Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Please log in to reply
2504 replies to this topic

shankee

shankee

vendég

• fórumtag
  • 49 posts

60ezer egy XC pro szettert? normalis?!

Az a röhely, hogy nemis komplett SZETTrõl van szó!
Elsõ+hátsó agy (szett)=60ezer forint
elsõ+hátsó váltókar (szett)=60ezer forint!

De lehet, hogy csak én értem félre...?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
matúztím? :-))
elég fjúcsörbe' nyomják...

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Szasztok.

Én az 1991-es troger pordoi kézzel készített alu mtb. bringámat teljes lx. szettel 84,5 euroért vettem az ebay-n.
Az kb. 20.000 ezer ft. volt. Araya cv.7-es felnivel.
A gép egy idõs bácsié volt, de mivel meghalt szegény a lánya mmeghírdette, mivel a váz 19"-os volt, és õ nem tudta használni.

Szerintem, aki olyan mint én, s ekkor kezdett el bringázni(1990) az tudja milyen érték az ilyen szettes bringa, azonban az is tény, hogy nincs ára.

Aki ilyen pénzért hírdetgeti soha nem adja el.

Azt a bicót én 40 ezer Ft-ért tudtam eladni, de vért izzadtam bele.

De megérte, mert 30-ért vettem egy szintén trogert, de a csúcs cr-mo gépet teljes xt. szettel a kormánycsapágytól kezdve a cápauszonyig, s a pedálig minden xt araya rm 17 felnivel. a bringa gyönyörûûûû.

Akit érdekel annak küldök képet róla.

Õk ezt biztos vagy 150-ezerért árulnák hehe.
Ezért van az, hogy sufniból árulnak nem boltból.

Szasztok.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az a vicc, hogy itt Londonban ezeknek a cuccoknak nincs ara. most egy boltban dolgozok, tele van a muhely ilyen regi cuccokkal, nem kellenek senkinek. jovoheten ossze is teszek magamnak egy 'retro' gepet, olcsobb mint a buszjegy. elrohangalni vele jo lesz. tok gaz hogy emberek ebbol akarnak meggazdagodni. 60ezer egy XC pro szettert? normalis?!
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

shankee

shankee

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Ezeket az XC-pro cuccokat még az e-bay-en sem lehet ennyiért eladni!
Ott is csak azért a cuccért adnak írreálisan magas árat, ami használatlan, eredeti csomagolásban van!
Most is van az E-bay-en XC PRO váltókar, zsírúj, dobozos. Most 71$-nál jár az ára, de még van majdnem 5 nap. Kíváncsi vagyok, végül mennyiért fog elkelni, de kétlem, hogy kb.300$-ért...
De ha használt lenne, szerintem közel sem itt járna a licit!

Egyébként néztem az LX cuccot, amit árulsz "viszonylag drágán"!
Szerintem ezek reális piaci árak!
Fõleg, ha azt nézzük, hogy az akkor készült LX/DX/XT cuccok szinte örök életre szólnak, nem úgy, mint a maiak!
Nekem is van egy csomó ilyen régi cuccom, úgyhogy nem csodálom, ha nem akarod túl olcsón adni, mert aki ismeri ezeket, az tisztában van a minõségükkel!

Én kb. 2 éve vettem XC Comp elsõagyat, az X-faktorban volt akcióban, ha jól emlékszem, 500-és 800Ft között volt!!!

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
:)
nem akartam mondani de igen hát azért elég érdekes árak is vannak...
nem kell azért hasraesni mindentõl:(. az a moser stucni is hm...
nekem is van 1 moser ugyanoyan csak feketére festett stucnivel..hadnemondyam menyiért vettem a komplett bicayt.

és az hogy valaki anyira tart egy XC pro cuccost (ami amugy yo nagyon) az egy dolog...de ez magyarország nem az e-bay.
ha pénzt akartok belõle hirdesétek a külföldi oldalakon..azért magyarországon szerencsére nincsen sok gazdag fanatikus.(...csak fanatikus:) )

mellesleg én 2000FTért vettem egy vadiuy! 0-km-es XC pro agyat...

én is viszonylag drágán hirdetek pl. most LX cuccost de nekem enyiért éri meg. ez alatt már nincs szivem eladni, de minden lehet. Vannak heppyei az embernek és arra nem saynálya pénzt..vannak oyan dolgok amik mások számára értékek neked meg nem és inkább szabadulál tõle akár fillérekért is..
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

shankee

shankee

vendég

• fórumtag
  • 49 posts

Tudom hogy ingyenreklám,meg jajj de rossz vagyok,de akkor is.
Gyerekek! Bárkinek bármi kell retro témában! Forduljatok a Laklóth-hoz.Jó áron ad 0 km-es cuccokat.Lehet alkudni.A fazonnak van egy elég kultúrált oldala : www.matuzmaster.hu ..ott fent van a telefon száma is.

Ez a "Jó áron" szöveg tetszik!
Fõleg a Suntour XC Pro agyaknál, és váltókaroknál! 60.000Ft, azaz hatvanezer forint!
Nem tudom, mi alapján lettek az árak kalkulálva...
Lehet, hogy véletlenül egy nullával több került az árak végére?
Még jó, hogy lehet alkudni...

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts

Camponában lévõ bringabolt szeptember 17-én retro versenyt rendez. Konkrétumokért érdemes bemenni/betelefonálni

Üdv ! (nem tulaj/alkalmazott)

Érdks mért a bolt ném tud sémmi ilyénrõl.

Jó nagy kacsa hahaha :-)

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Matuzékhoz beugrottam tegnap lecserélni a stucnimat a moseron rövidebbre. Addig addig keresgéltünk, hogy a kezembe akadt egy ilyen:
http://nova.uw.hu/Pics/IMG_3148.jpg

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Gyerekek! Bárkinek bármi kell retro témában! Forduljatok a Laklóth-hoz.Jó áron ad 0 km-es cuccokat.Lehet alkudni.A fazonnak van egy elég kultúrált oldala : www.matuzmaster.hu ..ott fent van a telefon száma is.

Ennek az oldalnak nagyon örülök. Rögvest hanyat is estem. A Suntour XC PRO cuccokról eddig is tudtam, hogy keresettek, de mikor megláttam a váltókarok árát! Hát az asszony bicaján az figyel+elsõ+hátsó váltó, de szerintem mindjárt kirohanok a kamrába megnézni a többi cuccot!!!

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Szükségem lenne 1998-as LX 4 karos hajtómûhöz tányérokra(közép,nagy FC-M569)vagy ha lenne egy 5 karos hajtómû(FC-m569-5arm) az is érdekelne!Arról elég lenne a csillag is..........

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Sziasztok.

Nekem is sikerült szert tennem két bringára, még 1991-bõl.

Az egyik egy Troger pordoi mtb.
Kézzel készített alu váz, teljes 91-es Lx. szett, Araya cv 7-es felni.
Gyakorlatilag talán kb. 500 km.-t mehetett vele a tulajdonosa, egy öreg bácsi ausztriában, míg meg nem halt.
A lánya adta el 84,5 euroért (e bay licit) mert neki nagy volt a 19 "-os váz.

A bringa gyönyörû.

A másik egy Troger cristallo mtb.
Hát ez a csúcsmodell 91-bõl. Teljes xt. szett, a kormánycsapágy és a pedál, sõt még a cápauszony is!/ugye tudjátok, gogy xtr csak 92-ben jelent meg/
17"-os a váz, s keró hibátlan állapotú Tange cr-mo csövekbõl.
Araya RM 17-es felnivel.

Ha lessz ez a verseny a camponában elmegyünk rá.

A troger pordoit eladtam egy barátomnak 40 ezer pénzért, de a cristallotól soha nem válok meg, mert ez volt álmaim szettje 1991 ben.

Nekem aki akkor kezdtem montizni 40 ezer forintért akkor csak egy Mongoose iboc sport jutott exage 500 Lx. szettel, kivéve a fékeket, ami Xt. volt.

Nagyon tetszett az ablakos XT. fékváltókar, amit Tordai a Nellában 24.000 Ft-ért adott volna.Ez akkor 2 havi fizetésem volt, így nem tudtam megvenni.

14 évet vártam rá, s a komplett bringát 30.000 ft.-ért vetem meg.

A net szerint a 91-es ára 1700 svájci frank, mostani pénzben 1400 euró volt( kurva sok)

bocs, hogy bõ lére eresztettem a mondani valóm, de szeretek nosztalgiázni, a hõskorról.
Sziasztok.

Re4p3R

Re4p3R

vendég

• fórumtag
  • 73 posts

mihpal

mihpal

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Camponában lévõ bringabolt szeptember 17-én retro versenyt rendez. Konkrétumokért érdemes bemenni/betelefonálni

Üdv ! (nem tulaj/alkalmazott)

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Sziasztok! Kaptam egy országúti vázat a festék le van marva és egy felirat van rajta "Super Vitus". Gondolom ez a váz szett anyaga. Van valami infótok?

WatchFun

WatchFun

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Kalaius: eltaláltad! Én percekig visítotva röhögtem, annyira tetszett, mikor elõször láttam...

Yvorl: a gumi érdekelne, nézd meg lécci a méretét és ha jó, már mehet is a business.

WF

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
a 4es 1szerû; tsengõ!
hasonlót láttam rokonnál hátul a sufni bringatemetõ részében csak kevésbé volt rozsdás

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
hát nem tudom mi az a négyes...:)
de van fehér oldalszlü gumim..a méretre nem emlékszem..kb. az.
ha kell mayd beszélhetünk.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

WatchFun

WatchFun

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Üdv topik,

ez még retró, vagy már antik?

Kép1
Kép2
Kép3

És egy találós kérdés: ki tudja, mi ez?

Kép4

A fényképeket egy ismerõsömnél készítettem ma délután, õ szinte szó szerint mindent gyûjt... A lámpát sajnos nem adja, de a másik tárgyat el fogom boltolni vele:)

WF

WatchFun

WatchFun

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Sziasztok retroszeretõk!

Újoncként hadd köszöntsek elõször is minden t.társat, aztán hadd kezdjem mindjárt egy kéréssel!
Szert tettem egy Puch clubman-ra (tényleg, mikori lehet?), ami remek állapotban van, szerintem nem ment összesen 200km-t. Mindene eredeti (Puch emblémás csengõ, kerékcsavarok, lámpák, eredeti sárvédõk, krómozott csomagtartó stb.), viszont a gumikat cserélni kellene. A mérete 27-584 és nem kapok sehol. 40-584-est tudtam venni, de az nem fér el a sárvédõkben. Valaki esetleg tudna segíteni rajtam? Persze fehér oldalú gumik kellenének:)

(Vár még a pincében egy Kestrel karbonváz is felújításra...)

WF