Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Retro - régi idõk bicaja
Started by
zOrg
, 2003. February 25. 13:57
Posted 2010. November 18. - 21:32
Sziasztok.
Keresnék régi 1 1/8-os vágatlan nyakú régi teleszkópot. mag 21 , judy, quadra , jett, indy, marzo xcr 5-6-700, manitou 1,2,3,4-ben vagy rond vagy hasonló karakterû telóban gondolkozom. Tudom ritka, de lehet valakinek van .
Egy 93-as gyári diamond back apex-be kellene.
Sziasztok.
Keresnék régi 1 1/8-os vágatlan nyakú régi teleszkópot. mag 21 , judy, quadra , jett, indy, marzo xcr 5-6-700, manitou 1,2,3,4-ben vagy rond vagy hasonló karakterû telóban gondolkozom. Tudom ritka, de lehet valakinek van .
Egy 93-as gyári diamond back apex-be kellene.
Sziasztok.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése
Posted 2010. October 21. - 13:58
Swiss Army Vehicles - Detailed Part View
errõl beszélek. ez itt egy eredeti darab, de létezik utángyártott is, 30 EUR körüli áron. a képen nem látszik, de a felni felõli részén összeér a két széle, teljesen körbefogva a belsõt. a mérete pár mm-rel eltér a 26'-ostól, éppen annyival, hogy ne lehessen helyettesíteni...
errõl beszélek. ez itt egy eredeti darab, de létezik utángyártott is, 30 EUR körüli áron. a képen nem látszik, de a felni felõli részén összeér a két széle, teljesen körbefogva a belsõt. a mérete pár mm-rel eltér a 26'-ostól, éppen annyival, hogy ne lehessen helyettesíteni...
Posted 2010. October 20. - 19:57
Posted 2010. October 20. - 19:05
jogos, azért írtam, hogy "is". a spéci angol neve nem jut eszembe (valaki tudja esetleg?). a webshopban (amit nem találok) ez volt az egyik elnevezése, míg a modern átlagos külsõ egyszerûen csak "tire" általában.
Posted 2010. October 20. - 16:09
clincher-nek hivan itt mindent aminek van [drot vagy kevlar] pereme
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. October 19. - 19:07
egy ismerõsöm 194x-ben gyártott svájci katonai biciklijére keresek külsõ gumit. néhány hónapja láttam ilyet egy német webshopban, de nem találom...
magyarul falcos guminak nevezik, angolul clincher tire-nek (is), elég fura jószág. ha tudtok retro bicajos webshopot, az is segítene. köszi.
magyarul falcos guminak nevezik, angolul clincher tire-nek (is), elég fura jószág. ha tudtok retro bicajos webshopot, az is segítene. köszi.
Posted 2010. October 19. - 18:37
Szerintetek mennyit ér az elsõ FSR, ha a váltáson és a kormányon kívül minden egyezik. A váz elsõ háromszöge acél, hátul alu. A villa carbon titán híddal.
Lenne egy lehetõség és nagyon elgondolkoztam rajta.
Hát egy szép állapotú specialized future shock teló (karbonlábas mag 21) ha szép állapotú önmagában 100-200 euroért szokott elkelni, a judy fsx egy kicsit drágábban, egyszer egy komplett géprõl 50 euróval maradtam le az 550 euroért ment el az osztrák ebay-n.
Nekem sokat érne meg, mert szeretem ezeket a régi vasakat :-), te tudod neked mennyit. Azonban csak úgy venném meg hogy személyesen venném át, mert, ha elkoptak a tán csuszóperselyek vagy mifenék a hátsó háromszögben kotyoghat rendesen, mondjuk ha a falra tennéd akkor nem számít.
Nekem van itthon a telóból egy meg egy mag 21 sl ti, de már nem építem be csak nézegetem milyen szépek :-)
Szia.
Posted 2010. October 19. - 18:22
Egy német forumon forumtagok versenyeznek klaszikus bringák kategóriában.
Nevezés oktober 17-ig lehetségek.
Wahl zum IBC Classic Bike 2010 | das Teilnehmerfeld! - MTB-News.de | IBC Mountainbike Forum
Beszarás milyen gépek, ha hamarabb láttam volna még neveztem is volna egy trek 9200-al és egy cannondale m2000-el. Na mindegy . Gyönyörûek a paripák megéri megnézni a sok lomot :-)
Posted 2010. October 14. - 09:29
Szerintetek mennyit ér az elsõ FSR, ha a váltáson és a kormányon kívül minden egyezik. A váz elsõ háromszöge acél, hátul alu. A villa carbon titán híddal.
Posted 2010. October 13. - 11:12
Egy német forumon forumtagok versenyeznek klaszikus bringák kategóriában.
Wahl zum IBC Classic Bike 2010 | das Teilnehmerfeld! - MTB-News.de | IBC Mountainbike Forum
Posted 2010. October 10. - 20:04
Posted 2010. October 10. - 19:17
Posted 2010. October 10. - 18:56
sziasztok, van egy kb.1960 as csepel mátra bicóm, amit én "restauráltam" pár éve, nem korhû, de olyan mintha az lenne.
probléma a következõ: a gyári ékes hajtómût eltávolítottam, mert be volt rohadva, szét volt rozsdásodva stb. vettem helyette egy teljesen új hozzávaló középcsapágyat és új ékes hatókarokat lánckerékkel. ez pár év használat után teljesen szétment, nem tudom javítani szét van kopva, mozog minden irányba, gyárilag szar volt. az volna a kérdésem, hogy ezekbe a régi vázakba lehet-e monoblockot rakni, mert akkor megoldódna a probléma egy négyszögtengelyes hajtómûvel. és ugyan az már abszolút nem korhû, de mivel gyakran használom, a funció inkább érdelkelne, és az hogy ne csörömpöljön alattam az egész minden apró repedésen ha tud valaki segíteni akkor kösz.
probléma a következõ: a gyári ékes hajtómût eltávolítottam, mert be volt rohadva, szét volt rozsdásodva stb. vettem helyette egy teljesen új hozzávaló középcsapágyat és új ékes hatókarokat lánckerékkel. ez pár év használat után teljesen szétment, nem tudom javítani szét van kopva, mozog minden irányba, gyárilag szar volt. az volna a kérdésem, hogy ezekbe a régi vázakba lehet-e monoblockot rakni, mert akkor megoldódna a probléma egy négyszögtengelyes hajtómûvel. és ugyan az már abszolút nem korhû, de mivel gyakran használom, a funció inkább érdelkelne, és az hogy ne csörömpöljön alattam az egész minden apró repedésen ha tud valaki segíteni akkor kösz.
Posted 2010. September 14. - 21:44
állam padló
gyönyörû
régen volt egy bír vollim, nagyon egyben voltak pofára azok a bicók
gyönyörû
régen volt egy bír vollim, nagyon egyben voltak pofára azok a bicók
Posted 2010. September 14. - 21:31
Még nem raktam rendbe... igazából még gyönyörködöm benne egy kicsit, de aztán kap egy A-head-es merevvillát.
Posted 2010. September 14. - 21:08
Az új szerzemény:
http://picasaweb.goo...676934853852594
Akit több kép is érdekel:
Picasa Webalbumok - drotos.toth - Marin Team Issue
Nagyon karaj. Kicsit hegesek a fogak a tányéron, de egyben van.
Posted 2010. September 14. - 11:28
Posted 2010. September 14. - 11:05
szép darab. hát igen ezek az xt cuccok még mindig tutin mûködnek. ekkor még örökélet + 1 nap volt a tervezés,kivitelezés 1ik fõ szempontja.
Posted 2010. September 14. - 10:25
Az új szerzemény:
Posted 2010. September 06. - 19:36
Kisérteties hasonlóság az én Bianchi XC 251-esmhez évjáratban is passzol majdnem ('97) És pont ilyen gumim van elõl mint neked hátul AZ elsõ is megvolt csak szétszakadt....