Sziasztok.
Nekem is sikerült szert tennem két bringára, még 1991-bõl.
Az egyik egy Troger pordoi mtb.
Kézzel készített alu váz, teljes 91-es Lx. szett, Araya cv 7-es felni.
Gyakorlatilag talán kb. 500 km.-t mehetett vele a tulajdonosa, egy öreg bácsi ausztriában, míg meg nem halt.
A lánya adta el 84,5 euroért (e bay licit) mert neki nagy volt a 19 "-os váz.
A bringa gyönyörû.
A másik egy Troger cristallo mtb.
Hát ez a csúcsmodell 91-bõl. Teljes xt. szett, a kormánycsapágy és a pedál, sõt még a cápauszony is!/ugye tudjátok, gogy xtr csak 92-ben jelent meg/
17"-os a váz, s keró hibátlan állapotú Tange cr-mo csövekbõl.
Araya RM 17-es felnivel.
Ha lessz ez a verseny a camponában elmegyünk rá.
A troger pordoit eladtam egy barátomnak 40 ezer pénzért, de a cristallotól soha nem válok meg, mert ez volt álmaim szettje 1991 ben.
Nekem aki akkor kezdtem montizni 40 ezer forintért akkor csak egy Mongoose iboc sport jutott exage 500 Lx. szettel, kivéve a fékeket, ami Xt. volt.
Nagyon tetszett az ablakos XT. fékváltókar, amit Tordai a Nellában 24.000 Ft-ért adott volna.Ez akkor 2 havi fizetésem volt, így nem tudtam megvenni.
14 évet vártam rá, s a komplett bringát 30.000 ft.-ért vetem meg.
A net szerint a 91-es ára 1700 svájci frank, mostani pénzben 1400 euró volt( kurva sok)
bocs, hogy bõ lére eresztettem a mondani valóm, de szeretek nosztalgiázni, a hõskorról.
Sziasztok.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Retro - régi idõk bicaja
Indította
zOrg
, 2003. február 25. 13:57
Írta 2005. augusztus 31. - 09:55

Írta 2005. augusztus 28. - 23:43

Tudom hogy ingyenreklám,meg jajj de rossz vagyok,de akkor is.
Gyerekek! Bárkinek bármi kell retro témában! Forduljatok a Laklóth-hoz.Jó áron ad 0 km-es cuccokat.Lehet alkudni.A fazonnak van egy elég kultúrált oldala : www.matuzmaster.hu ..ott fent van a telefon száma is.
Gyerekek! Bárkinek bármi kell retro témában! Forduljatok a Laklóth-hoz.Jó áron ad 0 km-es cuccokat.Lehet alkudni.A fazonnak van egy elég kultúrált oldala : www.matuzmaster.hu ..ott fent van a telefon száma is.
Írta 2005. augusztus 23. - 16:18

Camponában lévõ bringabolt szeptember 17-én retro versenyt rendez. Konkrétumokért érdemes bemenni/betelefonálni
Üdv ! (nem tulaj/alkalmazott)
Üdv ! (nem tulaj/alkalmazott)
Írta 2005. augusztus 22. - 07:12

Sziasztok! Kaptam egy országúti vázat a festék le van marva és egy felirat van rajta "Super Vitus". Gondolom ez a váz szett anyaga. Van valami infótok?
Írta 2005. augusztus 15. - 12:55

Kalaius: eltaláltad! Én percekig visítotva röhögtem, annyira tetszett, mikor elõször láttam...
Yvorl: a gumi érdekelne, nézd meg lécci a méretét és ha jó, már mehet is a business.
WF
Yvorl: a gumi érdekelne, nézd meg lécci a méretét és ha jó, már mehet is a business.
WF
Írta 2005. augusztus 14. - 17:26

a 4es 1szerû; tsengõ!
hasonlót láttam rokonnál hátul a sufni bringatemetõ részében csak kevésbé volt rozsdás
hasonlót láttam rokonnál hátul a sufni bringatemetõ részében csak kevésbé volt rozsdás
Írta 2005. augusztus 12. - 18:35

hát nem tudom mi az a négyes...
de van fehér oldalszlü gumim..a méretre nem emlékszem..kb. az.
ha kell mayd beszélhetünk.

de van fehér oldalszlü gumim..a méretre nem emlékszem..kb. az.
ha kell mayd beszélhetünk.
Írta 2005. augusztus 08. - 19:32

Sziasztok retroszeretõk!
Újoncként hadd köszöntsek elõször is minden t.társat, aztán hadd kezdjem mindjárt egy kéréssel!
Szert tettem egy Puch clubman-ra (tényleg, mikori lehet?), ami remek állapotban van, szerintem nem ment összesen 200km-t. Mindene eredeti (Puch emblémás csengõ, kerékcsavarok, lámpák, eredeti sárvédõk, krómozott csomagtartó stb.), viszont a gumikat cserélni kellene. A mérete 27-584 és nem kapok sehol. 40-584-est tudtam venni, de az nem fér el a sárvédõkben. Valaki esetleg tudna segíteni rajtam? Persze fehér oldalú gumik kellenének:)
(Vár még a pincében egy Kestrel karbonváz is felújításra...)
WF
Újoncként hadd köszöntsek elõször is minden t.társat, aztán hadd kezdjem mindjárt egy kéréssel!
Szert tettem egy Puch clubman-ra (tényleg, mikori lehet?), ami remek állapotban van, szerintem nem ment összesen 200km-t. Mindene eredeti (Puch emblémás csengõ, kerékcsavarok, lámpák, eredeti sárvédõk, krómozott csomagtartó stb.), viszont a gumikat cserélni kellene. A mérete 27-584 és nem kapok sehol. 40-584-est tudtam venni, de az nem fér el a sárvédõkben. Valaki esetleg tudna segíteni rajtam? Persze fehér oldalú gumik kellenének:)
(Vár még a pincében egy Kestrel karbonváz is felújításra...)
WF
Írta 2005. augusztus 05. - 17:49

Írta 2005. augusztus 04. - 15:59

ahahát tényleg.
küldy még képeket!!
...
amugy összeraktam a bicayt.,csak egy uy lánc és markolat kell és mehet.
küldy még képeket!!
...
amugy összeraktam a bicayt.,csak egy uy lánc és markolat kell és mehet.

Írta 2005. augusztus 02. - 14:38

nem dolgozik, sõt nem is pesti. és igen eladta a marhája... 
vagyis cserélte más cuccokra. kár érte. ilyen fényezést mé életemben nem láttam. meg a campa cuccok. na mindegy. vannak még dolgai, majd dokumentálom õket és felkerülnek. csak õ is lusta meg én is

vagyis cserélte más cuccokra. kár érte. ilyen fényezést mé életemben nem láttam. meg a campa cuccok. na mindegy. vannak még dolgai, majd dokumentálom õket és felkerülnek. csak õ is lusta meg én is

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. augusztus 02. - 11:57

szép ez a Wilier!!!!!!!!!!!!
és eladta??!!!
nem normális
ismerõs a haverod!! nem bicikliboltban dolgozik????
és eladta??!!!
nem normális
ismerõs a haverod!! nem bicikliboltban dolgozik????
Írta 2005. augusztus 01. - 19:32

hello
köszi..
hát azért élõben a festés nagyon gány..igazábol gödrös..és látszik hogy nem fedte be szinter a homokfuvást meg valahol kráteres is
((
szoval azért nem kiáállíási darab.
ma lett kész.
ugyhogy még be sem szereltem, de az eredeti alkatrészei lesznek rayta.:::
RITCHEY ULTRA 1992
Frame(17”) : Ritchey Logic super tubing 1900g
Serial Number: B 3055
Fork: Tange Struts 1340g
Serial Number: 11537
Headset: Ritchey Logic 1 1/8” 140g
Handlebar: Ritchey ForceLite 2014 T6 170g
Crankset: Ritchey Logic 26/36/46 175mm 660g
Rims: Ritchey Vantage Comp (2x ) 415g
Spokes: DT Swiss 1.8mm
Hubs: shimano DX
Brakes: shimano DX
Brakelevers: shimano DX
Dreallier rear/front: shimano DX
Saddle: Selle San Marco 308g
Seatpost: Ritchey Directional Mountain 27.0, 300mm 250g
Stem: Sameness 100mm 260g
Botom Bracket: shimano UN-71
ára..hát sayna mivel azértkopottas meghát a festés is elbaszás..igy erõsen alku tárgya..
bár azért sokta szaladgáltam vele ugyhogy max. megtartom edzõgépnek a téli idõszakra:)
köszi..
hát azért élõben a festés nagyon gány..igazábol gödrös..és látszik hogy nem fedte be szinter a homokfuvást meg valahol kráteres is

szoval azért nem kiáállíási darab.
ma lett kész.
ugyhogy még be sem szereltem, de az eredeti alkatrészei lesznek rayta.:::
RITCHEY ULTRA 1992
Frame(17”) : Ritchey Logic super tubing 1900g
Serial Number: B 3055
Fork: Tange Struts 1340g
Serial Number: 11537
Headset: Ritchey Logic 1 1/8” 140g
Handlebar: Ritchey ForceLite 2014 T6 170g
Crankset: Ritchey Logic 26/36/46 175mm 660g
Rims: Ritchey Vantage Comp (2x ) 415g
Spokes: DT Swiss 1.8mm
Hubs: shimano DX
Brakes: shimano DX
Brakelevers: shimano DX
Dreallier rear/front: shimano DX
Saddle: Selle San Marco 308g
Seatpost: Ritchey Directional Mountain 27.0, 300mm 250g
Stem: Sameness 100mm 260g
Botom Bracket: shimano UN-71
ára..hát sayna mivel azértkopottas meghát a festés is elbaszás..igy erõsen alku tárgya..
bár azért sokta szaladgáltam vele ugyhogy max. megtartom edzõgépnek a téli idõszakra:)
Írta 2005. augusztus 01. - 13:05

Végülis ide is beillik a fixim:
http://nova.uw.hu/Pics/IMG_2839.jpg
http://nova.uw.hu/Pics/moser.gif
Moser ez is, 1978-as pályaváz, a gyári pályavillával, Campa Pista hajtómûvel, 105-ös fékkarral (titánszínû), szintén titánszínû ITM kormánnyal (talán ez már túl új bele). Kicsit az összhatást a karbon nyeregcsõ rontja, de 27.0 -sból semmi más nem volt, így megkaptam azt 1500 ft-ért
, valamint a totális korhûség lerombolást tetéztem egy eggbeaterrel, mert szép és fõleg nagyon jó.
http://nova.uw.hu/Pics/IMG_2839.jpg
http://nova.uw.hu/Pics/moser.gif
Moser ez is, 1978-as pályaváz, a gyári pályavillával, Campa Pista hajtómûvel, 105-ös fékkarral (titánszínû), szintén titánszínû ITM kormánnyal (talán ez már túl új bele). Kicsit az összhatást a karbon nyeregcsõ rontja, de 27.0 -sból semmi más nem volt, így megkaptam azt 1500 ft-ért

Írta 2005. augusztus 01. - 12:12

ez gyönyörû!!!!
mit rax rá?
geometria? (tjah,meg ár?
)
ültél már rayta,vagy még nincs tapasztalat vele?
mit rax rá?
geometria? (tjah,meg ár?

ültél már rayta,vagy még nincs tapasztalat vele?
Írta 2005. augusztus 01. - 11:59

Írta 2005. augusztus 01. - 11:58

Kesz a Ritchey vázam fluyitása..népszerû néven restaurálása.Szóval ez egy Ritchey Ultra váz 1992-bõl , Ritchey Tange Logic csõszettbõl.
festve 1900g
..szinterezve lett gagyi lett...a matricákat én csináltam rá számitogépes program segitsgevel+ a eredtiek bescennelésével....
amugy komplett bicay megvan..szóval már csak össze kell szerelnem...
ya és ELADÓ esetleg ha..a bicay vagy csak a váz is...
festve 1900g
..szinterezve lett gagyi lett...a matricákat én csináltam rá számitogépes program segitsgevel+ a eredtiek bescennelésével....
amugy komplett bicay megvan..szóval már csak össze kell szerelnem...
ya és ELADÓ esetleg ha..a bicay vagy csak a váz is...

Írta 2005. július 07. - 15:46

assetom mi a neve, most költöztem a móriczra, az volt a legközelebb, a bartókról nyílik a zucca, ha a zöld pont...
mikor csekkolod le a cuccot, ma mindenképpen el akarom onnan hozni, hogy ne kerülgessék ott a srácok.
Nem akarom szétoffolni, felhívlak, megdumáljuk. oké?
mikor csekkolod le a cuccot, ma mindenképpen el akarom onnan hozni, hogy ne kerülgessék ott a srácok.
Nem akarom szétoffolni, felhívlak, megdumáljuk. oké?