Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Retro - régi idõk bicaja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2504 hozzászólás a témában

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Nem tudok magamban zöld ágra vergõdni ezekkel az AMP villákkal: tudom, hogy a korszak meghatározói, meg innováció, meg minden, de nekem egy kicsit bonyolult az a csillapítási rendszer. Kicsit olyan, mint a K2 Shocks vagy mi a pék...
Hiába no, én a merev villában hiszek :)

ezelõtt én is egy cannondale pepperonit használtam, de az a villa iszonyú merev, és mivel általában 1,5-ös slick külsõt használok, szétrázta még a vállamat is (és zavaróan könnyû lett tõle a bicikli eleje).
egyrészt fölösleges racionális magyarázatot keresni arra, hogy miért épít valaki 2009-ben amp-vel kerót. másrészt meg jó a súlya, az alu lábas elég merev is, annyit mozog, amennyi az alföld közepén (igen, röfike debrecen) pont elegendõ, és a felépítésébõl adódóan sose fog kotyogni. és jól áll neki a paul.

Kõcsirke, nagyon szép a biciklid! :)

köszi.

az eredeti, tripla bowdenszemeket levágtam, ha szerzek szimplát a helyére, megkapja a nokont hátra is, és akkor még szebb lesz. tervben van egy paul hajtómû, most éppen nem gyártják csak az országútit, sajnos. aztán festés.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Kõcsirke, nagyon szép a biciklid! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

http://www.flickr.co...s/gorchev/show/

Hohohóóó! Nem debreceni vagy történetesen Kõcsirke? Mert én már láttam ezt a gépet szerintem.
Gratula ismét hozzá, nagyon szép.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

De porfestett a váz. Egy céghez vittem akik direkt ilyennel foglalkoznak. Gondoltam ha az OCC a choppereinek a vázát porfesteti akkor az nekem is jó lesz. Nem vagyok egy technokrata beállítottságú a lakkozást is még kérdéses hogy fogom megoldani. Attól félek, hogy a lakk fel fogja oldani a nyomtatott matricák festék anyagát.

Van valami tippetek? Lehet marhaság de hirtelen az jutott eszembe, ha ragasztanék rájuk egy vékony átlátszó fóliát és még arra menne rá a lakk? Kicsit vastagabb lenne a matrica síkban, de akkor tuti nem oldaná le a festéket. De az is lehet, hogy le sem fogom lakkoztatni. Jó ez így.

Van még valamim amit érdemes lehet megmutatni. Készítek róla képeket hamarosan.

Csak azért kérdeztem mert szép fényes... a porlakk többsége azért többnyire nem éri el azt a fényességet, amit egy hagyományos lakk tud. Szvsz a normál oldószeres lakk szebb, de amit mi meg tudunk csináltatni (mármint ha nem küldjük vissza a gyárba egy újrafényezésre...) az nem lesz olyan ellenálló. Ez meg ugye egy használati tárgy esetében eléggé fontos.
Én a helyedben hagynám a lakkozást a porlakk nagyon strapabíró, ha jól csinálták meg. Szerintem az egész nagyon tákolt hatású lenne, ha leragasztod és úgy lakkozod és nem is biztos, hogy a porlakkozott felületen úgy tapad a színtelen lakk, ahogy elképzelted.
Szerintem nem lesz a matricádnak semmi baja, kivéve ha estleg esel vagy nekiütõdik vminek pont ott.

Én is most kezdek bele a matrica projektbe, nekem nem "aranyos", csak normál színes matricát kell csináltatnom, remélem sikerül szépre...
A matrica megvan corel fileban, úgyhogy a többi a kivitelezésen múlik...

http://www.flickr.com/photos/gorchev/show/

ennyit tud a telefonom

Penge, letisztult a gép. Bolt elõtt azért ne hagyd...:D

Nem tudok magamban zöld ágra vergõdni ezekkel az AMP villákkal: tudom, hogy a korszak meghatározói, meg innováció, meg minden, de nekem egy kicsit bonyolult az a csillapítási rendszer. Kicsit olyan, mint a K2 Shocks vagy mi a pék...
Hiába no, én a merev villában hiszek :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem egyszeru...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Igazi városi ss: Paul, SantaCruz... :D
Képet!

http://www.flickr.co...s/gorchev/show/

ennyit tud a telefonom

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás

Én szegedi vagyok, egy itteni dekorcégnél csináltattam, biztos BP-en is van tucatnyi ilyen cég, kérj árajánlatot több cégtõl is, mert itt Szegeden is volt aki leakart húzni.. a sztori:
Bementem a céghez, mondom ez meg ez a matrica kellene, erre a tag:

-Az nem fog menni, aranyra nem lehet nyomtatni, de azt meg tudom csinálni, hogy jpg vagy akármilyen formátumban megcsinálom neked a matricát aztán valahol kinyomatod. Magamban gondoltam én is megtudom ezt csinálni, de azért megkérdeztem mennyit kérne érte, jött a válasz 20ezer... no komment.

Végül az egész matricázás a kiválasztott cégnél (reklám: Szitapont kft) kb 15ezerbõl állt meg, de ebben benne van a sok elbaltázott matrica elõállítása, egy tartalékszett, ha valami megsérülne meg a fõtétel az volt, hogy meg kellett vennem egy nagy tábla aranyfóliát, mert a cég nem tartott raktáron nincs rá kereslet. Két féle matrica technika van a vázon, az egyik a nagy feliratoknál sima körbekivágás és dupla ragasztással kellet feltenni, a másik a macerásabb a nyomtatott matrica. Ez gondolom elég nagy pepecselést igényelt, pláne, hogy a matricák zöme igen romos állapotban volt. Ha érdekel valakit, van egy darab aranyfóliás lapom ami megmaradt.

Köszi a sztorit :)
Akkor utánanézek én is itt Pesten.

Másrészrõl szomorú hogy tényleg ez szinte sport lett itt kis hazánkban hogy ki hogy tudja átbaszni a másik embert. Szánalom!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
Látom Retroban most a MTB pörög a forumon . sehol semmi országuti...
Najo.
ha már MTB
1980-1990 köztrõl kinek van bringája alkatrésze vagy akár váza? Foglalkozik valaki ilyesmivel?
Vagy mindenki csak az eloxált 90'es évek eleje közepén pörög a Paul és CK cuccokon.

Csak mer tlnne egy szép kis villám és szeretném párosítani egy régim MTB vázzal.
Esetleg ha valakinek lenne.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

És ha 4130-as akkor...?

Nem rozsdásodik, csak passziválódik a felülete. Közel olyan mint az alu ilyen szempontból. Persze keményebb, rugalmatlanabb acélötvözet, mint mondjuk a Tange.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en lakkoztam matricat, es nem artott neki semmit. persze nem tudnam megmondani hogy milyen lakk volt [haver hozta, o is csinalta] es igy azt sem hogya tieddel mit kezdene a lakk amit ratennel.

ki kellene probalni ha tudod kis feluleten ha van meg olyan matrica anyagod.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
De porfestett a váz. Egy céghez vittem akik direkt ilyennel foglalkoznak. Gondoltam ha az OCC a choppereinek a vázát porfesteti akkor az nekem is jó lesz. :D Nem vagyok egy technokrata beállítottságú a lakkozást is még kérdéses hogy fogom megoldani. Attól félek, hogy a lakk fel fogja oldani a nyomtatott matricák festék anyagát.

Van valami tippetek? Lehet marhaság de hirtelen az jutott eszembe, ha ragasztanék rájuk egy vékony átlátszó fóliát és még arra menne rá a lakk? Kicsit vastagabb lenne a matrica síkban, de akkor tuti nem oldaná le a festéket. De az is lehet, hogy le sem fogom lakkoztatni. Jó ez így.

Van még valamim amit érdemes lehet megmutatni. Készítek róla képeket hamarosan.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
És ha 4130-as akkor...?
Én is átmostam az enyémet ilyen grafitos korróziógátlóval. A csõnyílások (pici lyukak) nekem azóta szabadon vannak, szerintem jobb ha szellõzik.

Ez a HT Pro ugye nem porlakk? Autófényezõ csinálta vagy hogy készült? A védõ lakkréteg rá lesz sütve? Matrica nem félõ hogy sérül a hõkezelés során?
Amúgy penge nagyon!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Mert cr-mo váz a lelkem,...

De 4130-as.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás

Olajjal miért kell átmosni? A menetekre gondolsz, vagy magára a vázra? Persze minden matrica ottvan. Nagyon ügyeltem rá. Ez a váz volt a legelsõ retro HT vázam, így különösen nagy becsben van. De azért használni is fogom az átalakítás elõtt már kb 4ezer km-t tettem bele amióta nálam van, kb egy éve. De a java csak eztán jön, lehet hogy nyugdíjas tempóban maratonokon is indulok majd vele, ha engedi idõm.

Mert cr-mo váz a lelkem, s hiába lehet hegeszteni ha eltörik vagy elreped, ha belülrõl rozsdásodik szét atomjaira. Ezért ledugózod a csõnyílásokat és bele az olaj, jól átmosod vele aztán kiöntöd belõle, így kap egy kis védelmet, bár az eredeti kép alapján már nem is lényeges. De egy új váznál fõleg ha vékony a falvastagsága nem árt. Én egy barracuda a2v-t (tange ultimata superlite cr-mo )mostam így át, mert egy két helyen olyan vékony volt a csõ fala, hogy újjal be lehetett nyomni.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Gyorsan egy képet a bringáról!!! :D

nincs lábon, tegnap lett kész az elsõ kerék, eddig tárcsás volt benne. és fel kell raknom a téligumikat is. a fékhez is ma du. veszem meg a bowdent. holnap már tudok felrakni valami értelmeset

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

szép lett a váz
nekem is van egy amp-m, alulábas. olyan 7 éve vettem, hibátlan állapotú, mint a tiéd (úgy látom). kluboztunk egy bicikliboltban, mikor behozta egy srác. el akarta cserélni egy leharcolt xtr átdobóra, ami bizományba volt kitéve 15.000-ért. nem volt pénze, és másnap utazott valami versenyre, sürgõs volt neki. a boltosnak nem kellett a villa, én meg adtam érte 12 vagy 13 ezret, nagy duzzogva. hát így. nekem nincsenek retróbicaj-építési ambícióim, mikor megvettem arra gondotam, hogy milyen jól nézne ki egy cruiser-ben. mostanáig porosodott, kb egy hónapja építettem be a városi ss-embe, ami történetesen egy csúszópapucsos, '96-2000 közötti santa cruz chameleon vázra épült, paul agyakkal. pont ma rakom fel a motolite-ot, love leverrel.
még valami: adtam a forgáspontoknak egy-egy csepp rohloffot, nagyon megköszönte.

Igazi városi ss: Paul, SantaCruz... :D
Képet!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Gyorsan egy képet a bringáról!!! :D

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
szép lett a váz
nekem is van egy amp-m, alulábas. olyan 7 éve vettem, hibátlan állapotú, mint a tiéd (úgy látom). kluboztunk egy bicikliboltban, mikor behozta egy srác. el akarta cserélni egy leharcolt xtr átdobóra, ami bizományba volt kitéve 15.000-ért. nem volt pénze, és másnap utazott valami versenyre, sürgõs volt neki. a boltosnak nem kellett a villa, én meg adtam érte 12 vagy 13 ezret, nagy duzzogva. hát így. nekem nincsenek retróbicaj-építési ambícióim, mikor megvettem arra gondotam, hogy milyen jól nézne ki egy cruiser-ben. mostanáig porosodott, kb egy hónapja építettem be a városi ss-embe, ami történetesen egy csúszópapucsos, '96-2000 közötti santa cruz chameleon vázra épült, paul agyakkal. pont ma rakom fel a motolite-ot, love leverrel.
még valami: adtam a forgáspontoknak egy-egy csepp rohloffot, nagyon megköszönte.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én szegedi vagyok, egy itteni dekorcégnél csináltattam, biztos BP-en is van tucatnyi ilyen cég, kérj árajánlatot több cégtõl is, mert itt Szegeden is volt aki leakart húzni.. a sztori:
Bementem a céghez, mondom ez meg ez a matrica kellene, erre a tag:

-Az nem fog menni, aranyra nem lehet nyomtatni, de azt meg tudom csinálni, hogy jpg vagy akármilyen formátumban megcsinálom neked a matricát aztán valahol kinyomatod. Magamban gondoltam én is megtudom ezt csinálni, de azért megkérdeztem mennyit kérne érte, jött a válasz 20ezer... no komment.

Végül az egész matricázás a kiválasztott cégnél (reklám: Szitapont kft) kb 15ezerbõl állt meg, de ebben benne van a sok elbaltázott matrica elõállítása, egy tartalékszett, ha valami megsérülne meg a fõtétel az volt, hogy meg kellett vennem egy nagy tábla aranyfóliát, mert a cég nem tartott raktáron nincs rá kereslet. Két féle matrica technika van a vázon, az egyik a nagy feliratoknál sima körbekivágás és dupla ragasztással kellet feltenni, a másik a macerásabb a nyomtatott matrica. Ez gondolom elég nagy pepecselést igényelt, pláne, hogy a matricák zöme igen romos állapotban volt. Ha érdekel valakit, van egy darab aranyfóliás lapom ami megmaradt.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ez nagyon gyönyörû lett! ;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960