Jelentkezz be Regisztrálj
Retro - régi idõk bicaja
Írta 2009. április 11. - 19:37
Hogyan lehet puhitani az állásban kicsit megkeményedett gumikat? A gumik egyébként nem voltak használva, még a fólia is rajta van a gumik feliratán. Köszönöm
Írta 2009. április 11. - 09:51
Így visszagondolva szerencse, hogy nem bántottam õket, pedig nem sokon múlt. Kár lett volna értük.
Írta 2009. április 11. - 08:14
2 éve abból akartam rendes mindennapi montit építeni...
a legszebbhátsó papucsai annak vannak, amire csak emléxem...
Írta 2009. április 08. - 18:58
OFF
Az a 18as tegnapról az amit ma én árulok 20asként, mert lemérve 20", csak szarul matricázták. És igen, nem volt tisztában vele, mert reggelig félrerakta nekem. Mekkora is az a zsír állapotú ami várakozik nálad? Talán cserélhetnénk.
Az enyém 18" (valódi), és pont a méretem (178cm).
Írta 2009. április 08. - 14:29
Írta 2009. április 08. - 13:59
Úgy tûnik mindenki adja el a 98as/99es Cruxokat.
Tegnap is volt egy 18as az apróban 3e ért, a srác nem volt teljesen tisztában vele mit is árul...
Ma is van egy, ez meg 20as.
De az is lehet, hogy a kettõ ugyanaz.
Meg nekem is van egy zsír állapotú korábbról, csak most várakozik.
OFF
Az a 18as tegnapról az amit ma én árulok 20asként, mert lemérve 20", csak szarul matricázták. És igen, nem volt tisztában vele, mert reggelig félrerakta nekem. Mekkora is az a zsír állapotú ami várakozik nálad? Talán cserélhetnénk.
Írta 2009. április 08. - 13:38
Tegnap is volt egy 18as az apróban 3e ért, a srác nem volt teljesen tisztában vele mit is árul...
Ma is van egy, ez meg 20as.
De az is lehet, hogy a kettõ ugyanaz.
Meg nekem is van egy zsír állapotú korábbról, csak most várakozik.
Írta 2009. április 08. - 11:52
98as crux? váááá kéne nekem is, az a ricsi csöves nem?
én nem nyúlnék hozzá... elõl csináld meg tárcsásra!
bocs, én nem heggeszteném!
98as, 20"-os, ráadásul ez a 2.
Amit 2éve szereztem le lett szinterezve és városiként használom, ennek még nemtom mi a sorsa.
Ez Fuji Double Butted Cromo, csak a papucs Ritchey, a régi Pyxisnek volt Ritchey Nitanium csõszettje.
Remélem jól írtam a nevet, tán nikkel és titán ötvözõelemet takart...
Írta 2009. április 08. - 11:28
Írta 2009. április 08. - 11:00
Ma reggel hozzájutottam egy '98as cromo magellan crux vázhoz. Mennyi esélyem van rá, hogy megcsináltassam tárcsafékesre? Ötlet esetleg, hogy ki foglalkozik ilyesmivel és kb. milyen áron dolgozik?
(Tárcsafül kellene, meg gondolom valami átkötés a lánc és a támvilla közé hogy ne csak 1 csövet terheljen a fékezés.)
Adok helyette tárcsafékes vázat neked, de ezt ne heggesztesd, hanem cseréld el velem!:chin:
Írta 2009. április 08. - 10:40
én nem nyúlnék hozzá... elõl csináld meg tárcsásra!
bocs, én nem heggeszteném!
Írta 2009. április 08. - 10:24
(Tárcsafül kellene, meg gondolom valami átkötés a lánc és a támvilla közé hogy ne csak 1 csövet terheljen a fékezés.)
Írta 2009. április 08. - 09:38
Ha szinter+rendes alkatrészek, akkor ne városi szaladgálós legyen sztem (vagy max olyan, mint az enyém, amivel csak munkába járok de lelakatolva évek óta nem volt).
Csavar=csavarbolt
Én úgy kezdeném, hogy kromofágba beáztatnám, akkor kiderül, hogy milyen állapotban is van. Heggesztések környéke, nyeregvázcsõ alja szeret rozsdásodni. A nyeregvázcsõ teteje néha elreped a sliccelésnél, ha túl volt húzva.
Ha minden stimmel és az állapota így jó, akkor el lehet dönteni, hogy városi gép lesz belõle vagy vitrinbringa
Kocsmába meg minden rendes ember jár
Írta 2009. április 08. - 00:15
kocsmába nem járok de majd egy jó erõs lakat segít a dolgon, amúgy nem szoktam sehol otthagyni a bringákat
Írta 2009. április 07. - 23:46
sokkal nagyobb barbárságot is elkövettem már városi közlekedõedény gyártásakor
lánckerék forgatások, stb...
az nem baj ha lepusztult, hagyd úgy, csak fujd le lakkal
ha már részfész cuccok, városba kicsit féltõs lesz, nem?otthagyni a kocsma elõtt...
Írta 2009. április 07. - 23:40
egy 98-as cona cinder cone (fekete verzió)
http://www.bikepedia... Cone&Type=bike
szerintetek nagy barbárság kicserélni rajta a nyeregrudat, a stucnit, és a kormányt modern fekete racefacere, és rádobni egy truvatív hussefelt hajtókart fekete platformpedállal, mint városi közlekedõedény, és azzal nyomatni? vagy tudtok mondani rá valami jófajta hajtóart, amit mostanában is be lehet szerezni, az a baj az eredeti cserélve lett, és most egy acera-x van rajta :S
a festés nagyon ramaty állapotban van, mert akitõl vettem kb tanyán sárban használta, és még a bowdenházból is ömlött por. a csavarokat meg kb megette a rozsda, azokat mivel takarítanáto le, vagy lehet hozzá külön csavarokat kapni valahol? (amik a vázba tartoznak)
Írta 2009. április 03. - 15:29
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. április 03. - 08:55
Piskóta?! Az elasztomer, ha elöregszik is legfeljebb összeesik egy kicsit és keményebb lesz. Az nem lehet, hogy valami vegyszerrel, vagy a hõlégfúvóval megolvasztottad? Végülis mindegy. Akkor rugó kell. Azt a teljes szárra számold, a távtartót már ne tedd vissza bele.
Pontosabban piskóta és macskahányás közti átmenet
Vegyszert nem kapott és a hõlégfúvó sem tehetett be neki, annyit azért nem kapott, akkor a szimmering és a gumi-porvédõ is rég elfüstölt volna. Már a szétszedés elõtt is lehetett érezni hogy valami nem kóser odabennt, mert ha csak ebben a szárban volt kupak akkor 2-3 centit egybõl beesett, és ha kézzel összenyomtam akkor sem ellennyomást/visszarugást lehetett érezni, hanem szép komótosan ment be a becsúszó amig a szétmorzsolódott elasztomert összetömörítette. Keresek majd vmi rugót bele, vagy más telóból vagy légpuskából, mindegyikbõl van készlet a padláson
Írta 2009. április 03. - 08:28
Írta 2009. április 02. - 19:59
Szia! Igen, igen, az a rohadt 23-as! Fogalmam sincs hogy mitõl szorul, csak arra tudok gondolni hogy a tízen- egy-két év alatt kicsit eltorzult a mûanyag, hiszen az elõfeszítés miatt végülis folyamatosan terhelés alatt van. Azért is furcsa, mert a teló egyébként nem hiszem hogy sokat lett volna használva, a teflonozás 100%-os, az elasztomerek és a szimmeringek is gyári állapotúak. Passz.
Nakérem
Sikerült szétszedni, végülis hõlégfúvóval befújtam neki, majd fogóval kicibáltam, szerencsére egyben maradt minden, a szétszedés további részével már nem volt gond. Meglepõ módon a problémás szárban piskótaállagú volt az elasztomer, míg a másik szárban teljesen ép. Lehet hogy azt cserélték idõközben...