kipage
már régen meg akarom kérdezni: honnan ez a heavy tools õrület nálad? miért pont egy ht vázat akarsz retro ínyencségekkel felszerelni?
Nem tudom. Anno 94-ben vagy nem tudom pontosan de akörül volt Pápán az elsõ nyári expo, ahol volt a helyi cégeknek egy kis kiállítása, aztán a helyi azóta már megszûnt bringabolt kiállított 5-6 HT bringát, de a legolcsóbb is 100ezer fölött volt már akkor is. A legdrágább bringa a standon valami 600ezer forint volt sajnos már nem emlékszem melyik modell volt, de talán az Equipe R1es. Akkor ott tátottuk a szánkat a standon. Aztán pár éve láttam a MaxiBikenál két darab leharcolt ütött kopott bringát az egyik egy HT Pro volt a másik meg a BOTY-ra nevezett Alu Pro. Azokat megvettem és kicsinosítgattam, aztán találtam a ebayon egy Equipe R1 racing-et, azt is megvettem, most már nyakig benne vagyok. Ennyi a rövid sztori.
Általában a gyûjtõk zöme elkötelezett valamilyen márka után, én a HT-t választottam, a 90es évek közepéig végéig (98körülig) nagyon erõs volt a bringavonaluk, megkockáztatom, hogy Európa egyik prémium márkája volt. Sajnos mára az olcsó keleti dömping miatt lecsúszott a márka. Meg nagyon komolyan fel is volt építve az image, széles modellpaletta és tetszetõs gépek is voltak a maguk egyszerûségével.
Gyûjthettem volna épp Konákat (mint az angolok zöme) vagy Fat Chance, vagy más márkát, de emellett ragadtam le. Belinkelek majd egy Attack hajtókart, aminél szebbet azóta sem sikerült senkinek készítenie. 365gramm. Gyárilag ezekkel a karokkal szerelték a Racing Line montijait. Apropó ilyet keresek eladót