Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Itt egy fotó a hozzátartozó fékrõl. Többet nem találtam róla. Netes kép mtb-news.de fórumról szedtem le.

http://www.mtb-news....20&d=1082908859

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én is a színe miatt vettem, nagyon ütõsen fog mutatni. Nade a minap az e'bayon 268 Euroért!!! kelt el egy pár fehér Onza Porcupine gumi. Na az már túlzás.
Fekete NOS külsõt én sem vennék, de ez megtetszett. Meg a 90es években ilyen külsõ volt a Mali montimon csak fekete/skin árnyalatban. A hozzávaló fékek is megvannak, csak még a postán ide felém.

Annyit tudok róla, hogy egy német tuningcég volt a 90es évek elején, kisszériában készítettek fékeket, kormánycsapágyat, agyakat. Régi bike workshopban láttam a cuccaikat. Össze-vissza cnc-zett a fékjük. Nagyon ütõsen néz ki. Az elmúlt 5évben 3db eladó darabot láttam belõle, mind iszonyatos áron kelt el. Ezzel szerencsém volt.

A típusa nem is tudom talán HO fék (amit a Grafton kezdett el nyomni High Output vagy ilyesmi a rövidítés), szóval se nem kanti se nem v fékes. Cantinál egyenesebb és magasabban áll, viszont középhúzós.

Még van pár gyöngyszemem a tarsolyban..

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Nem repedezett, mert van rajta gyárilag valami fehér viaszféle. Puha jó gumik, olyan mintha 94ben bementem volna a boltba és megvettem volna. Majd ha beépítem õket, többet tudok mondani a menettapasztalatokról. A másik szerzeményem egy pár piros Devil fékkar.

Posted Image

Azt sosem értettem, mi a jó abban ha vesz az ember egy NOS külsõt... a Tiéd szvsz. csak a színe miatt érte meg :)

Ez a fékkar viszont odabasz! :afro:
Tudnál linkelni róla valami infót, egyáltalán nem ismerem ezt a márkát.
Kantis vagy V-fékes?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valamint azok a hegesztesi varratok is arra utalnak hogy ez egy nagyon olcso kinai acelvaz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Lehet, hogy ez egy fantasy bike. Lehet kapni különféle vázmatricákat is, lehet, hogy valaki felmatricázott egy no-name vázat és máris lett egy Scott-ja. Nem ismerem behatóan a márkát, de a google-ban nem is dobott ki találatot ilyen MTB-ra hogy Scott Yuma

T0maso

T0maso

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
köszi!
Igaz-e, hogy a scott mindíg is bicolor vázzal készül és készült?
Tehát ilyen scott nem is volt ugye?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
2003-4körüli alsó kategóriás fékváltókar. Néhány T..co bringát is ilyennel szereltek. Talán Altus vagy valami ilyesmi.Gondlom a Scott is hasonló lehet.

T0maso

T0maso

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Hello!
Ez mikori évjárat lehet? Nem sikerült kiderítenem...

Posted Image
Posted Image

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem repedezett, mert van rajta gyárilag valami fehér viaszféle. Puha jó gumik, olyan mintha 94ben bementem volna a boltba és megvettem volna. Majd ha beépítem õket, többet tudok mondani a menettapasztalatokról. A másik szerzeményem egy pár piros Devil fékkar.

Posted Image

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Persze vadiúj, még rajta van az a fehér védõviasz szerû por, meg a kis gumiszõrök is. Ezt nevezik a külföldi oldalon NOS-alkatrésznek.

new old stock. ismerjuk, tele van az ebay vele

az viszont engem is erdekelve, hogy a gumi igy evek alatt nem kezdett el repedezni, stb?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

...ha van érdeklõdés...

Én érdeklõdnék :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Persze vadiúj, még rajta van az a fehér védõviasz szerû por, meg a kis gumiszõrök is. Ezt nevezik a külföldi oldalon NOS-alkatrésznek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ez még használható?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Posted Image

Kicsit pezsdítsük fel a topicot alapon megmutatom a legújabb szerzeményem, nem kis áldozatok árán egy 0km-es vadonatúj Tioga Psycho gumit sikerült megkaparintani az ebayon. Van még pár új szerzeményem, egyenlõre még nincsenek beépítve, ha van érdeklõdés megmutatom õket. Vagy csak a kész bringát?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
köszi koma
ez az
kicsit zombi böngészni, de megtaláltam ha jól látom ilyen középkategóriás bicó volt anno
kb 500 dolcsi körül araya felnik stx/lx lomokkal
igazából a váz formája ragadott meg, kölyökkoromban nagyon szerettem volna egyet, de mongoose lett ;-)
valszeg épül belõle egy munkábajárós csótány

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

nna, egy rozsdakupac...
egy univega alpina 5.3 -ba sikerült egy fészer alatt beleszeretnem
ha vkinek lenne digiben vhol univega katalógusa 94-98 /kb ekkorra datálható/
jó lenne
elég rossz bõrben van, valszeg fényeznem kell, vagy rat style :-)

hirtelen ezt találtam:
http://www.mtb-katal...Univega1994.pdf

ezt pedig egy ismerõs (aki szintén fórumos) küldte korábban:
http://www.mtb-kataloge.de/index.html
néhány dolgon ledöbbentem, mik voltak.

ha vótmá', akkor bocsi.:)

Izomtéridõninja-geológus!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
köszi röfi
ez a catalog cseppet korábbi, de a fórum érdekes!!

camping:
ezt megtaláltam én is-gugli- kb ez lehet, bár, a kerekek nincsenek meg-egyenlõre
bár, tulaj igérte feltúr még érte ezt-azt
érdekes, hajtás szinte kopásmentes, de az állapot...
kemény.
bár, a 130mm hosszú sakae kormányszár elég megmosolyogató :-)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
http://www.bikepedia...a 5.3&Type=bike

Ezt keresed?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nna, egy rozsdakupac...
egy univega alpina 5.3 -ba sikerült egy fészer alatt beleszeretnem
ha vkinek lenne digiben vhol univega katalógusa 94-98 /kb ekkorra datálható/
jó lenne
elég rossz bõrben van, valszeg fényeznem kell, vagy rat style :-)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Erre emlékszik még valaki? http://www.cannondal...ge/f1000_02.jpg Nekem még mindig bejön. Sram Woody kéne rá.