Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2586 hozzászólás a témában

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
igen!!!! RETROt a népnek!!!
kár hogy iyen kevesen vagyunk....
lehetne csinálni egy klubozt mint a z Egyszeregy csak ez Retrobike néven.:)

amugy nics valakinek régi NEM stoplis bringás/o.utis cipõye???
az a vékony talpu minimal design...
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Hahó Skacok!

Én bizos lemaradtam valamirõl (ahogy szoktam), de csak mostanság vettem észre, hogy a Bike Mag utóbbi számaiban nincsen Retro rovat és biztos forrásból tudom, hogy nem is lesz! Nem kéne méltatlankodnunk? Jómagam nem vagyok valami nagy szakember (ma is jól beégtem, de ez egy másik téma), de a "veloszauruszok" puszta látványa is meg szokta a szívemet dobogtatni. Tudom én, hogy szerte a világhálón vannak oldalak, de a külhoni nyelvvel nem bíró kollégákkal mi lesz. Én ugyan pötyögök valamit anglikánus nyelven, de azért egy jó karosszékben csak jobb madzsariul olvasni a régmúlt csudáiról. Biztos nehéz a szerkesztõi élet, mert minden olvasói igénynek nyilván nem lehet maradéktalanul eleget tenni, de azt hiszem már csak egy "aprócska" rovatot megérdemelnének a hajdani favoritok.

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Köszi a címeket, meg fogom nézni õket. A török meg nem kerget, úgyhogy a jövõ héten majd keressük egymást. A küllõk dolgában pedig legalább megerõsítettél, mert magam is hajlottam (lustaságból) a hanyagolásukra. Egyébként már szétcincáltam õket és a petróleumos fürdõ meg a friss zsír után még szebben "muzsikálnak". A polírral pedig csilli-villi mind a kettõ.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
gondolom. de tufo ragsztoszalagot nem ismerem. biztos yo.
Budapesten a Blue Cet, és a Zöld Pont(www.bicycle.hu) bicayboltban ha yol emlékszem van szingos gumi ebben az árban.
a használtakat mayd megbeszéyük. én most a héten ugysem érek rá saaynos....
sz.tem a külllõkel ne vacakoy, ugyis edzõgépnek lessz+ amugyis biryák azok még max. oyan a kinézetük..akko a felniket már nem raknám vissza..nem yo ki be füzögetni a felniket.

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Legfeljebb átszellemülnének. A küllõk miatt úgy is át kellene õket fûzni, viszont a szingók érdekelnének. Például a Vittoriát hol lelem? A használt cucc is jöhet, e-mail-ben megbeszélhetjük. Nem mintha nem bíznék magamban, de ez a pálmatexes dolog nekem nem annyira tûnik tutinak. A TUFO-s ragasztó szalag olyan kis kompaktnak látszik és az ára sem eget rengetõ. Gondolom a rögzítést (az általad jól ismert kerekekre) ezzel is meg tudom oldani?

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
:)
szétszednéd a yo kis Gipiemme kerekeket??? szép mondhatom!:(
2500Ft/db Vittoria szingo., és nagyon fasza!!! nem kell semmi extra dolog a feltevéséhez..
csak Palma Tex-el körberagsztozod a felnit...ráteszed a gumit egyenletesen..nyomkodod egy kicsit ...1-2 perc mulva meg már fuyhatod is fel...
és defektet is nehezebb kapni vele mint a belsõsel!
ha defeketet kapsztz aakkor én hanyagolnám a a szereléét ..uyat kell venni...de mondom ez viszonylag ritka+ ha kekll használtan adhatok yo szingos gumikat!

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Köszi a tippet. A videókat nézve nem tûnik ördöngõsnek a dolog, most már csak arra lennék kíváncsi, hogy kinek mi a véleménye a használat során tapasztaltakról.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Én sem szereltem még szingót sosem, de a www.tufo.com oldalon vannak videók a szerelésérõl.

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Szegasztok!
Lehet, hogy már lefutott a téma, de kíváncsi lennék a véleményetekre "szingó-nem szingó" kérdéskörben. Most jó, vagy nem jó. Olvastam már, hogy a gördülési ellenállás szuper, na de a magas nyomás nem frankó, de hallottam, hogy a szerelése külön tudomány. Szóval én csak amolyan retro-hibrideket (edzeni/országúton túrázgatni) építgetek és van egy pár szingós kerekem és most nem igazán tudom mi tévõ legyek. Eladjam (a felnit), vagy rakjak rá valamilyen szingót? Tudtommal egyébként sem nagy a választék (talán a TUFO kivételével).

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
voti

a peremes szingot csak peremes szingos felnire lehet.
a sima gumit lehet a peremes szingos felnire.
de nem vagyok benne biztos...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

voti: a peremes szingót is fel lehet rakni a sima felnire, csak az elején szívni fogsz vele egy kicsit...vagy ügyesebb vagy, mint én:D

Akkor ez csak marketing? Feltöltött kép http://www.tufo.com/...llation-low.avi

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
A conti-online.com-on láttam párféle hagyományos külsõ gumit 20-622 méretben amit 10-11 barral lehet használni. Nem tudjátok mi az a tpi már a tufonál is néztem, de nem jöttem rá. Ilyenek vannak: super fine 310 tpi casing.

STUG

STUG

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Tisztelt Retrosok!!Segítséget kérek S.puch Waffenrad
felújításához infok,fotok stb.Elöre is köszönök minden segítséget.Feltöltött kép
Feltöltött kép Saukopf/L48

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
voti: a peremes szingót is fel lehet rakni a sima felnire, csak az elején szívni fogsz vele egy kicsit...vagy ügyesebb vagy, mint én:D
nehezebben kapsz vele defektet, de ha kapsz,akkor csak a lötyivel javíthatod.Ha pesti vagy, akkor kérdezd a Noé Balázsékat a Probikeban...õk nyomják Tufoval....
Üdv:thy

Yvolr: lehet még kapni olyat a Neuzernél...olyan vajszínûek..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Az volt az Umma Gumma amiröl beszélsz ;)
Asszem a speci gyártatta.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
ne. vegyél sima külsõt peremest...
:) nekem pont van..:)
ha meg szingos akkor szingot is lehet kapni 2500FTért...
amugis drága az a peremes szingo...felesleges egy 20éves bicora...
bár régen is voiltak peremes szingok..

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Sziasztok!
Egy kb. 20 éves országúti bringára milyen gumikat lehetne feltenni amit 10-12 barral is fel lehetne fújni? Jelenleg 20-622-es Barumok vannak rajta és most vettem észre rajta a feliratot hogy csak 6 barra lehet fújni. Eddig mindig többel jártam vele.

Sziasztok!
Nincs senkinek ötlete?
Nekem van csak nem biztos hogy jó! Feltöltött kép
Nézegettem neten a tufokat és a peremes szingo megtetszett, persze korban nem passzol a géphez, de ez nem zavar. Kérdésem felmegy ez a felnimre, vagy valami spéci kell hozzá? Van valakinek tapasztalata arról hogy mennyivel jobb ennek a gördülési ellenállása? Lesz-e gyakrabban defektem vele, nem fordul le a felnirõl?
Kösz elõre is. Voti

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
mondjátok! nem lehet valahol még szerezni azokat a fehér gumikeverékü külsõket montira???
aszem specialized,irc, gyártotta...

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
ebben az esetben - sztem - törölheted is a postjaidat...

RGeri

RGeri

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
...Közben megoldottam a dolgot!