Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.661 hozzászólás
Nekem van egy csodaszép 1996os Univega Alpina cro-mo vázas bringám. Magánvéleményem szerint szebb váz, mint egy Trek v. HeavyTools cro-mo váz. 2 irányban ovális alsó csõ, lefelé hajló láncvilla, gyönyörû kék szín,..
Meg szeretnék tõle válni, ha valaki építeni akar egy csodaszép retró bringát, szóljon.
Ja, ha valaki canti fékkel jár , van egy rakás Shimanó és CoolStop canti fékpofám. Jelképes összegért elvihetõ. (1 tábla csoki :-)))
Marci

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Nemrég az ebay.com-on ment el egy klein adroit váz (villa,kormánycsapágy,láncfelkapásgátlóval )rain forest festéssel 4000 USD-ért.

A festés zöld színû volt, fekete pacákkal, ha hazaérek a munkából felteszem a képet.

Azért ez nem gyenge ár érte.

A trek 970-es gyönyörû egy éve én is szereztem egyet egy barátomnak, aki munkábajárósnak használja.

A trek mint márka amúgy is közel áll hozzám ez a zx széria mind cro-mo-ból mind aluból nagyon szépre sikerült.

A ragasztott alu vázakat azonban nem sokáig gyártották a magas gyártási költségek miatt, s jött a hegesztett.

Ja és az ultrabutál a 8900-8700-8300 alu carbon széria.

Most van fent egy a vaterán, de röhejes áron 170.000 huf-ért lehet azonnal elvinni hehe :-)

Sziasztok.

Ja sala szombaton lehet viszem a telót szervízre, mindenféleképpen jelzem ha biztos.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nálam is, ezért kezdtem Heavy Toolsokat építgetni, mert ifjabb koromban csak álmodoztam ezekrõl a bringákról (a helyi kerékpárboltban ezt a márkát is tartották sok egyéb mellett, de mégis a HT fogott meg)

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

Húhú azt én is láttam, de nem Attitude? Azt szépségben nehéz lesz verni, ha indul a választáson.

A retro bringáknál nálam az érzelmek számítanak nem pedig a külsõség.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Húhú azt én is láttam, de nem Attitude? Azt szépségben nehéz lesz verni, ha indul a választáson.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Hol láttad? Itthon (Debrecen)?
Kipage:Azért neked is van egy-két finomság a HT-on. Városi bicóra tényleg nem kell teló, de azért terepen már nem rossz ha van. Mondjuk az a régi Marzo, ami még visszább van egy kicsit!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Nemrég láttam egy 1994 körüli zöld Klein Adroitot, gyári stucnival, talán karbon Judy-val, elsõ generációs XTR-rel, lila apróságokkal.
A 2008-as BOTY választáson mindenképpen indulni fog.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
sala milyen évjáratú a bringa?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Nagyon szép az a HT, milyen hajtókar van rajta?
Nekem is fel kellene újítani a Konámat (1998-as Hahanna)...

Az értéktartásról annyit, hogy a nagy kultmárkákon kívül semelyik sem ér egy kalap sz*rt sem (forintálisan persze). Az én bringám is benne van egy valag pémzben, de a bekerülési összeg 1/5-ét kapnám csak meg kb.
Ezért nem is adom el: nagyon szeretem, és számomra nincs értelme jobb bringának.
Mondjuk újszerû alkatrészekbõl combos volna a felújítás is, ezért is tologatom. Nekem tetszik a régi váz/villa kontra új alkatrészek is, kb így: http://www.yetifan.com/jayfrows.jpg

Egyedül az modernebb kicsit meg a pedál, egy FRM Cu2 Evolution van benne. Én úgy vagyok ezzel a retro témával, hogy felesleges évente megvenni a legújabb cuccokat, meg tárcsafék se kell, mert nem használnám ki, divatolásból meg nem kell. Teleszkóp sem nagyon kell, mert Szegeden nincs túl sok hegy, meg teló nélkül slick gumival könnyû és kecses bringát lehet építeni (azért van egy retro telós bringám is, ha túrázni mennénk a barátokkal) Ez a HT a 95ös évjáratával, gyári fék és váltószettel 9kg körül van.

Azért a Kona az értéktartó. Külföldi tapasztalataim alapján a 90es évek legelejéig vagy mégkorábbig visszanyúló márkák nagyjából értéktartóak, fõleg, ha minél régebbi a váz. Persze az is igaz, hogy vannak a prémiummárkák, amik mostanság egy kisebb vagyont érnek.. az én HT-mér is kínáltak már elég nagy összeget, de nem adtam, pedig nem a legprémiumabb márka.

Tegyél be a bringádról képet.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nagyon szép az a HT, milyen hajtókar van rajta?
Nekem is fel kellene újítani a Konámat (1998-as Hahanna)...

Az értéktartásról annyit, hogy a nagy kultmárkákon kívül semelyik sem ér egy kalap sz*rt sem (forintálisan persze). Az én bringám is benne van egy valag pémzben, de a bekerülési összeg 1/5-ét kapnám csak meg kb.
Ezért nem is adom el: nagyon szeretem, és számomra nincs értelme jobb bringának.
Mondjuk újszerû alkatrészekbõl combos volna a felújítás is, ezért is tologatom. Nekem tetszik a régi váz/villa kontra új alkatrészek is, kb így: http://www.yetifan.com/jayfrows.jpg

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én szemeztem azzal a vázzal, de túl új volt nekem. Azért itthon is sokan ismerik, csak valakit nem érdekel a presztízs, valakinek nem telik rá, valakinek meg már van. Sajnos a Ritchey bringa nem az enyém, netes kép, de egyszerûen gyönyörû. Az én Heavy Tools-omról 2-3 oldallal ezelõtt van egy kép.

Sala: a hátsó bowden vezetése valami pazar megoldású innen nézve!! Grat a bringához. Hamarosan jön az én újabb HT projectem

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Kipage;Sala:Gyönyörûek a bringák!
Összel alíg tudtam eladni a Klein Adept Pro (Carbon tám és láncvillával) vázam, végülis 80-ért vitte el (hitel stb.) egy ismerõs srác, mert tudta, hogy semmi baja. Itthon egyszerûen nem ismerik ezeket, Nem Kona vagy Merida, stb akkor már nem is érdekes. :-(

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
az uj projectem:

Posted Image

aki régóta montizik nem kell bemutatnom

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Utánaböngésztem kicsit ennek a Klein dolognak, elvégre akkoriban elég sok gyártó kézzel készítette a vázait. Találtam a Klein-nél egy Storm névre hallgató fényezési opciót, aminek felára a 90es években volt 700DM!! és adtak hozzá olyan színûre hímzett Klein mezt is. Ez azért nem piskóta. Akkoriban szerintem 700 márkából egy autót le lehetett fényeztetni nem?

OFF remélem az új avatarral nem lesz probléma

Nagyon el voltak szállva az árak, 4-5e DM volt egy Fat Chance bringa ha jól emléxem.

Ha Klein, akkor www.wundel.com ;)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Posted Image

Azlrt ez sem egy csúnyácska darab.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

a regi kleinek kezzel voltak hegesztve. in the us of a. ez azert megdobja a retro erteket. nem ugy mint a stumpi pl. Raadasul dragak voltak, nagyon konnyuek, es nagyon szepek :) szoval... lehet hogy egy Specialized jobb bringa, de a gyujto szemeben nem pont a gyakorlati elonyok fognak szamitani ;)

amugy nem hiszem hogy nagyobb kultusza van mint a Fat Chance-nek. Csak kb ugyanannyi.

Utánaböngésztem kicsit ennek a Klein dolognak, elvégre akkoriban elég sok gyártó kézzel készítette a vázait. Találtam a Klein-nél egy Storm névre hallgató fényezési opciót, aminek felára a 90es években volt 700DM!! és adtak hozzá olyan színûre hímzett Klein mezt is. Ez azért nem piskóta. Akkoriban szerintem 700 márkából egy autót le lehetett fényeztetni nem?

OFF remélem az új avatarral nem lesz probléma

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

uhhhh... ekkora lehúzásra azért nemszámítottam... mind1, legalább megmondtátoka z õszintét és nem kezdek egy szart feleslegesen felújítani... még régebben asszem hallottam negatív véleményeket az orosz "minõségi" termelésrõl kerékpárokkal kapcsolatba... ezek szerint akkor tényleg igaz hogy abban az idõben nagyonnem a minõségi elõállításra mentek a gyárak... kössza válaszokat!

Én egy ilyet eltörtem kissrác koromban. Az alsócsõ szétugrott rajta, a fejcsõ tövénél. Ez volt az elsõ versenybringám, amúgy szerettem, nem volt vele bajom :)

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
öööhhh... asszem ezzel teljesen meggyõztél:D

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A szputnyik nagyon gáz. Semmi sem szabványos. Egyik haverom szerint vízcsövekbõl van, viaszcsavarokkal. Van errõl a biciklirõl egy történetem. Még a 90-es évek elején több alkalommal voltunk Ausztriában Duna menti kerékpártúrán. Akcióban volt a digitális km óra 200 schillingért. Mindenki vett. Az egyik srác folyamatosan azt nézte, és az egyik szakaszon nekiment egy sorompó függõleges, kb. 5 cm vastag oszlopának. A villa annyira hátrahajlott, hogy párhuzamossá vált az alsócsõvel. Az elsõ kerék perec. A legyszebb az volt, hogy hárman visszahúztuk a villát, kitapostuk az elsõ kereket, és a srác kiakaszott elsõ fékkel ment tovább.

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
uhhhh... ekkora lehúzásra azért nemszámítottam... mind1, legalább megmondtátoka z õszintét és nem kezdek egy szart feleslegesen felújítani... még régebben asszem hallottam negatív véleményeket az orosz "minõségi" termelésrõl kerékpárokkal kapcsolatba... ezek szerint akkor tényleg igaz hogy abban az idõben nagyonnem a minõségi elõállításra mentek a gyárak... kössza válaszokat!