Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Please log in to reply
2513 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Karbon tárcsa érdekes dolog. Lehet, hogy kipróbálom idén.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A német e'bayon extrán vad árak szoktak születni, de ki lehet fogni jó üzleteket is. Pl egy Ringle Zooka stucnit vettem 45 Euroért vadi újan dobozban ez elég bomba üzlet volt, mert ugyan olyan stucni kelt már el 130 Euroért is. Az utóbbi hónapokban nyitottam az amerikai e'bay felé ott is ki lehet fogni nagyon jó cuccokat, pl most várok egy szett vadiúj Paul Crosstop fékszettet, csak sokkal többet kell idegeskedni, mert hosszabb az átfutási idõ és nem tudni elõre, hogy a posta kiválaszt-e vámvizsgálatra. Meg egykét eladó azt sem tudja mi az a Magyarország, a szájukba kell rágni hogy a címbõl mi az ország a város stb.. :)
Ha kell szívesen segítek regisztrálni meg ilyesmik.

Egy HT vázat vettem az e'bayon, 2õt meg a maxi-biketól vettem kompletten bringaként, aztán szétbontottam õket. A felesleges alkatrészeket eladtam, a többit meg beépítettem.

Andaluz

Andaluz

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Lehet, hogy mégis érdemesebb lesz vásárolni az ebay-rõl. Mert itthon kezdenek nagyon vad árakat mondani egy-két jobb retro cuccra.

A Heavy Tools-okat is az ebay-rõl szerzed be?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A fékkar Devil. Német gyártmány, abszolút kis szériás cucc volt a 90es években, pár oldallal ezelõtt van róla rendes kép is. Ez egy Heavy Tools Equipe r1esre fog felkerülni. A santé szett értékbecslése engem is érdekel, nekem is van egy full állapotú karcmentes santé szettem eladósorban. Én 60ezer körülre saccolom az árát.

Andaluz

Andaluz

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
kipage:

Nagyon jó a fekete-piros kombináció, ne is keverj hozzá több színt! A fékkar is Paul? Ez melyik gépedre lesz?

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
üdv!szerintetek egy jó állapotban lévõ/alig használt full shimano santé szett(fékek,fékkarok,váltók,váltókarok,hajtómû, kormánycsapágy, agyak és sor) mennyit ér, vagy mi lehet az árfolyama?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Alakulgat a bringa mûszerfala.. ez már saját cucc.

http://kepfeltolto.h...t=img&id=364901

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
letezik karbon tarcsa, masok is csinaljak. es vegulis a norlam acel tarcsakat is ugyanilyen csirke csavarok fogjak, csak nem 5 hanem 6 darab.

amugy szerintem is szuperszekszi :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Már azt hittem hogy ez is a Tiéd... de megnyugodtam, amikor írtad, hogy nem :D
Elég kult...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Amikor ezt megláttam nem akartam elhinni, hogy létezik ilyen. Nem is tudom gyártott-e a Ringlé ilyet szériában, vagy csak prototípus a darab. A Grafton karbon! tárcsa csak hab a tortán.. gyanítom, hogy csak prototípus lehetett, nem gondolom, hogy egy ilyen cucc hosszútávon életképes lehet, gondolok itt a karbonszövet egyszeri sérülésére, élettartamára, meg hogy meglehetõsen karcsú csavarokkal van felfogatva az agyhoz a tárcsa, de mindenesetre egy érdekes próbálkozás a tárcsafék õskorából..

Fantasztikus darab, netes a kép nem saját a cucc sajnos..

http://kepfeltolto.h...t=img&id=364771

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts

Óvatosan kérdem, hogy milyen villát tudsz beletenni? Én 1"osban csak montenbájk villát láttam, rendeset nem, a monti szabvány már igen régen 1 1/8"...

Bármit tudsz hozzá venni alapméretben. marzocchit,judytsõt még sid-et is. csak pénz kérdése, de sajna ebbe a vázba nem éri meg beletenni.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

http://piacter.bikem...t=199601&cat=15

Erre a vázra milyen setupot lenne a korhû? Illetve mennyiért lenne érdemes megvenni?

Öcsémnek ugyanilyen van, ha érdekel, holnap lesétálok a pincébe, és megnézem, mivel szerelték. (eléggé alsó kategóriás cuccok vannak rajta, ha jól emlékszem)

Annó, amikor megvettük, 50e Ft-ba került. Szóval nem adnék túl magas összeget érte.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hát jah..
a városimban is már ahead van 1 1/8 os pedig még 94?? es univega
valszeg vmi alap kategóriás bicaj épülhetett belõle, nem ?
haver kukázott egy "kockás disznó" vázat, s most szív vele 1 1/4es a k.csapágy..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Akkor felejtékes. Pedig szép a színe tényleg. :)

Pedig erre tuti adtak volna pénzt...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Óvatosan kérdem, hogy milyen villát tudsz beletenni? Én 1"osban csak montenbájk villát láttam, rendeset nem, a monti szabvány már igen régen 1 1/8"...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Ez sztem sima szénacél váz. Max. Aliviot érdemel.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
http://piacter.bikem...t=199601&cat=15

Erre a vázra milyen setupot lenne a korhû? Illetve mennyiért lenne érdemes megvenni?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Köszi. Nagyon jó kis gépek voltak a 90es évek elején, sajnos azóta mélyrepülésben a márka.. illetve belesüllyedt a sok tucatgyártó közé. Várjuk a képeket.

Andaluz

Andaluz

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
kipage:

Figyelemmel kisérem a tevékenységed, gratula hozzá! Gyönyörûek az alkatrészek és a Heavy Tools gépeid is. Nagyon tetszenek!

Most nekem is ajánlottak egy Heavy Tools HT Comp vázat. Állitólag jó állapotban van, látnom kell még.

Andaluz

Andaluz

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
kipage:

Köszönöm, de az ebay-en nem mindenki mozog olyan otthonosan mint te. Számomra még nem elérhetõ. Dolgozok rajta, de addig is hazai forrásból próbálok retro alkatrészeket beszerezni. Néha kis hazánkban is felbukkanak egész jó dolgok.

Nekem is van pár gépem ami készül, majd lesznek fotók is.