csak januarban megyek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Rabbit, esetleg küldj Ennek a usernek egy levelet, hátha Õ tudja (ua. a láncvilla tetején a kivágás)

Szép példány. Ezt séróból vágtad, vagy épp arra jártál? :)

Köszönöm. Bár ezt látván még nagyobb a zavar... Gyári szín lehet ez a sárga? Ugye nem?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Rabbit, esetleg küldj Ennek a usernek egy levelet, hátha Õ tudja (ua. a láncvilla tetején a kivágás)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Szakértõ segítséget kérnék az alábbi váz évjáratának megállapításához.
Eddig a '97-esnek hittem, de a szín és a "cantifék akasztó" elbizonytalanított.

http://picasaweb.goo...BcuZDtyQIqd8jEw

Én 2000 óta birtoklom, (a képeket sem most készítettem) a matricák nem lakk alattiak, de eredetiek.
Elõre is köszönöm...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Keresnék egy apróságot, amit csak a kora miatt írok be ide...
Régen az országúti kormányos túragépeken volt olyan ún. komfort fékkar, amit felsõ kormányfogásból is lehet húzni. Nem valami esztétikus darab, de ha lenne valakinek jó állapotban egy porosodó darab, azt átvenném reális áron. Vaternak lenne karácsonyra, erre gerjed...:)

Aki tud valamit, ne tartsa magában

(Modoktól elnézést kérek a karácsonyra való tekintettel, köszi)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
legalábbis pár napja bent volt. baszki multkor alig ismertelek meg ;9

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás